Blogg

Jupiter Wagons gÄr in pÄ marknaden för elektrisk rörlighet för att lansera kommersiella elbilar

Jupiter Wagons Limited, tillverkare av vagnar, höghastighetsbromssystem och jĂ€rnvĂ€gs- och teknisk utrustning, ger sig in pĂ„ marknaden för elektrisk mobilitet med lanseringen av “Jupiter Electric Mobility” (JEM) med fokus pĂ„ kommersiella elfordon, sade ett uttalande pĂ„ onsdagen.

Företaget har bildat ett joint venture med EA GreenPower Private Limited, ett helÀgt dotterbolag till GreenPower Motor Company, ett börsnoterat företag i USA och Kanada som specialiserat sig pÄ ECV (elektriska kommersiella fordon) pÄ marknaderna för passagerartransport och godstransport.

Det gemensamma företaget kommer att markera GreenPower Motors intrÀde i Indien, fokusera pÄ ECV för indiska och andra marknader, och lansera produkter pÄ passagerartransit- och lastmarknaden under de kommande tvÄ Ären. De avser ocksÄ att flytta sin tillverkningshub till Indien frÄn Kina och exportera dÀrifrÄn till de globala marknaderna, tillÀggs uttalandet.

Enligt en rapport frÄn konsultföretaget RBSA Advisors verkar elfordonsmarknaden i Indien ta fart, med en CAGR pÄ 90 procent förvÀntad mellan 2021 och 2030.

JEM kommer att samarbeta med GreenPower Motor för att genomföra end-to-end-produktion i Indien och etablera serviceanlÀggningar pÄ nyckelmarknader för att expandera till eftermarknadskrav för en sömlös kundupplevelse.

Samtidigt, teknisk-aktiverade tredjeparts logistiktjÀnstleverantör Zyngo pÄ tisdag sa det kommer att distribuera över 18 000 elfordon för sista mils leverans i landet som en del av planerna för att utöka flottan.

Dessa leveransfordon, som ska distribueras pan-Indien vid detta skatteslut, leasas/anskaffas av företaget frÄn olika inhemska originalutrustningstillverkare (OEM), sÀger Zyngo EV Mobility i ett uttalande.

Zyngo har sörjt för flera stora e-livsmedels- och e-handelsplattformar med sin flotta spridd över Delhi-NCR, Bengaluru, Mumbai, Hyderabad, Jaipur och Chandigarh.


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK