Gardets

Insektsinspirerad AI för autonoma robotar

En gÄrobot som anvÀnder himmelpolarisering för navigering. Kredit: Julien Dupeyroux

SmÄ autonoma mobila robotar, som drönare, rovers och benrobotar, lovar att utföra ett brett utbud av uppgifter, frÄn autonom övervakning av grödor i vÀxthus till sista kilometers leverans. Dessa applikationer krÀver att robotar fungerar under lÄnga perioder samtidigt som de utför komplexa uppgifter, ofta i okÀnda, förÀnderliga och komplicerade miljöer.

I en recensionsartikel publicerad i Vetenskapsrobotik den 15 juni argumenterar forskare frÄn Delft University of Technology, University of Washington och University of Sheffield att man bör hÀmta inspiration frÄn insekter nÀr man skapar AI för smÄ, autonoma robotar. Insekts intelligens kÀnnetecknas av dess minimalistiska men robusta lösningar. De anvÀnder dessa för att upptrÀda framgÄngsrikt i komplexa, dynamiska miljöer.

I artikeln förklarar forskarna styrande principer som ligger till grund för effektiviteten och robustheten hos insektsintelligens. De ger ocksÄ en översikt över befintlig robotforskning som har utnyttjat dessa principer och identifierar utmaningar och möjligheter framöver. Framsteg inom biologi och teknologi möjliggör framför allt mer finkorniga undersökningar av insektshjÀrnor. Dessutom kommer framsteg inom avkÀnnings- och berÀkningshÄrdvara att göra det möjligt för robotar att nÀrma sig energieffektiviteten och hastigheten för insektsavkÀnning och neural bearbetning. Denna utveckling kommer att pÄskynda skapandet av insektsinspirerad AI för autonoma robotar, vilket leder till nystartade företag inom detta omrÄde.

  • Insektsinspirerad AI för autonoma robotar
    SvÀrm av smÄ drönare kan lokalisera gaslÀckor. Kredit: Guido de Croon
  • Insektsinspirerad AI för autonoma robotar
    Den första trÄdlösa flygande robotinsekten lyfter. Kredit: Sawyer Fuller

Forskare utvecklar flygande robotar i storlek av insekter med flaxande vingar


Mer information:
GCHE de Croon, insektsinspirerad AI för autonoma robotar, Vetenskapsrobotik (2022). DOI: 10.1126/scirobotics.abl6334. www.science.org/doi/10.1126/scirobotics.abl6334 TillhandahÄlls av Delfts tekniska universitet

Citat:Insektsinspirerad AI för autonoma robotar (2022, 15 juni)hÀmtad 15 juni 2022 frÄn https://techxplore.com/news/2022-06-insect-inspired-ai-autonomous-robots.html

Detta dokument Àr föremÄl för upphovsrÀtt. Bortsett frÄn all rÀttvis handel i syfte att privata studier eller forskning, fÄr ingen del reproduceras utan skriftligt tillstÄnd. InnehÄllet tillhandahÄlls endast i informationssyfte.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK