Blogg

Indiens ED söker Pune-polisens hjälp vid undersökning av GainBitcoin-bedrägerifall

Indiens verkställighetsdirektorat (ED) påskyndar ansträngningarna i utredningen av en megakrypteringsbedrägeri som enligt uppgift uppgick till Rs. 2 000 miljoner kronor. ED-tjänstemän besökte Punes polischef den 18 april för att ta några papper och information som är relevant för fallet 2018. Männen som utreds inkluderar cyberbrottsexperten Pankaj Ghode och den tidigare polisen Ravindra Patil som har arresterats och utreds på anklagelser om att ha manipulerat bevis och stulit totalt 1 137 Bitcoins medan de arbetade med det ursprungliga kryptobedrägerifallet.

Både Ghode och Patil fick ansvaret för att avslöja detaljer kring den massiva bluffen som initierats av Amit Bhardwaj.

Bhardwaj anklagades för att ha drivit ett multilevel marketing (MLM) system kallat GainBitcoin, som lovade 10 procent månatlig avkastning på BTC-investeringar, CryptoPotato rapporterad.

De två tidigare utredarna har anklagats för att koppla Bitcoins värda crores från Bhardwajs ägo till sina personliga kryptoplånböcker och dela manipulerade skärmdumpar med andra tjänstemän som arbetar med fallet.

För närvarande är priset på BTC stulen av Ghode och Patil uppgår till en jättestor Rs. 354 miljoner kronor.

När högre tjänstemän spårade Bhardwajs KYC-uppgifter fann de att deras utsedda cybersäkerhetsexpert och poliskollega hade fel, vilket ledde till att de arresterades tidigare i mars i år.

Under tiden den 18 april avvisade Indiens högsta domstol Bhardwaj för att han inte följde ED och inte delade detaljer om sina kryptoplånböcker.

“Leka inte spel med oss”, sa H√∂gsta domstolen till Bhardwaj samtidigt som han uppmanade honom att avsl√∂ja sin kryptopl√•nbok l√∂senord till akutmottagningen.

Utredningarna i ärendet verkar inte i närheten av kulminationen för närvarande. Bhardwaj, Ghode och Patil är under den juridiska skannern för tillfället.

Indien har just börjat lagligt ta itu med kryptoutrymmet, och landet har fortfarande inte bestämmelser som övervakar fall av kryptobedrägeriersom verkar ha tagit fart i nationen.

Tidigare i januari, till exempel en 30-åring krypto investerare från Bengaluru förlorade enligt uppgift över Rs. 2 crore i en bluff.

I december 2021, Rajkot brottsgren i Gujarat har gripit två personer från Surat för att ha lurat 17 personer på Rs. 38 lakh genom att lova dem högre avkastning på sina investeringar i kryptovaluta.

Medan bedragare redan ökar sina aktiviteter i kryptoarenaindianer hittar sina vägar på bluffwebbplatser på grund av brist på forskning och medvetenhet.

Enligt marknadsundersökningsföretaget Kedjeanalysfalska kryptowebbplatser registrerade 9,6 miljoner besök från Indien förra året.

I december 2021, Shikha Goelden extra polischefen (Crimes and SIT) i Hyderabad hade varnat kryptoinvesterare i Indien för att starkt avstå från att överföra tillgångar till okända, otillåtna plånböcker.


Relaterade inlägg

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK