Bil

IBM utser regionala finalister i Call for Code 2020-tÀvlingen

Årets tĂ€vling fokuserade pĂ„ att bekĂ€mpa klimatförĂ€ndringar och covid-19, med kodare frĂ„n hela vĂ€rlden som tĂ€vlar om att lösa problem med kriskommunikation, distansutbildning och samhĂ€llsstöd.

Bild: IBM

IBM:s Ă„rliga tĂ€vling för utvecklare, Call for Code, har slĂ€ppt sin lista över regionala finalister för 2020. Årets tĂ€vling fokuserade pĂ„ tvĂ„ teman: KlimatförĂ€ndringar och COVID-19.

Vad Àr hett pÄ TechRepublic

Nu pÄ sitt tredje Är har Call for Code dragit över 400 000 utvecklare frÄn 179 lÀnder sedan starten. TÀvlingen fokuserade pÄ att hjÀlpa offer för naturkatastrofer bÄde 2018 och 2019: 2018 Ärs vinnare var Project OWL, en nödnÀtsplattform, och 2019 vann Prometeo, en AI-driven hÀlsoövervakningsplattform i realtid för brandmÀn, IBM:s stöd för sitt projekt .

“De vardagliga effekterna av klimatförĂ€ndringar och sĂ€rskilt covid-19 har avslöjat grĂ€nserna för de system vi tar för givna. Det Ă€r dĂ€rför Call for Code fokuserar pĂ„ dessa tvĂ„ aldrig tidigare skĂ„dade utmaningar under 2020, sĂ€ger IBM GM och chefsutvecklare WIllie Tejada.

SER: Covid-19 arbetsplatspolicy (TechRepublic Premium)

För att förbereda deltagarna för Ärets tÀvling arbetade IBM med experter och communityledare för att utveckla startpaket för utvecklare som vill ta itu med ett av tre teman: Kriskommunikation, distansutbildning och samhÀllssamarbete. Satsen innehöll beskrivningar av lösningarna, exempelkod, diagram och referensmaterial.

Av alla tÀvlande som deltog i Är, reducerade IBM poolen till en kort lista frÄn Asien och StillahavsomrÄdet, Europa, Stor-Kina, Japan, Latinamerika, Mellanöstern och Afrika och Nordamerika.

Den fullstÀndiga listan med finalister som tillkÀnnages idag kommer att tÀvla om det högsta priset, och vinnaren tillkÀnnages i en livesÀndning den 13 oktober 2020 kl. 19:30, ET.

SER: Big datas roll i COVID-19 (gratis PDF) (TechRepublic)

Tejada publicerade ett blogginlÀgg som tillkÀnnager den fullstÀndiga finalistlistan, och dessa fem projekt Àr bara nÄgra exempel frÄn Ärets batch:

Prudence (Asien och StillahavsomrĂ„det): Designad för sjukvĂ„rdspersonal i frontlinjen som bekĂ€mpar coronaviruset, Ă€r Prudence en AI-driven app som “gör det möjligt för arbetare att övervaka sin mentala hĂ€lsa, hitta aktiviteter för att slĂ€ppa stress, fĂ„ stöd omedelbart via en chabot och hitta en terapeut för uppföljning. ” Prudence genererar ocksĂ„ sammanfattningar för teamledare sĂ„ att de proaktivt kan hantera hĂ€lsan hos sina frontlinjearbetare.

The Hero Loop (Europa): Den hÀr webbappen anvÀnder AI för att matcha volontÀrer till organisationer som söker hjÀlp frÄn mÀnniskor som dem. Hero Loop matchar baserat pÄ plats, fÀrdigheter och tillgÀnglighet och skyddar anvÀndarnas identitet med blockchain, maskininlÀrning och IBM-produkter.

Klimat för NINJA (Japan): NINJA Ă€r ett luftkonditioneringseffektivitets-API som spĂ„rar “luftkonditioneringsdata, visualiserar trenden för rumstemperatur kontra utomhustemperatur och rekommenderar nĂ€r luftkonditioneringens AC ska sluta fungera för att optimera effektiviteten.”

LikeBee (Latinamerika): Tillsammans med en smart papperskorg spÄrar LikeBees app hur mycket anstrÀngning anvÀndare lÀgger pÄ att Ätervinna plast och erbjuder sedan kuponger som kan anvÀndas i butiker i LikeBee-nÀtverket.

SMS-baserad e-skoleplattform (Mellanöstern och Afrika): I mÄnga delar av Afrika, sa utvecklarna av den hÀr plattformen, finns det inga online-utbildningsplattformar, och de flesta Àger inte smartphones. SMS Based Eschool Platform anvÀnder befintlig SMS-teknik för att tillÄta elever att skicka in och ta emot uppgifter och till och med ladda ner hela lÀroböcker ett SMS i taget.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK