Bil

Kan du ta bort en Amazon-bestÀllning frÄn din historik?

Amazon logotyp pÄ en grÄ gradient

Om du har köpt nĂ„got pĂ„ Amazon.com som du inte vill ska visas i din bestĂ€llningshistorik kan du inte ta bort det, men du kan dölja det med en “arkiverings”-funktion. Vi visar dig hur du gör.

Kan jag ta bort en Amazon.com-bestÀllning?

Det korta svaret Ă€r att du inte helt kan ta bort en bestĂ€llning frĂ„n din historik. För nĂ€rvarande finns det inget sĂ€tt att verkligen ta bort en bestĂ€llning som du har gjort via Amazon frĂ„n din köphistorik. Det enda alternativet Ă€r att “arkivera” en bestĂ€llning, vilket Ă€r Amazons sĂ€tt att lĂ„ta dig dölja en bestĂ€llning frĂ„n din huvudsakliga bestĂ€llningshistorik. Även nĂ€r den Ă€r arkiverad kommer bestĂ€llningen fortfarande att finnas kvar i Amazons system (lĂ€nkad till ditt konto), och den kan ses pĂ„ din “Arkiverade bestĂ€llningar”-sida via webbsidans version av Amazon.com för skrivbordet.

Observera att om nĂ„gon vet om hur arkiverade bestĂ€llningar fungerar och har tillgĂ„ng till ditt Amazon-konto, kan de hitta bestĂ€llningarna du har gömt. Det betyder att arkivering inte Ă€r ett idiotsĂ€kert sĂ€tt att dölja historien om att köpa nĂ„got frĂ„n Amazon. För att göra det mĂ„ste du börja anvĂ€nda ett nytt Amazon.com-konto och inaktivera ditt gamla. Även efter avaktivering Ă€r det möjligt (kanske till och med troligt) att Amazon.com alltid kommer att hĂ„lla ett register över allt ditt inaktiverade konto nĂ„gonsin köpt frĂ„n webbplatsen.

SĂ„ hĂ€r Ă€r moralen i historien: Köp inte kĂ€nsliga föremĂ„l med ditt huvudsakliga Amazon-konto – eller frĂ„n ett konto som du delar med andra mĂ€nniskor – för dessa köp kommer sannolikt att följa dig sĂ„ lĂ€nge du har det kontot.

Hur man döljer Amazon-bestÀllningar med Amazons webbplats

NĂ€r detta skrivs mĂ„ste du besöka Amazons webbplats i en webblĂ€sare (dator eller mobil) för att dölja bestĂ€llningar med hjĂ€lp av arkivbestĂ€llningsfunktionen – den stöds inte i de officiella Amazon-apparna pĂ„ iPhone, Android eller iPad.

För att komma igĂ„ng, öppna din favoritwebblĂ€sare och besök amazon.com. Logga sedan in pĂ„ Amazon-kontot som innehĂ„ller bestĂ€llningen du vill dölja. Klicka pĂ„ “Returner och bestĂ€llningar” i det övre högra hörnet pĂ„ sidan.

Du kommer att se en lista över alla bestĂ€llningar du nĂ„gonsin har gjort pĂ„ Amazon.com med det kontot. Leta reda pĂ„ den ordning du vill dölja i listan. NĂ€r du hittar den klickar du pĂ„ “Arkivera bestĂ€llning” i det nedre vĂ€nstra hörnet av bestĂ€llningens informationsruta.

NĂ€r du ombeds bekrĂ€fta med ett popup-fönster klickar du pĂ„ “Arkivera bestĂ€llning.”

DĂ€refter försvinner bestĂ€llningen frĂ„n huvudorderlistan. Det kommer fortfarande att vara synligt i avsnittet “Arkiverade bestĂ€llningar” pĂ„ ditt konto, som du ser i avsnittet nedan. Amazon lĂ„ter dig arkivera upp till 500 bestĂ€llningar totalt.

Hur man ser (och tar bort) dolda Amazon-ordrar

För att avslöja dolda order (eller för att visa dem), öppna Amazon.com i en webblĂ€sare pĂ„ datorn. NĂ€r du har loggat in pĂ„ ditt konto klickar du pĂ„ “Konto och listor” i det övre verktygsfĂ€ltet.

Klicka pĂ„ “Konto” i popup-menyn som visas.

Klicka pĂ„ “Arkiverade bestĂ€llningar” i “Ditt konto”.

I Arkiverade bestĂ€llningar blĂ€ddrar du igenom och letar reda pĂ„ den arkiverade bestĂ€llningen som du vill avslöja. Klicka pĂ„ lĂ€nken “Ta bort bestĂ€llning” precis under den.

DÀrefter kommer den tidigare arkiverade ordningen att visas pÄ rÀtt plats i din kronologiska ordningshistorik igen. Lycka till och trevlig shopping!

RELATERAD: Hur man döljer bestÀllningar pÄ Amazon

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK