Blogg

Intel Arc GPU:er för stationära datorer kommer att debutera i Q2, ny Cloud GPU-tjänst tillkännages

Intel Arc GPU:er f√∂r station√§ra datorer har f√∂rsenats till andra kvartalet, meddelade chiptillverkaren vid sitt investerarm√∂te 2022. GPU:erna var ursprungligen planerade att debutera under det f√∂rsta kvartalet. Intel √§r dock p√• v√§g att b√∂rja leverera sina diskreta Arc GPU:er f√∂r b√§rbara datorer under det f√∂rsta kvartalet. Det Santa Clara, Kalifornien-baserade f√∂retaget tillk√§nnagav ocks√• sin molntj√§nst som heter Project Endgame som √§r utsedda att erbjuda √•tkomst till Intel Arc GPU:er virtuellt. Intels senaste drag kommer sannolikt att ge en tuff kamp mot AMD och Nvidia ‚Äď de tv√• f√∂retag som har haft ett duopol p√• PC-grafikmarknaden.

Till skillnad från de ursprungliga planerna som avslöjades i augusti förra året, Intel meddelat på torsdag att det lanserar den diskreta Båge GPU:er för stationära datorer under andra kvartalet och för arbetsstationer under tredje kvartalet.

Den f√∂rsta generationens grafikprocessorer fr√•n Intel har kodnamnet ‘Alchemist’ som initialt kommer att finnas tillg√§ngliga i b√§rbara datorer fr√•n och med detta kvartal. Den andra generationen √§r under utveckling som “Battlemage”.

Intel meddelade ocks√• att man har p√•b√∂rjat arkitekturarbetet √§ven f√∂r den tredje generationen av sina Arc GPU:er som har kodnamnet ‘Calestial’ och syftar till att ta itu med segmentet “ultra-entusiast”. Planen h√§r verkar ta p√• topp-end grafikkort som AMD:s Radeon RX 6900 XT och Nvidias GeForce RTX 3090 Ti.

Dessutom chipmaker visat upp under det virtuella mötet att dess 2023 processorplattform Meteor Lake, som kommer att vara den 14:e generationens lineup i serien, kommer att använda en separat grafisk bricka som kommer att baseras på Arc GPU-tekniken. Detta kommer med största sannolikhet att vara Battlemage-arkitekturen som fortfarande är under utveckling.

Sammantaget siktar Intel på att leverera mer än fyra miljoner diskreta GPU:er 2022. Företaget har AMD:s tidigare Radeon-grafikchef Raja Koduri och flera andra branschnamn ombord för att stödja sina planer på att utveckla ny grafisk teknik.

Förra månaden, Intel Executive Vice President och General Manager för Client Computing Group Gregory Bryant berättade Gadgets 360 som företaget planerade att ge många av sina Deep Link-funktioner till alla Arc-användare. Deep Link-tekniken är tänkt att ge bättre samarbete mellan CPU:er och GPU:er.

Förutom att stärka sin diskreta GPU-kategori, verkar Intel konkurrera mot Nvidias spelfokuserade GeForce nu med Project Endgame. Företaget hävdade att dess erbjudande skulle ge användare tillgång till Intel Arc GPU:er genom en tjänst för en alltid tillgänglig datorupplevelse med låg latens.

Intels Project Endgame har åtagit sig att vara tillgängligt för användare under senare delen av året. Men exakta detaljer om hur tjänsten kommer att tillhandahållas användare och till vilka priser är ännu inte tillkännagivna.


För det senaste tekniska nyheter och recensionerfölj Gadgets 360 på Twitter, Facebookoch Google Nyheter. För de senaste videorna om prylar och teknik, prenumerera på vår Youtube-kanal.

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK