Gardets

Kommer dessa algoritmer att rÀdda dig frÄn kvanthot?

“Det första som organisationer behöver göra Ă€r att förstĂ„ var de anvĂ€nder krypto, hur och varför”, sĂ€ger El Kaafarani. “Börja utvĂ€rdera vilka delar av ditt system som behöver byta, och bygg en övergĂ„ng till postkvantkryptografi frĂ„n de mest sĂ„rbara delarna.”

Det finns fortfarande en stor grad av osĂ€kerhet kring kvantdatorer. Ingen vet vad de kommer att kunna eller om det ens kommer att vara möjligt att bygga dem i stor skala. Kvantdatorer som byggs av sĂ„dana som Google och IBM börjar prestera bĂ€ttre Ă€n klassiska enheter vid specialdesignade uppgifter, men att skala upp dem Ă€r en svĂ„r teknisk utmaning och det kommer att ta mĂ„nga Ă„r innan det finns en kvantdator som kan köra Shors algoritm pĂ„ nĂ„got meningsfullt sĂ€tt. sĂ€tt. “Det största problemet Ă€r att vi mĂ„ste göra en vĂ€lgrundad gissning om framtida möjligheter för bĂ„de klassiska och kvantdatorer”, sĂ€ger Young. “Det finns ingen garanti för sĂ€kerhet hĂ€r.”

Komplexiteten i dessa nya algoritmer gör det svĂ„rt att bedöma hur vĂ€l de faktiskt kommer att fungera i praktiken. “Att bedöma sĂ€kerhet Ă€r vanligtvis ett katt-och-rĂ„tta-spel”, sĂ€ger Artur Ekert, professor i kvantfysik vid University of Oxford och en av pionjĂ€rerna inom kvantberĂ€kning. “Gallerbaserad kryptografi Ă€r vĂ€ldigt elegant ur ett matematiskt perspektiv, men det Ă€r verkligen svĂ„rt att bedöma dess sĂ€kerhet.”

Forskarna som utvecklade dessa NIST-stödda algoritmer sĂ€ger att de effektivt kan simulera hur lĂ„ng tid det tar en kvantdator att lösa ett problem. “Du behöver ingen kvantdator för att skriva ett kvantprogram och veta vad dess körtid kommer att vara”, hĂ€vdar Vadim Lyubashevsky, en IBM-forskare som bidragit till algoritmen CRYSTALS-Dilithium. Men ingen vet vilka nya kvantalgoritmer som forskare kan laga fram i framtiden.

Faktum Ă€r att en av de nominerade NIST-finalisterna – en strukturerad gitteralgoritm kallad Rainbow – slogs ur spelet nĂ€r IBM-forskaren Ward Beullens publicerade en artikel med titeln “Breaking Rainbow Takes a Weekend on a Laptop.” NIST:s tillkĂ€nnagivanden kommer att fokusera kodbrytarnas uppmĂ€rksamhet pĂ„ strukturerade galler, vilket kan undergrĂ€va hela projektet, hĂ€vdar Young.

Det finns ocksÄ, sÀger Ekert, en noggrann avvÀgning mellan sÀkerhet och effektivitet: I grundlÀggande termer, om du gör din krypteringsnyckel lÀngre, blir den svÄrare att bryta, men den kommer ocksÄ att krÀva mer datorkraft. Om post-kvantkryptografi rullas ut sÄ brett som RSA kan det innebÀra en betydande miljöpÄverkan.

Young anklagar NIST för nĂ„got “naivt” tĂ€nkande, medan Ekert menar att “det behövs en mer detaljerad sĂ€kerhetsanalys”. Det finns bara en handfull mĂ€nniskor i vĂ€rlden med den kombinerade kvant- och kryptografiska expertis som krĂ€vs för att genomföra den analysen.

Under de kommande tvĂ„ Ă„ren kommer NIST att publicera utkast till standarder, bjuda in kommentarer och slutföra de nya formerna av kvantsĂ€ker kryptering, som man hoppas kommer att antas över hela vĂ€rlden. Efter det, baserat pĂ„ tidigare implementeringar, tror Moody att det kan ta 10 till 15 Ă„r innan företag implementerar dem brett, men deras data kan vara sĂ„rbara nu. “Vi mĂ„ste börja nu”, sĂ€ger El Kaafarani. “Det Ă€r det enda alternativet vi har om vi vill skydda vĂ„ra medicinska journaler, vĂ„r immateriella egendom eller vĂ„r personliga information.”

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK