Blogg

iGear Evoke Bluetooth Solar Charging Speaker Review

PrisvÀrda bÀrbara högtalare tenderar att vara kompakta och lÀtta att bÀra, med stort fokus pÄ anvÀndbarhet, men det finns nÄgra som sticker ut. En sÄdan produkt Àr iGear Evoke, en bÀrbar högtalare som skiljer sig ganska mycket frÄn andra i sin prisklass, av flera skÀl. Vid första anblicken kanske du tror att det hÀr Àr en gammal radioapparat frÄn det förflutna eller till och med en Saregama Carvaan knock-off, men den hÀr enheten har moderna funktioner och anslutningsmöjligheter som hÄller den relevant i den nuvarande eran av trÄdlös ljudströmning.

Med unik retrostil, en radiotuner, flera anslutningsmöjligheter och möjligheten att ladda med solljus, lovar iGear Evoke mycket för sitt begĂ€rda pris pĂ„ bara Rs. 3 000. Är detta den bĂ€sta billiga bĂ€rbara högtalaren du kan köpa just nu? Ta reda pĂ„ det i denna recension.

igear framkalla högtalarrecension solar iGear

Solarladdning pÄ iGear Evoke Àr lÄngsam, men innebÀr att högtalaren kan driva sig sjÀlv

Sol- och mikro-USB-laddning pÄ iGear Evoke-högtalaren

iGear Evoke har en stark likhet med Saregama Carvaan serie bÀrbara musikspelare, som i sig hÀmtar inspiration frÄn förr i tiden. Styling Ät sidan, enheten Àr Ànnu mer iögonfallande pÄ grund av dess fÀrgalternativ; den gula enheten som skickas till mig Àr sÀrskilt ljus och iögonfallande, men blÄ och vita fÀrgalternativ finns tillgÀngliga.

Enheten har ett fÀllbart handtag upptill för enkel bÀring, med högtalarelementet vÀnt framÄt. Kontrollerna och portarna finns pÄ framsidan och höger sida av iGear Evoke. Framsidan har en ratt för att stÀlla in AM/FM/SW-radiofrekvensen, tillsammans med fyra knappar för att styra uppspelning och anslutningslÀge (nÀr du anvÀnder Bluetooth eller digitala lagringsmedia).

Högtalarens sida har strömbrytare för att vÀlja kÀlla (radio eller digitala media), en USB-port, en microSD-kortplats, ett extra uttag för 3,5 mm-anslutning och en Micro-USB-port för trÄdbunden laddning. Det finns ocksÄ en ratt som styr strömmen och volymen. En första vridning sÀtter pÄ högtalaren med ett hörbart klick, och om du fortsÀtter att vrida den ökar eller minskar volymen. Högtalaren Àr stor och alla reglage sitter ganska bekvÀmt och fungerar bra, utan att iGear Evoke kÀnns för trÄngt eller svÄrmanövrerat.

PÄ toppen av iGear Evoke sitter solpanelen, som gör att högtalaren kan laddas pÄ egen hand sÄ lÀnge den utsÀtts för solljus. Det finns ocksÄ en teleskopisk antenn som kan utökas för att förbÀttra radiosignalens kvalitet.

igear framkalla högtalare recension main iGear

En instÀllningsratt lÄter dig justera och stÀlla in radiofrekvensen, medan knappar pÄ framsidan styr digital ljuduppspelning

Solcellsladdning innebĂ€r att anvĂ€ndare potentiellt inte alls behöver koppla in högtalaren till en trĂ„dbunden laddare, men det beror sĂ„klart pĂ„ din anvĂ€ndning. Även om företaget inte pratar om laddningstid för iGear Evoke, Ă€r solladdning avsevĂ€rt lĂ„ngsammare Ă€n trĂ„dbunden laddning och kan ta mĂ„nga timmar, eller till och med dagar, att fylla högtalarens batteri helt. Du kan behöva förlita dig pĂ„ USB-laddning ibland. Detta Ă€r dock fortfarande en anvĂ€ndbar funktion att ha om du har tagit Evoke, sĂ€g, pĂ„ en campingtur och inte har tillgĂ„ng till ett eluttag.

iGear Evoke har ett 1 200 mAh batteri och kan med fördel anvÀndas för att ladda andra enheter genom att ansluta en USB-kabel och slÄ pÄ den. Detta innebÀr att du kan anvÀnda enheten som en solladdande kraftbank för nödsituationer, Àven om detta skulle vara ganska lÄngsamt. Utöver detta har högtalaren en nominell ljudeffekt pÄ 5W. Du kan anvÀnda Bluetooth 5, FM/AM/SW-radio, USB-porten, microSD-kortplats och 3,5 mm aux-ingÄng för att spela upp ljud. I försÀljningspaketet ingÄr en vÀggadapter och laddningskabel för att ladda högtalaren.

Batteritiden pÄ iGear Evoke kommer att variera beroende pÄ din mediakÀlla och Àven anvÀndningsförhÄllanden, eftersom den alltid kan ladda sig sjÀlv med sin solpanel Àven nÀr den anvÀnds. Som sagt, att anvÀnda den kommer att tömma batteriet mycket snabbare Àn det kan ladda sig sjÀlv, och jag kunde anvÀnda högtalaren i cirka 10 timmar nÀr jag var ansluten till Bluetooth och spelade musik med mÄttlig volym innan batteriet tog slut.

MÄnga anslutningsmöjligheter, men otillfredsstÀllande ljudkvalitet pÄ iGear Evoke

Medan iGear Evoke Ă€r unik pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt, lever högtalaren inte upp till förvĂ€ntningarna nĂ€r det kommer till ljudkvalitet. Ljudet tenderade att vara acceptabelt eller under genomsnittet beroende pĂ„ musikkĂ€llan, men Ă€ven nĂ€r det var som bĂ€st hade ljudet sina svagheter. Som sagt, jag tyckte inte att det var obehagligt att lyssna pĂ„ hemma – det verkade som ett varmt, flummigt ljud som matchade den hĂ€r högtalarens retrolook.

igear framkalla högtalare recension knappar iGear

Det finns gott om anslutningsalternativ pÄ iGear Evoke, inklusive Bluetooth, FM och AM-radio, och mediauppspelning frÄn lokala lagringsenheter

FM-radio lÀt betydligt mindre raffinerat och rent jÀmfört med musik streamad digitalt via Bluetooth eller MP3-filer som spelas upp frÄn lokala lagringsmedier. Jag mÀrkte massor av sprakande och distorsion i radiomottagningen Àven med antennen helt utdragen i ett öppet omrÄde och volymen pÄ mÄttliga nivÄer. Bluetooth och ljud som spelades upp frÄn en USB-enhet lÀt naturligtvis mycket renare, men ljudet var fortfarande matt och saknade spÀnning och detaljer.

Även om det finns en ratt för att stĂ€lla in radiofrekvenser, lyckas iGear Evoke lĂ„sa sig pĂ„ stationer automatiskt utan större anstrĂ€ngning. NĂ€r du anvĂ€nder digital anslutning kan de fyra fysiska knapparna pĂ„ framsidan anvĂ€ndas för att styra musik. En liten display kan ha varit anvĂ€ndbar för att visa spĂ„ret som spelas och annan information som batterinivĂ„n, men jag skulle inte hĂ„lla frĂ„nvaron av detta mot iGear Evoke till det hĂ€r priset.

NÀr jag lyssnade pÄ Boom av Tiesto med högtalaren ansluten till min smartphone med Bluetooth, lÀt spÄrets starka takt mindre som bas och mer som popande ljud. SpÄret hade en konstig kÀnsla av grovhet, och mÄnga andra bastunga spÄr lÀt ocksÄ leriga och besvÀrliga. Med houseklassikern So Right av Jetlag och Axwell kÀndes det som om ett tjockt tÀcke hade lagts över högtalaren, vilket skapade en dÀmpad röra av denna annars livliga lÄt.

Även med volymen pĂ„ mĂ„ttliga nivĂ„er för musik som spelades frĂ„n en USB-enhet, lĂ€t topparna lite gĂ€lla och överdrivna, sĂ„ngen kĂ€ndes dĂ€mpad och det fanns konstiga volymtoppar som snabbt orsakade trötthet hos lyssnarna. Hela tiden fanns det knappt nĂ„gon detalj att höra i nĂ„got av spĂ„ren jag provade. För alla dess anslutningsmöjligheter och funktioner levererar tyvĂ€rr iGear Evoke inte bra ljudkvalitet.

Dom

Det finns mĂ„nga prisvĂ€rda trĂ„dlösa högtalare som erbjuder anstĂ€ndiga funktioner, men iGear Evoke sticker ut av ett par viktiga skĂ€l – dess retrodesign och förmĂ„ga att ladda sig sjĂ€lv med solenergi. Det hjĂ€lper ocksĂ„ att högtalaren kan anvĂ€ndas för att ladda andra prylar, och den erbjuder en mĂ€ngd olika anslutningsalternativ. Den enda verkliga nackdelen hĂ€r, som tyvĂ€rr Ă€r en kritisk sĂ„dan, Ă€r ljudkvaliteten.

Det finns inget kÀnsligt sÀtt att uttrycka detta: iGear Evoke ligger lÄngt ifrÄn konkurrenterna nÀr det kommer till ljudkvalitet, med trÄkig, lerig prestanda över kÀllor. Det kan vara vÀrt att övervÀga den hÀr högtalaren i alla fall om du bara vill ha en enkel enhet för avslappnad lyssning, eller om du tycker att solcellsladdning och radioanslutning Àr anvÀndbar. Men om du vill njuta av din musik, Àr Rs. 2,499 Mi bÀrbar Bluetooth-högtalare (16W) Àr mycket högre och presterar betydligt bÀttre.


Affiliate-lĂ€nkar kan genereras automatiskt – se vĂ„r etikförklaring för detaljer.

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK