Blogg

Hur skulle NASA skydda jorden om en asteroid skulle krascha pÄ den?

Vad skulle NASA göra om en asteroid skulle trÀffa jorden? Vet allt hÀr.

NASA har spĂ„rat ett stort antal potentiellt farliga asteroider som kunde ha trĂ€ffat jorden under de senaste decennierna. Även om ingen av dem trĂ€ffar jorden, Ă€r det inte troligt att det förblir sĂ„. SĂ„, tĂ€nk om en asteroid faktiskt skulle trĂ€ffa jorden? Hur skulle Plats byrĂ„er som NASA rĂ€ddar jorden? Det finns sĂ„ mĂ„nga frĂ„gor som du mĂ„ste undra över. Tja, vet dĂ„ att rymdorganisationer över hela vĂ€rlden arbetar pĂ„ att utveckla nya tekniker som kan upptĂ€cka en potentiellt farlig asteroid lĂ„ngt innan den kunde trĂ€ffa jorden. NASA har utvecklat Double Asteroid Redirection Test (DART) som kan berĂ€kna sannolikheten för asteroidernas pĂ„verkan pĂ„ Jorden inom en period av cirka 100 Ă„r.

NASA arbetar ocksÄ med en teknik som kan generera en kraft motsvarande 3 ton TNT för att förskjuta en asteroids bana för att minska sannolikheten för dess pÄverkan pÄ jorden. Det bör noteras att för miljoner Är sedan, nÀr en asteroid trÀffade jorden, dog dinosaurier ut.

HÀr Àr nyckelelementen listade av Gearrice som kan skydda jorden innan katastrofen kan upprepa sig.

Enligt Rapportera, Center for Near Earth Object Studies (CNEOS), har beskrivit olika handlingslinjer om ett potentiellt farligt föremÄl kommer nÀrmare jorden. NÀstan 90 % av asteroider som Àr 1 kilometer eller större kan spÄras av NASA och Àr inte potentiellt farliga. I september kommer dock den amerikanska rymdorganisationen att göra ett försök att flytta en asteroid med en storlek pÄ 161 meter frÄn banan. Men det Àr Ànnu inte bekrÀftat i vilken utstrÀckning det Àr möjligt att genomföra denna typ av verksamhet.

Det andra alternativet som kan övervÀgas Àr att genomföra en kÀrnvapenattack. Som delas av Slash Gear-portalen, kan lanseringen av en kÀrnstridsspets pÄ en megaton kraft förstöra upp till 99 % av massan av en asteroid med en storlek pÄ 100 meter.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK