Blogg

Kina vill censurera alla onlinekommentarer och hÄlla affischer ansvariga för reaktioner

Kinesiska myndigheter kan tvinga sociala medieplattformar att revidera anvĂ€ndarkommentarer och censurera de som anses “skadliga” innan de publiceras.

Den 17 juni publicerade landets internetövervakning, Cyberspace Administration of China (CAC). ett utkast till uppdatering (öppnas i ny flik) till sin 2017 Ärs lagstiftning som reglerar landets censurmaskin. Plattformarnas team för innehÄllsmoderering kommer att behöva filtrera och rapportera allt olagligt innehÄll till myndigheterna.

Alla typer av kommentarer kommer att riktas in, frĂ„n originalinlĂ€gg och svar till realtidskommentarer pĂ„ videoströmning – sĂ„ kallade “bulletchattar”. Dessutom kommer skaparen av ett inlĂ€gg för första gĂ„ngen att anses ansvarig för att andra personer ocksĂ„ kommenterar det.

De nya direktiven har vÀckt oro över Ànnu mer censur i ett land dÀr vÀrldens strÀngaste regler redan finns pÄ plats. AnvÀndningen av ett sÀkerhetsverktyg, som bÀsta Kina VPNÀr utbredda bland internetanvÀndare som vill kringgÄ dessa strikta regler.

Även om de nya direktiven Ă€nnu inte har implementerats kvarstĂ„r rĂ€dslan för en ytterligare begrĂ€nsning av mĂ€nniskors yttrandefrihet. Plus, som South China Morning Post argumenterar (öppnas i ny flik)utkast till förordningar i landet antas vanligtvis utan större revisioner.

TillstÄndet för censur i Kina

De Kinas stora brandvĂ€gg Ă€r redan ökĂ€nd för vad Freedom House beskrivs (öppnas i ny flik) som “vĂ€rldens mest restriktiva mediemiljöer och dess mest sofistikerade system för censur, sĂ€rskilt online”.

TillgÄng till alla vÀsterlÀndska sociala medieplattformar som Facebook, Twitter, Instagram, TikTok och YouTube har blockerats ett bra tag nu. Det har ocksÄ andra tjÀnster som Google, Wikipedia, Netflix och stora utlÀndska tidningar som BBC, New York Times och Reuters.

Utöver det anvÀnds redan sökordsfiltreringsalgoritmer för att censurera kontroversiellt politiskt innehÄll pÄ kinesiska plattformar som WeChat och Weibo. Det Àr dÀrför internetanvÀndare mÄste bli kreativa och hitta innovativa sÀtt att sprida sina budskap.

Detta gÄr dock inte alltid som planerat. Det sista fallet kom tidigare den hÀr mÄnaden nÀr en berömd kinesisk influencer fick sin internetanslutning plötsligt avbröt nÀr han var i luften. Som Insider rapporterade (öppnas i ny flik)Li Jiaqi marknadsförde en militÀr stridsvagnsglass för att fira massakern pÄ Himmelska fridens 1989.

Smartphone i hand som visar Facebook-logotypen. Röd censurerad text suddig pÄ bakgrunden

(Bildkredit: klevo / Shutterstock)

Hur ett VPN kan hjÀlpa

A VPN Àr ett sÀkerhetsverktyg som syftar till att skydda anvÀndarnas data, deras integritet och anonymitet. Kort för virtuellt privat nÀtverk, de lÄter dig ocksÄ kringgÄ starka internetbegrÀnsningar.

Hur? Varje gĂ„ng du ansluter till programvaran mĂ„ste du vĂ€lja en av de tillgĂ€ngliga servrarna – alla bĂ€sta VPN tjĂ€nster erbjuder ett brett utbud av snabba och sĂ€kra platser över hela vĂ€rlden. Din riktiga IP-adress Ă€r dold sĂ„ att din ISP luras att tro att du befinner dig i ett annat land, beroende pĂ„ var din valda server Ă€r baserad.

Kinesiska myndigheter har strikt reglerat VPN-anvÀndning samtidigt som de arbetar hÄrt för att hitta nya och effektiva taktiker för VPN-blockering. Det Àr dÀrför du bör vÀlja din sÀkerhetstjÀnst noggrant. Implementering av VPN-tjÀnster obfuskationsteknikt.ex. Àr mindre sÄrbara för sÄdana attacker. Kolla in vÄr uppdateringsguide till bÀst fungerande VPN för Kina innan du vÀljer.

JÀmför de bÀsta Kina VPN-tjÀnsterna just nu:

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK