Gardets

iOS 16 Weather App fÄr en betydande översyn med djupare Dark Sky-integration

Apple gör anmÀrkningsvÀrda förbÀttringar av den inbyggda Weather-appen i iOS 16, vilket utökar tillgÀnglig data. Du kan nu trycka pÄ valfri vÀdermodul för att fÄ ytterligare anvÀndbar information som inte tidigare var tillgÀnglig i iOS 15.

vÀderapp huvud ios 16Om du till exempel trycker pÄ huvudprognosen per timme eller 10 dagar fÄr du upp en mer detaljerad prognos som lÄter dig se temperaturen för varje dag i en grafvy, vilket gör det lÀttare att visualisera temperaturintervallet och vÀderförhÄllandena pÄ timbasis .

vÀderapp ios 16 moduler 1

De flesta av modulerna ger ytterligare information pÄ timbasis. Med UV-indexet kan anvÀndare se UV-uppskattningarna under hela dagen och fÄ en bild av nÀr UV-exponeringen kommer att vara högst.

vÀderapp ios 16 moduler 2

Det finns liknande timdiagram för vind, nederbörd, luftfuktighet, sikt och tryck. SolnedgÄngs-/soluppgÄngsmodulen ger information om första ljuset, soluppgÄngssolnedgÄngen, sista ljuset och totalt dagsljus, tillsammans med mÄnadsmedelvÀrden för soluppgÄng och solnedgÄng. NÀr det förutspÄs regn finns det ett regndiagram med 10 minuters intervall.

vÀderapp ios 16 moduler 3

Apple erbjuder samma nederbörds-, temperatur- och luftkvalitetskartor utan extra funktion, men det har gjorts nÄgra smÄ designuppdateringar för att förfina utseendet.

vÀder nederbörd vÀrmekartor ios 16

Den uppdaterade Weather-appen ger nu ocksÄ varningar för hÄrt vÀder, Àven om detta Àr begrÀnsat till vissa regioner. Apple sÀger att inte alla vÀderfunktioner kommer att vara tillgÀngliga i alla lÀnder.

För att ge mer information genom vÀdermodulerna utnyttjar Apple data frÄn Dark Sky, vÀderappen som man köpte 2020. Dark Sky uppdaterade den 6 juni sitt blogginlÀgg för att klargöra att Dark Sky-prognostekniken Àr förbÀttrad och integrerad i vÀdret prognos, som driver den nya Weather-appen.

Dark Sky-tekniken ligger ocksÄ bakom WeatherKit, ett nytt API för utvecklare. WeatherKit Àr designat för att tillÄta anvÀndare att införliva vÀderprognosdata i sina appar. Enligt Apple tillÄter WeatherKit appar att erbjuda aktuella vÀderförhÄllanden och 10-dagars prognoser per timme för temperatur, nederbörd, vind, UV-index och mer, tillsammans med minut för minut nederbörd för nÀsta timme och varningar om svÄra vÀderförhÄllanden i utvalda regioner .

Som vi pĂ„pekade tidigare i veckan tar Apple med iPadOS 16 Weather-appen till iPad för första gĂ„ngen. Den Ă€r identisk med ‌iOS 16‌ Weather-appen, men mer information Ă€r tillgĂ€nglig pĂ„ en skĂ€rm tack vare den större skĂ€rmen.

ipad vÀderkarta ipados 16

Det finns ocksÄ en dedikerad Weather-app pÄ macOS Ventura, identisk med iOS- och iPadOS Weather-apparna, vilket ger funktionsparitet över Apples enhetssortiment.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK