Bil

Hur man vÀljer nÀr din Windows 11-dator gÄr i vilolÀge

Som standard gÄr Windows 11-datorer in i vilolÀge efter en viss tidsperiod. Om du vill justera din dators vilofördröjning (eller stÀnga av den helt) Àr det enkelt att göra i InstÀllningar. HÀr Àr hur.

Sova kontra att stÀnga av skÀrmen

I Windows 11 Àr att sova och stÀnga av skÀrmen tvÄ olika (men relaterade) saker. Om du sÀtter din dator i vilolÀge gÄr den in i ett lÄgenergilÀge som tillfÀlligt stÀnger av vissa delar av hÄrdvaran för att spara ström. NÀr du sover stÀngs Àven datorns skÀrm av.

I Windows 11 har du Àven möjlighet att stÀnga av din dators skÀrm men hÄlla din dator vaken i bakgrunden. Det betyder att du sparar lite ström som vanligtvis anvÀnds av skÀrmen (eller förlÀnger skÀrmens livslÀngd), men din dator kommer fortfarande att kunna utföra bakgrundsuppgifter nÀr det behövs.

RELATERAD: Ska du stÀnga av, sova eller lÀgga din bÀrbara dator i vilolÀge?

Hur du justerar din dators sömnfördröjning i InstÀllningar

För att Ă€ndra hur lĂ„ng tid det tar för din dator att gĂ„ i vilolĂ€ge, starta först InstĂ€llningar genom att trycka pĂ„ Windows+i pĂ„ tangentbordet. Eller högerklicka pĂ„ Start-knappen och vĂ€lj “InstĂ€llningar” i menyn som visas.

I InstĂ€llningar, klicka pĂ„ “System” i sidofĂ€ltet och vĂ€lj sedan “Ström och batteri”.

I ström- och batterialternativ, om avsnittet “SkĂ€rm och vilolĂ€ge” Ă€r stĂ€ngt, expandera det med ett klick. Menyn kommer att visa flera alternativ. Om du har en batteridriven bĂ€rbar dator eller surfplatta ser du fyra av dem. Om du har en stationĂ€r dator ser du bara tvĂ„ alternativ.

Expandera avsnittet "SkÀrm och vilolÀge".

För att justera hur lĂ„ng tid det tar för din bĂ€rbara dator att gĂ„ i vilolĂ€ge klickar du pĂ„ rullgardinsmenyn bredvid “PĂ„ batteridrift, försĂ€tt min enhet i vilolĂ€ge efter” och vĂ€ljer en tidsperiod, till exempel “15 minuter.” Du kan ocksĂ„ vĂ€lja “Aldrig” för att stĂ€nga av vilolĂ€get helt nĂ€r du kör pĂ„ batteri.

PĂ„ samma sĂ€tt, för att Ă€ndra vilofördröjningen nĂ€r din dator Ă€r ansluten, anvĂ€nd rullgardinsmenyn mĂ€rkt “NĂ€r den Ă€r ansluten, sĂ€tt min enhet i vilolĂ€ge efter” och vĂ€lj en tid. Om du aldrig vill att din dator ska gĂ„ i vilolĂ€ge vĂ€ljer du “Aldrig”.

AnvÀnd rullgardinsmenyerna och vÀlj en tidpunkt för nÀr du vill att din Windows 11-dator ska gÄ i vilolÀge.

Precis ovanför sömnalternativen pĂ„ samma instĂ€llningssida kan du anvĂ€nda alternativen “stĂ€ng av min skĂ€rm efter” för att vĂ€lja en tidsfördröjning för nĂ€r din skĂ€rm ska stĂ€ngas av, oberoende av att du gĂ„r i vilolĂ€ge.

AnvÀnd rullgardinsmenyerna och vÀlj en tidpunkt för nÀr du vill att din Windows 11-dator ska stÀnga av skÀrmen.

StÀng sedan InstÀllningar. Dina Àndringar har redan sparats. Om du valde en specifik tid för nÄgot av alternativen kommer din dator antingen att stÀnga av skÀrmen eller gÄ i vilolÀge efter den tidsperioden. Trevliga drömmar!

RELATERAD: Hur du fÄr din Windows 11-dator att aldrig gÄ i vilolÀge

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK