Blogg

ISRO sÀger att man planerar Venus Orbiter-uppdrag med lansering i december 2024

Efter att ha skickat uppdrag till MÄnen och Mars, förbereder ISRO nu en rymdfarkost som ska kretsa runt Venus för att studera vad som ligger under ytan av solsystemets hetaste planet, och Àven reda ut mysterierna under svavelsyramolnen som omsluter den.

Talar ett dagslĂ„ngt möte om venusisk vetenskap, Indiska rymdforskningsorganisationen (ISRO) Ordförande S Somnath sa att Venus-uppdraget har skapats, en projektrapport har gjorts och “pengar identifierats”.

Han uppmanade forskare att fokusera pÄ resultat med stor inverkan.

”Att bygga och genomföra ett uppdrag Venus Ă€r möjligt för Indien pĂ„ mycket kort tid eftersom förmĂ„gan idag finns med Indien”, sa Somnath i sitt invigningstal.

Rymdorganisationen tittar pÄ december 2024-fönstret för dess uppskjutning med omloppsmanövrar planerade för följande Är nÀr jorden och Venus skulle vara sÄ inriktade att rymdfarkosten skulle kunna placeras i den angrÀnsande planetens omloppsbana med en minimal mÀngd drivmedel.

NÀsta liknande fönster skulle vara tillgÀngligt 2031.

Somnath varnade för att upprepa experiment som utförts av tidigare uppdrag pÄ Venus och fokusera pÄ unika effektfulla resultat som uppnÄddes av Chandrayaan-I och Mars Orbiter uppdrag.

Bland de planerade experimenten ingÄr en undersökning av ytprocesserna och grunda stratigrafi under ytan, inklusive aktiva vulkaniska hotspots och lavaflöden, studier av atmosfÀrens struktur, sammansÀttning och dynamik, och undersökning av solvindens interaktion med den venusiska jonosfÀren.


(Den hÀr berÀttelsen har inte redigerats av NDTV-personal och Àr automatiskt genererad frÄn ett syndikerat flöde.)

SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK