Bil

Hur man undviker spam-robocalls med “verifierade samtal” pĂ„ Android

google phone logotyp

Spamsamtal kan vara det vĂ€rsta med att ha en telefon i fickan varje dag. Tack och lov finns det verktyg som hjĂ€lper till med detta. Vi visar dig hur du stĂ€ller in “Verifierade samtal” pĂ„ din Android-telefon med en av Googles egna appar.

Verifierade samtal Ă€r en funktion som finns i appen “Phone by Google”. Google samarbetar med företag för att verifiera uppringarens identiteter, visa anledningen till uppringningen och till och med visa logotyper. Google Phone-appen kan installeras pĂ„ de flesta Android-enheter (om den inte redan Ă€r förinstallerad), inklusive Samsung-telefoner.

google phone app i play store

NÀr du har installerat Phone by Google-appen mÄste den stÀllas in som standardtelefonapp. Om du missade uppmaningen att göra detta nÀr du öppnade appen första gÄngen, kan det ocksÄ göras manuellt. Processen Àr nÄgot annorlunda beroende pÄ telefon, men det kommer att vara nÄgot som liknar InstÀllningar > Appar > Standardappar > Telefon.

stÀll in standardtelefon

Med det ur vĂ€gen, lĂ„t oss aktivera Verifierade samtal. Öppna Phone by Google och tryck pĂ„ menyikonen med tre punkter i det övre högra hörnet.

VĂ€lj “InstĂ€llningar” frĂ„n menyn.

vÀlj instÀllningar

FrĂ„n menyn InstĂ€llningar, tryck pĂ„ “Spam and Call Screen.” Det kan ocksĂ„ kallas “Nummerpresentation och skrĂ€ppost.”

öppna skrÀppostinstÀllningarna

SlĂ„ sedan pĂ„ reglaget för “Verifierade samtal”.

aktivera verifierade samtal

Detta tar dig till en skĂ€rm dĂ€r du uppmanas att lĂ€gga till ditt telefonnummer till ditt Google-konto. Detta Ă€r nödvĂ€ndigt för att kunna anvĂ€nda Verified Calls. Tryck pĂ„ “Ja, jag Ă€r med” om du Ă€r bra med att godkĂ€nna den behörigheten.

lÀgg till nummer pÄ google

Du kommer tillbaka till föregĂ„ende skĂ€rm och reglaget för “Verifierade samtal” kommer att vara pĂ„. HĂ€r Ă€r ett exempel pĂ„ skillnaden mellan ett vanligt samtal och ett verifierat samtal.

verifierad samtalsskÀrmGoogle

Det Àr allt som finns! Du kommer att fÄ mycket mer information pÄ skÀrmen för dessa verifierade samtal, vilket hjÀlper dig att skilja mellan spamsamtal och riktiga.

RELATERAD: Hur man automatiskt blockerar skrÀppostsamtal pÄ en iPhone

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK