Bil

IBM lanserar ett autonomt fartyg med en transatlantisk korsning planerad till 2021

Forskningsfartyget sköt av frÄn Plymouth, England; en nick till 400-Ärsdagen av Mayflowers historiska resa.

Bild: IBM

Som vi rapporterade i augusti kommer artificiell intelligens (AI) och autonoma fartyg att revolutionera sjöfartsindustrin under de kommande Ären. AI-styrda fartyg utrustade med en uppsÀttning sensorer kan bli sjöfartsstandarden inom en inte sÄ avlÀgsen framtid. Dessa mycket sofistikerade fartyg finns i skarp jÀmförelse med segelfartygen i trÀ frÄn tidigare Ärhundraden.

Mer mÄste-lÀs AI-tÀckning

För att uppmÀrksamma 400-Ärsjubileet av Mayflowers lansering 1620, har IBM i samarbete med havsforskningsorganisationen ProMare lanserat ett AI-aktiverat robotforskningsfartyg med en del 2000-talslast i slÀptÄg.

IBM och ProMare tillkĂ€nnagav nyligen lanseringen av Mayflower Autonomous Ship (MAS), ett autonomt trimaranforskningsfartyg. PĂ„ onsdagen trĂ€ngde fartyget av frĂ„n kustvattnet i Plymouth, England, dĂ€r Mayflower 1620 seglade mot Amerika. Lanseringen följde pĂ„ tvĂ„ Ă„rs konstruktion samt utbildning för att finjustera AI-modellerna. Fartygets “AI-kapten” kan “kĂ€nna” sin miljö och fatta kritiska beslut medan han navigerar pĂ„ haven utan besĂ€ttning eller en traditionell mĂ€nsklig kapten ombord.

SER: TechRepublic Premium redaktionell kalender: IT-policyer, checklistor, verktygssatser och forskning för nedladdning (TechRepublic Premium)

“Kan skanna horisonten efter möjliga faror, fatta vĂ€lgrundade beslut och Ă€ndra kurs baserat pĂ„ en fusion av livedata, Mayflower Autonomous Ship har mer gemensamt med en modern bank Ă€n sin namne frĂ„n 1600-talet”, sĂ€ger Andy Stanford-Clark, CTO pĂ„ IBM UK & Irland i ett pressmeddelande. “Med sin förmĂ„ga att fortsĂ€tta köra under de mest utmanande förhĂ„llandena Ă€r detta lilla fartyg ett mikrokosmos för varje blivande 2000-talsföretag.”

Bild: IBM

Sammantaget konstruerades MAS för att möjliggöra en ny sÀker och kostnadseffektiv metod för havsforskning. Fartyget kommer att tillÄta forskare att fÄ insikter relaterade till global uppvÀrmning, djurskydd och ackumulering av oceanisk mikroplast.

För att sammanfalla med lanseringen tillkÀnnagav IBM och ProMare ocksÄ en webbportal som lÄter mÀnniskor över hela vÀrlden följa med MAS nÀr fartyget fortsÀtter sina forskningsuppdrag under de kommande mÄnaderna. Officiellt kÀnd som mas400-portalen, kommer plattformen att tillhandahÄlla realtidsuppdateringar om MAS resa inklusive fartygsplats, förhÄllande till sjöss och information om pÄgÄende forskningsprojekt.

Det autonoma fartyget kommer ocksĂ„ att bĂ€ra en “bromsugen blĂ€ckfisk chatbot” kĂ€nd som Artie, “som pĂ„stĂ„r sig haka pĂ„ en tur pĂ„ fartyget.” IBM skapade Artie i samarbete med startup Chatbotbay. Under resan kommer fripassageraren att ge ytterligare information om fartygets resa “i ett livligt och tillgĂ€ngligt format.”

SER: Naturlig sprÄkbehandling: Ett fuskblad (TechRepublic)

“Att skydda havet beror pĂ„ vĂ„r förmĂ„ga att engagera allmĂ€nheten i viktiga frĂ„gor som pĂ„verkar dess hĂ€lsa. Den hĂ€r MAS400-portalen Ă€r designad för att göra exakt det och tala om för mĂ€nniskor var fartyget Ă€r, vilken hastighet det fĂ€rdas med, vilka förhĂ„llanden det fungerar i och vilken vetenskap vi bedriver”, sa Fredrik Soreide, vetenskaplig chef för Mayflower Autonomous Ship-projektet i ett pressmeddelande. pressmeddelande.

“AnvĂ€ndare kan till och med hjĂ€lpa Artie the Octopus att fiska fram kirurgiska masker, cigarettfimpar och andra allt vanligare former av havsskrĂ€p frĂ„n en virtuell ocean av fakta och data,” fortsatte Soreide.

Det autonoma fartyget kommer att vara involverat i sjöförsök och forskningsprojekt under de kommande sex mĂ„naderna. NĂ€sta vĂ„r kommer MAS att försöka en transatlantisk korsning. Som en nick till dess namne och dess trĂ€dgĂ„rdsfyrhundraĂ„rsjubileum kommer MAS resa “baseras pĂ„ en liknande rutt och pionjĂ€randa som Mayflower frĂ„n 1620 som gjorde samma korsning för 400 Ă„r sedan.”

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK