Blogg

Internetavbrott i Kanada: Rogers vd klandrar detta för krasch

Rogers VD bad om ursÀkt och erbjöd bÄde kompensation och en förklaring till internetavbrottet i Kanada.

Rogers Communications Inc.s nya verkstÀllande direktör bad om ursÀkt och erbjöd bÄde kompensation och en förklaring till kunderna efter ett lÄngvarigt nÀtverksfel. lÀmnade in miljoner Kanada utan telefon eller internettjÀnst, slog företag offline och drabbade betalning system.

Industri Minister Francois-Philippe Champagne sa att situationen var “oacceptabel” och att han hade förmedlat sin frustration direkt till Rogers vd Tony Staffieri. Champagnes avdelning har det sista samtalet om att godkĂ€nna Rogers föreslagna förvĂ€rv av 20 miljarder C$ (15,5 miljarder US$) av rivalen Shaw Communications Inc.

Rogers sa pĂ„ lördagseftermiddagen att tjĂ€nsterna hade Ă„terstĂ€llts och att dess “nĂ€tverk och system Ă€r nĂ€ra att fungera fullt ut” efter en systemomfattande trĂ„dlös och Internet avbrottet som började fredag ​​morgon.

I den första förklaringen av vad som hÀnde sa Staffieri att företaget tror att nÀtverket misslyckades efter en underhÄllsuppdatering i dess kÀrnnÀt, vilket gjorde att routrar inte fungerade tidigt pÄ fredagsmorgonen.

“Vi vet hur mycket vĂ„ra kunder litar pĂ„ vĂ„ra nĂ€tverk och jag ber uppriktigt om ursĂ€kt,” sa Staffieri i ett brev som publicerades pĂ„ företagets hemsida i lördags. Rogers behandlar det faktum “att vissa kunder inte kunde nĂ„ nödsituation tjĂ€nster” som en prioritet, sa han. Företaget gav ingen uppskattning av ekonomisk pĂ„verkan, men sa att kunderna skulle krediteras.

TjÀnstefelet hade omfattande konsekvenser utöver en oförmÄga att ringa samtal eller anvÀnda internet. Interac, ett betalningssystem som anvÀnds av finansinstitut över hela Kanada, kunde inte behandla betalkortstransaktioner, vilket skadade försÀljningen i butiker. Bankerna sa att nÄgra av deras tjÀnster slogs ut. Större evenemang stÀlldes in. Till och med landets telekommunikationsmyndighet sa att deras telefoner inte fungerade korrekt pÄ fredagen.

Fans av den kanadensiska sĂ„ngaren The Weeknd blev besvikna nĂ€r en konsert i Toronto för att starta hans vĂ€rldsturnĂ© sköts upp. “Var pĂ„ plats hela dagen men det Ă€r ur vĂ„ra hĂ€nder pĂ„ grund av Rogers-avbrottet”, skrev artisten pĂ„ Twitter och tillade att han var “krossad och hjĂ€rtbruten.” Platsen var Rogers Center-stadion – som Ă€gs av kommunikationsföretaget.

Det lÄnga avbrottet sÀtter mer press pÄ Staffieri, som utsÄgs till permanent VD i januari efter en extraordinÀr offentlig kamp bland medlemmar av familjen Rogers om vem som ska leda företaget.

Staffieri hade varit finanschef och fick sparken av dÄvarande vd Joe Natale i september förra Äret för sin del i planeringen av en palatskupp för att avsÀtta Natale.

En av Staffieris allierade, Edward Rogers, gick sedan till domstol för att hĂ€vda sin rĂ€tt att kontrollera styrelsen, över invĂ€ndningar frĂ„n hans mor och systrar. Han vann, styrelsen sparkade Natale och tog Staffieri tillbaka för att driva företaget – med att stĂ€nga Shaw-affĂ€ren som hans högsta prioritet.

Shaw Àr en av de största internet- och kabelleverantörerna i Kanadas vÀstra provinser. Transaktionen tillkÀnnagavs i mars 2021, men har hÄllits upp av invÀndningar frÄn Kanadas konkurrensbyrÄ.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK