Bil

iOS 15-tips: Hur man schemalÀgger FaceTime-samtal med Android- och Windows-anvÀndare

Apple förbÀttrar plattformsanvÀndningen genom att tillÄta anvÀndare att gÄ med via en webblÀsare pÄ Android, Windows och andra plattformar. Dessutom kan FaceTime-samtal nu schemalÀggas före ett möte.

Bild: CNET.com

Apple har helt omprövat FaceTime i iOS och iPadOS 15 och har tagit med nÄgra efterlÀngtade funktioner som Àntligen möjliggör plattformsoberoende videokommunikation.

MÄste lÀsa Apple-bevakning

Med iOS och iPadOS 15 kan du inte bara schemalÀgga samtal som kommer att ske i framtiden (vilket ger dig en lÀnk att dela med andra), utan du kan ocksÄ anvÀnda FaceTime med anvÀndare pÄ icke Apple-plattformar som Windows och Android.

Att tillÄta andra pÄ olika plattformar att gÄ med i FaceTime-ljud- och videosamtal kommer att avsevÀrt förbÀttra videochattutrymmet och tillÄta anvÀndare att anvÀnda de verktyg de Àr mest bekvÀma med för att kommunicera, utan att oroa sig om nÄgon inte kan gÄ med.

SER: AnstÀllningskit: iOS-utvecklare (TechRepublic Premium)

I den hÀr instruktionsartikeln gÄr vi igenom hur man schemalÀgger ett FaceTime-samtal och Àven hur en anvÀndare som inte har tillgÄng till FaceTime-appen pÄ en Apple-enhet kan gÄ med i ett samtal och Àndra sina ljud- och videoinstÀllningar.

Hur man schemalÀgger ett samtal med FaceTime

Att schemalÀgga ett FaceTime-samtal Àr en ny funktion i iOS 15 som avsevÀrt förbÀttrar möjligheten att anvÀnda FaceTime för att schemalÀgga gruppevenemang och möten mer effektivt. IstÀllet för den tidigare metoden att behöva skapa en iMessage-gruppchatt för att göra detta, kan FaceTime nu ge dig en lÀnk som folk enkelt kan gÄ med i.

NÀr de gÄr med fÄr du ett pushmeddelande pÄ din enhet som varnar dig om att nÄgon gick med i ditt schemalagda FaceTime-samtal.

LÄt oss gÄ igenom processen att skapa en FaceTime-lÀnk som kan slÀppas in i en kalenderinbjudan eller delas via e-post eller meddelande.

  1. Öppna FaceTime-appen.
  2. VÀlj Skapa lÀnk.
  3. I delningsbladet som visas (Bild A), vÀlj LÀgg till namn för att ge samtalet en titel.
  4. VÀlj en delningsmetod (du kan kopiera lÀnken, e-posta lÀnken, AirDrop lÀnken eller dela med en annan standardmetod med hjÀlp av detta delningsblad.

Bild A

Genom att skapa en FaceTime-lÀnk kan du mer effektivt schemalÀgga ett möte i Kalender, eller dela via e-post eller meddelande till deltagare som inte har tillgÄng till en FaceTime-enhet.

NÀr du delar den hÀr lÀnken kan anvÀndare klicka pÄ den för att öppna FaceTime-appen och gÄ med i samtalet; eller, om de inte Àr pÄ en Apple-enhet som stöder FaceTime, kan de gÄ med via webblÀsare pÄ de flesta moderna mobila och stationÀra operativsystem.

Att dela den hÀr FaceTime-lÀnken schemalÀgger inte automatiskt ett samtal i ett kalendersystem; Den angivna lÀnken kan dock enkelt lÀggas till i en kalenderinbjudan som skickas till deltagare. NÀr en deltagare gÄr med i FaceTime-lÀnken fÄr du ett meddelande pÄ din enhet sÄ att du enkelt kan gÄ med och starta samtalet med ett enda tryck.

Hur man gÄr med i ett FaceTime-samtal pÄ en annan plattform

Apple gör det extremt enkelt att gÄ med i ett FaceTime-samtal via en lÀnk: Om du Àr pÄ en Apple-plattform, tryck eller klicka bara pÄ lÀnken sÄ startar den FaceTime-appen och ansluter dig till samtalet.

Om du Àr pÄ en annan plattform kan du fortfarande gÄ med i ett samtal om en Apple-anvÀndare har genererat en lÀnk (endast FaceTime-enheter kan generera en lÀnk via FaceTime-appen). Om du klickar pÄ en FaceTime-lÀnk startar webblÀsaren och du uppmanas att ange ditt namn för att gÄ med i samtalet (Bild B).

Bild B

NÀr du gÄr med i samtalet via en webblÀsare uppmanas du att ange ditt namn för att gÄ med i samtalet.

NÀr du har skrivit in ditt namn kommer du att placeras i ett förhandsgranskningslÀge för att se ditt videoflöde och kontrollera din mikrofoninstÀllning klicka pÄ GÄ med för att gÄ med i rummet.

FrÄn samtalsskÀrmen kan du klicka pÄ knapparna för att stÀnga av och stÀnga av din mikrofon och kamera eller gÄ in i helskÀrmslÀge. Klicka pÄ de tre prickarna för att öppna instÀllningssidan (Bild C). InstÀllningarna lÄter dig vÀlja rÀtt mikrofon eller kamera om du har flera tillgÀngliga pÄ ditt system. Dessutom kan du aktivera eller inaktivera rutnÀtslÀget för att se flera anvÀndare samtidigt frÄn instÀllningarna ocksÄ.

Bild C

Du kan enkelt justera alternativen för kamera och mikrofon frÄn instÀllningsvyn, eller aktivera eller inaktivera rutnÀtslayouten.

Redaktörens anmÀrkning: Det hÀr inlÀgget relaterar till iOS 15, Apples tillkÀnnagivna men Ànnu inte slÀppta version av iOS, som förvÀntas slÀppas i början av hösten 2021. För mer information om releaseschemat och för att lÀra dig hur man laddar ner betaversionerna, lÀs vÄr iOS 15 fusklapp.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK