Blogg

Jackery Solar Generator 2000 Pro recension: lÄter flexarbetare flexa

Det finns tillfÀllen i livet nÀr du har ett sÄ stort hÄl att bara ett stort batteri kan fylla det. Och ibland, men inte ofta, behöver du ett bÀrbart batteri som kan fÄnga upp all kraft som skapas av sex 200W solpaneler samtidigt, i ett försök att omvandla solen till 1200W anvÀndbar energi hÀr pÄ jorden.

Jackerys Solar Generator 2000 Pro kit börjar med en kapacitet pÄ 2 160 Wh (50 Ah/43,2 V) Explorer 2000 Pro Power Station och lÀgger sedan till upp till sex av företagets SolarSaga 200W/19V solpaneler. Genom att kalla den en generator positionerar Jackery den som en tyst och utslÀppsfri konkurrent till gasdrivna generatorer.

Jag har rest med ett sĂ„dant kit under de senaste veckorna, stĂ€llt upp det pĂ„ stranden och campingplatser och nĂ„gon annanstans jag behöver en dos kraft. TĂ€nk pĂ„ att jag bara testade en konfiguration med tvĂ„ paneler som redan kostar 3 599 $ och vĂ€ger nĂ€stan 90 pund – om jag ska testa ett bĂ€rbart kraftsystem sĂ„ Ă€r det jĂ€vligt bĂ€ttre att vara bĂ€rbart.

Jackery’s Solar Generator 2000 Pro Ă€r inte den generator jag skulle vilja förlita mig pĂ„ för att hĂ„lla mitt hem strömförsörjt under ett lĂ€ngre strömavbrott. Men det Ă€r en utmĂ€rkt förnybar kraftkĂ€lla för alla som vill fĂ„ ut det mesta av tillfĂ€lliga flexibla distansarbetsarrangemang permanentas sedan starten av covid-19-pandemin.

Bra grejer

 • Idealisk blandning av kapacitet, kraft och portabilitet med massor av portar
 • Stöder upp till 1200W solenergiingĂ„ng och 2200W AC ut
 • Fantastisk vikbar solpaneldesign
 • Tyst och utslĂ€ppsfri

DĂ„liga saker

 • Dyrare, men egentligen inte en ersĂ€ttning för nödgasdrivna generatorer
 • ProprietĂ€ra solpanelskontakter
 • Ingen app för fjĂ€rrövervakning
 • Tunga portskydd

Det finns mĂ„nga scenarier dĂ€r du kanske vill ha eller behöver ett 43-pund (19,5 kg) batteri med ett handtag. Explorer 2000 Pro kan hĂ„lla en projektor igĂ„ng i cirka 24 timmar, en elektrisk grill i cirka 100 minuter, elektrisk borrmaskin i 60 timmar, eller en Starlink RV internet-frĂ„n-rymden kit för tre till fyra dagar. Faktum Ă€r att den kan driva vilken vĂ€xelströmsenhet som helst som drar upp till 2 200 W, med en topp pĂ„ 4 400 W – sĂ„ i stort sett varje apparat eller pryl i ditt hem. Det kan till och med ge nĂ„gra timmars nödbackup till ditt kylskĂ„p eller luftkonditionering om du bor i ett omrĂ„de som Ă€r kĂ€nsligt för strömavbrott.

Litiumjonbatteriet Àr försett med Ätta uttag: tre AC (tvÄ i Europa); tvÄ 18W QuickCharge 3.0 USB-A; tvÄ 100W USB-C PD; och ett 12V / 10A biluttag. Tre knappar pÄ framsidan av batteriet Àr tilldelade AC-, DC- och 12V-uttagen för att slÄ pÄ och stÀnga av varje kluster.

Den inbyggda LCD-skÀrmen kan vara svÄr att lÀsa i solljus (den Àr vÀldigt reflekterande) men det Àr bra att se strömmen som kommer in frÄn solen jÀmfört med strömmen som gÄr ut till dina prylar och apparater.

I teorin borde jag kunna ladda Explorer 2000 Pros 2 160Wh-batteri pĂ„ 5,4 timmar med hjĂ€lp av ett par 200W-paneler (2 160Wh dividerat med 400W motsvarar 5,4 timmar). Men Jackery uppskattar att den kommer att laddas pĂ„ 7,5 timmar “under stĂ„ende ljuskĂ€lla.” Det beror pĂ„ att 200W-numret pĂ„ varje panel bara Ă€r den nominella toppeffekten — Jackery sĂ€ger att du bör förvĂ€nta dig nĂ€rmare 170W max vid daglig anvĂ€ndning.

Ett överskott av solenergi laddar Jackery-batteriet förutom en MacBook och tvÄ telefoner.

Solpanelerna Àr klassade för 400W men 351W var det maximala jag sÄg genererade.

I verkligheten kunde jag ladda batteriet frÄn noll till fullt pÄ 9 timmar en mestadels solig dag. Den lÄngsammare laddningshastigheten pÄverkades sÀkert av paneltemperatur, panelvinkel och ljusintensitet hÀr i norra Europa (jag var ocksÄ för lat för att flytta om panelerna mer Àn tre gÄnger). Vid ett tillfÀlle sÄg jag en solingÄngsavlÀsning pÄ 351W pÄ batteriets display nÀr jag noggrant placerade bÄda 200W-panelerna i en 90-graders vinkel mot solen. Men den siffran blev kortvarig eftersom nÄgra tjusiga moln flyttade in och solen for lÀngs sin lÄnga bÄge över himlen.

ÄndĂ„ Ă€r 9 timmar att ladda frĂ„n 0-100 procent inte dĂ„ligt om du Ă€r pĂ„ en strand, campingplats eller avlĂ€gsen stuga och inte har nĂ„gon annan strömkĂ€lla. Det Ă€r dock inte bra om du behöver nödström i ditt hem pĂ„ grund av ett strömavbrott orsakat av en kraftig storm som skymmer solen i flera dagar.

Jackery-satsen Àr bÀrbar som Hank the beagle, bara tystare.

Till och med en enda 200W-panel som producerar cirka 170W Àr tillrÀckligt för att kompensera för kraften som krÀvs för Starlink RV-internet (cirka 42W), samtidigt som den laddar en telefon (18W) och en professionell bÀrbar dator (90W). Att ha en andra 200W-panel Àr ett skydd för att fÄ batteriet helt laddat nÀr du kortvarigt driver kraftiga enheter som en bÀrbar induktionshÀll (över 2000W) eller laddar en elektrisk mountainbike (cirka 800W).

Jackery sĂ€ger att sex av dess 200W solpaneler kan ladda Explorer 2000 Pro pĂ„ sĂ„ lite som 2,5 timmar. Men Ă„terigen, din körstrĂ€cka kommer att variera och den smaken av Solar Generator 2000 Pro-kit kommer att ge dig tillbaka $6 199 och vĂ€ga över 150 pund totalt, vilket tĂ€njer definitionen av “bĂ€rbar” en hel del.

Jackery SolarSaga-panelerna jag testade Àr gjorda med högeffektiva monokristallina solceller och Àr utrustade med stöd och handtag. De Àr ett under av bÀrbarhet, som enkelt kan placeras och anslutas pÄ cirka 30 sekunder per panel. Panelerna fÀlls upp med hjÀlp av magneter och tryckknappar. Varje panel vÀger 18,3 pund och mÀter 21,3 x 91,3 x 1 tum ovikt, eller 21,3 x 24,2 x 1,6 tum hopvikt, och kommer med ett skyddande fodral som inkluderar en intern ficka dÀr du kan förvara den proprietÀra DC-ingÄngskabeln som ansluter varje panel till batteri.

Jag reser mycket hellre med tvÄ av Jackerys 200W-paneler Àn en enda vikbar 400W-panel gjord av andra. 200W-paneler Àr portabla, medan 400W-paneler Àr bÀrbara.

RutnÀtsvy

Andra vÀrdefulla omnÀmnanden:

 • Batteriet kan ocksĂ„ laddas frĂ„n noll till fullt pĂ„ cirka 2 timmar frĂ„n ett vĂ€gguttag, eller pĂ„ 24 timmar via din löpande bils 12V-utgĂ„ng.
 • Jackery noterar att ingĂ„ngarna för solpanelen och billaddaren pĂ„ Explorer 2000 Pro-batteriet inte kan anvĂ€ndas samtidigt i ett försök att pĂ„skynda laddningen. Bara ifall du hoppades att hacka in det hĂ€r i en husbil.
 • Explorer 2000 Pro-batteriet har sin egen MPPT-kontroller med en konverteringseffektivitetsgrad pĂ„ 97 procent av solenergi. Den anvĂ€nder ocksĂ„ en ren sinusvĂ„gsomriktare som Ă€r bĂ€ttre för din utrustning.
 • FlĂ€kten Ă€r tyst jĂ€mfört med andra stora batterier jag testat.
 • Explorer 2000 Pro-batteriet Ă€r försett med en egenutvecklad 8 mm solpanelskontakt. Att anvĂ€nda solpaneler frĂ„n tredje part för att ladda det krĂ€ver en MC4-adapter som inte sĂ€ljs av Jackery (men lĂ€tt att hitta pĂ„ Amazon).
 • Det finns ingen app för att fjĂ€rrövervaka in- och utdata, vilket Ă€r synd.
 • Explorer 2000 Pro-batteriet Ă€r inte vattentĂ€tt – men panelerna har en IP67-klassning.
 • Laddning frĂ„n fler Ă€n tvĂ„ paneler krĂ€ver köp av en adapter frĂ„n Jackery som gör att tvĂ„ eller tre paneler kan kopplas till batteriet i serie.
 • Batteriet har en inbyggd ficklampa med tre intensitetsinstĂ€llningar och ett SOS-lĂ€ge.
 • Batteriet stĂ€ngs av efter 12 timmar om det inte anvĂ€nds.
 • Gummilocken som tĂ€cker portarna Ă€r krĂ„ngliga och svĂ„ra att sitta pĂ„ plats ibland. Som sĂ„dan förestĂ€ller jag mig att otĂ„liga Ă€gare bara lĂ„ter dem hĂ€nga lösa, vilket kan orsaka problem med att smuts, sand och fukt kommer in i hamnarna pĂ„ vĂ€gen.

Varför jobba hemifrÄn nÀr du verkligen kan jobba var som helst?

Jackerys $3 599 tvÄpanels Solar Generator 2000 Pro-kit erbjuder en utmÀrkt balans mellan portabilitet, lagringskapacitet, uteffekt och alternativ för att hÄlla Explorer 2000 Pro-batteriet laddat. Vid bra vÀder kan den ocksÄ fylla pÄ strömmen du förbrukar under dina utomhusÀventyr.

Jackerys solgeneratorsats jÀmför sig ocksÄ bra med 2200W gasdrivna generatorer. Jackery-installationen kan producera lika mycket vÀxelström men gÄr tyst och utan utslÀpp vilket gör den lÀmplig för anvÀndning i ett hus eller husbil. Jackerys tyngre generatorsatser Àr dock minst dubbelt sÄ höga och beroende av solen för att fylla pÄ batteriet, medan traditionella generatorer kommer att fortsÀtta att fungera sÄ lÀnge du fortsÀtter att fylla pÄ med gas.

Jag tror att valet beror pÄ detta: om du prioriterar ren bÀrbar kraft för dina prylar och apparater sÄ vinner Jackery. Om du prioriterar reservkraft för nödsituationer för ditt hem vinner gasgeneratorer.

Ja, Explorer 2000 Pro-batteriet Àr tungt och ungefÀr lika stort som en liten boxig mikrovÄgsugn. Men Àven med ett brutet nyckelben kunde jag vrida in den i förvaringsutrymmena i en husbil och fotutrymmet bakom förarsÀtet i en liten bil. Panelerna Àr lÀttare att hantera eftersom de fÀlls ner till ett lagom platt paket som Àr mindre Àn tvÄ tum tjockt.

Om du gör vĂ„ren för sex panel 1200W Solar Generator 2000 Pro kit, ja – du Ă€r min typ av mĂ€nniskor. Visst, det Ă€r nĂ€stan det dubbla priset vid 6 199 $, men alla behöver gĂ„ i full gudslĂ€ge i naturen dĂ„ och dĂ„.

All fotografering av Thomas Ricker / The Verge

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK