Gardets

iOS 16: Hur du fÄr din iPhone att byta lÄsskÀrm baserat pÄ tid eller plats

Apple har introducerat flera förbÀttringar av fokuslÀgen i iOS 16, och en av dem Àr möjligheten att lÀnka en anpassad lÄsskÀrm till ett visst fokuslÀge. Med den mÀngd anpassningsalternativ som nu kan tillÀmpas pÄ lÄsskÀrmar, betyder det att du kan anpassa dem specifikt för att bÀttre Äterspegla ditt fokus.

ios 16 fokuslÄsskÀrmarEn av de fantastiska sakerna med iOS 16 Àr att det lÄter dig göra lÄsskÀrmar mer informativa eller funktionella och sedan byta till din föredragna nÀr du behöver. NÀr du till exempel Àr pÄ kontoret kan du ha en lÄsskÀrm med arbetsfokuserade widgets och ett familjefoto. Eller pÄ kvÀllen nÀr du varvar ner innan du lÀgger dig, kanske du föredrar en minimal lÄsskÀrm med fÀrre widgets och en lugnande solnedgÄngstapet.

Det fantastiska Àr att genom att lÀnka en lÄsskÀrm till ett fokuslÀge kan du fÄ bytet till din anpassade lÄsskÀrm att ske automatiskt vid en bestÀmd tidpunkt, eller till och med en bestÀmd plats. Som bilden ovan visar kan du lÀnka lÄsskÀrmar till befintliga fokuslÀgen genom att trycka pÄ fokusknappen som visas i lÄsskÀrmsgalleriet, som nÄs frÄn din iPhones för nÀrvarande aktiva lÄsskÀrm med ett lÄngt tryck.

Du kan ocksÄ vÀlja en lÄsskÀrm nÀr du skapar ett nytt fokuslÀge i InstÀllningar. SÄ hÀr fungerar det i iOS 16, som för nÀrvarande Àr i betaversion och kommer att slÀppas under hösten.

Skapa ett schemalagt fokus med en anpassad lÄsskÀrm

I det hÀr exemplet har vi redan anpassat en lÄsskÀrm som vi vill ska bli aktiv nÀr arbetsdagen Àr klar, och nu ska vi skapa ett fokuslÀge att lÀnka den till genom att följa stegen nedan.

  1. PÄ iPhone, gÄ till InstÀllningar -> Fokusoch tryck pÄ + ikonen i det övre högra hörnet av skÀrmen för att skapa ett nytt fokus.
  2. Knacka BestÀllnings pÄ nÀsta skÀrm, fortsÀtt med att ge din Focus ett namn och tillhörande ikon och tryck sedan pÄ NÀsta.1lÀnk lÄsskÀrm fokuslÀge ios
  3. StĂ€ll in alternativ för tystnad av meddelanden för personer och appar nĂ€r ditt fokus Ă€r aktivt och vĂ€lj sedan alternativet LĂ„sskĂ€rm under “Anpassa skĂ€rmar”.
  4. Skapa en ny lÄsskÀrm frÄn galleriet, eller VÀlj frÄn befintliga lÄsskÀrmar.
  5. Med din lĂ„sskĂ€rm lĂ€nkad trycker du pĂ„ LĂ€gg till automatisering under “SlĂ„ pĂ„ automatiskt”.2lĂ€nk lĂ„sskĂ€rm fokuslĂ€ge ios
  6. PÄ skÀrmen Ny automatisering vÀljer du Tid.
  7. SlÄ pÄ Schema och vÀlj vilken tidpunkt du vill att din Focus ska bli aktiv och vilka dagar i veckan.3lÀnk lÄsskÀrm fokuslÀge ios

Med ditt nya fokuslÀge nu schemalagt, kommer din associerade lÄsskÀrm ocksÄ att aktiveras samtidigt.

iOS 16 genomgÄr för nÀrvarande beta-testning för att ge Apple tid att ÄtgÀrda eventuella buggar, samt lÄta utvecklare förbereda sina appar. En offentlig release vÀntas under hösten, troligen runt oktober.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK