Blogg

Intel avslöjar sitt Bonanza Mine Chip för effektiv Bitcoin-brytning

Intel hade förberett sig pĂ„ att presentera sin första Bitcoin Mining ASIC vid ISSCC 2022 och nĂ€r evenemanget startade den 20 februari har Intel avslöjat fler detaljer om Bonanza Mine ASIC, sĂ„vĂ€l som dess Bonanza Mine System – en fristĂ„ende dator, som har 300 Bonanza Mine ASICs för att leverera 40 terahashes per sekund (THash/s) prestanda samtidigt som den förbrukar 3 600 W ström. Chiptillverkarens presentation Ă€gnades Ă„t första generationens ASIC Bonanza Mine med kodnamnet BMZ1, sĂ„vĂ€l som ett system baserat pĂ„ dem, men företaget Ă€r redan instĂ€llt pĂ„ att skicka en andra generationens produkt till kunder, vars detaljer Ă€nnu inte avslöjas av Intel.

Även om det lĂ„ter som en störtflod av siffror för icke-gruvarbetare, Ă€r det vĂ€rt att notera det Intels prestandasiffror för BMZ1 stĂ€mmer inte riktigt överens med konkurrenterna frĂ„n sĂ„dana som Bitmain, eftersom noterade av CryptoAge. Men som nĂ€mnt har företaget redan börjat skicka en andra generationens produkt med kodnamnet BMZ2 till sina kunder.

Enligt en CoinTelegraph-rapport, Bonanza Mine System innehĂ„ller fyra hashkort, en Intel FPGA-kontrollenhet, fyra flĂ€ktar och en programmerbar strömförsörjning. En FPGA Ă€r en “fĂ€ltprogrammerbar” integrerad krets som ger kunderna möjlighet att omkonfigurera hĂ„rdvaran för att möta specifika anvĂ€ndningsfallskrav – i det hĂ€r fallet Bitcoin-brytning – efter tillverkningsprocessen.

Intels patent för “high-performance Bitcoin mining” lĂ€mnades in i november 2018, och det föreslog en 15 procents minskning av den totala energiförbrukningen. Vid den tiden uttryckte Intels chefer förtroende för att konkurrera mot etablerade företag som t.ex BitmainMicroBT och Nvidia.

Intels nya gruvchips, BMZ2, kommer att finnas tillgÀnglig senare i Är med det amerikanska elkraftsföretaget GRIID Infrastructure, kryptogruvföretaget Argo Blockchain och Jack Dorsey-ledda Block bland de första kunderna i kö för att ta emot den första satsen gruvchips.

Nu, utifrĂ„n information som har avslöjats av Intel hittills, kommer andra generationens BTC-gruvarbetare att kunna leverera en balanserad prestanda pĂ„ 40,4 THash/s genom att dra 2 293 W ström – vilket registrerar en lĂ„g strömförbrukning pĂ„ 56,97 joule per THash. JĂ€mfört med Bitmain-hĂ„rdvara förbrukar Antminer S19j ASIC Bitcoin Miner 3 100W för att leverera upp till 90THash/s vid rumstemperatur, vilket resulterar i en effektivitet pĂ„ 34,5 joule per THash.

Som markerad av en Tom’s Hardware-rapport innehĂ„ller Bitcoin-gruvföretaget GRIIDs leveransavtal med Intel en mĂ€ngd redaktioner för att skydda kĂ€nslig information, men avslöjar fortfarande referenser till Intels referensdesignmaterial som i huvudsak Ă€r dokument som Ă€r avsedda för kunder att anvĂ€nda som vĂ€gledning nĂ€r de integrerar Bonanza Mine-chips i sina egna anpassade system.

Detta innebĂ€r att Intel kommer att leverera kislet till nĂ„gra av sina kunder, som sedan kommer att skapa sina egna system. Detta bĂ„dar ocksĂ„ gott med Jack Dorseys planer för Blockerasom han sĂ€ger kommer att skapa ett “Bitcoin-gruvsystem baserat pĂ„ anpassat kisel och öppen kĂ€llkod för individer och företag över hela vĂ€rlden.”


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK