Bil

Hur man tittar pÄ videor i bild-i-bild i Microsoft Edge

Microsoft Edge-anvÀndare tittar pÄ video i bild i bildKhamosh Pathak / How-To Geek

Bild-i-bild-lÀget (PiP) i Microsoft Edge lÄter dig titta pÄ videor i ett pop-out justerbart flytande fönster som förblir överst pÄ skÀrmen. Du behöver inte anvÀnda en tredjepartsapp för att se videor som denna, eftersom det Àr en inbyggd funktion i Edge.

Det finns tvÄ sÀtt att titta pÄ videor i PiP. Du kan anvÀnda standardmetoden i Microsoft Edge (vilket Àr lite trÄkigt), eller sÄ kan du anvÀnda en tillÀgg för att omedelbart förvandla vilken video som helst till ett bild-i-bild-fönster. Vi kommer att tÀcka bÄda alternativen nedan.

AnvÀnd Microsoft Edges inbyggda PiP-lÀge

Innan du börjar, se till att du kör den senaste versionen av Microsoft Edge pÄ din Windows 11, 10 eller Mac-dator eller ladda ner den direkt frÄn Microsofts webbplats.

Börja med att öppna en webbplats som innehÄller en video som du vill spela upp. Detta kan vara nÀstan vilken videosajt som helst, som YouTube eller Vimeo. TyvÀrr Àr PiP-funktionen blockerad pÄ sajter som Netflix och Hulu. Klicka sedan pÄ videons uppspelningsknapp för att starta uppspelningen.

Högerklicka en gÄng i videospelaren för att se alternativ relaterade till videon.

Flytta markören lite och högerklicka pÄ videon igen för att se fler alternativ. För oss avslöjade inte att högerklicka igen pÄ samma plats alternativet Bild-i-bild.

HĂ€r hittar du alternativet “Bild i bild”. Om en inte Ă€r tillgĂ€nglig Ă€r PiP-funktionen inte tillgĂ€nglig pĂ„ den webbplatsen. VĂ€lj bara alternativet för att starta videouppspelningen i ett flytande bild-i-bild-fönster.

Fönstret kan flyttas vart du vill, och det kan Àndras storlek som ett vanligt fönster. Du kan till och med flytta den frÄn skÀrmen. Klicka pÄ pausknappen för att styra uppspelningen.

Bild-i-bild flytande fönster

NĂ€r du Ă€r klar klickar du pĂ„ “X”-knappen för att stoppa uppspelningen och stĂ€nga fönstret. Om du klickar pĂ„ knappen Bild-i-bild Ă„terstĂ€lls videon till sin ursprungliga flik (och fortsĂ€tter uppspelningen).

Kontroller för bild-i-bild-lÀge

RELATERAD: Hur man uppdaterar Microsoft Edge

AnvÀnd ett PiP-tillÀgg (tillÀgg) i Microsoft Edge

Den traditionella metoden för att anvĂ€nda bild-i-bild-lĂ€get Ă€r bĂ„de dold och invecklad. Om du vill hitta ett snabbare sĂ€tt som fungerar pĂ„ fler webbplatser, anvĂ€nd tillĂ€gget “Bild-i-bild överallt” (tillĂ€gg) för Microsoft Edge.

NÀr det vÀl Àr installerat behöver du bara gÄ till en sida med videon och klicka pÄ tillÀgget frÄn verktygsfÀltet för att gÄ in i bild-i-bild-lÀge.

För att komma igĂ„ng öppnar du tillĂ€ggssidan Bild-i-bild överallt. Klicka hĂ€r pĂ„ knappen “HĂ€mta”.

I popup-fönstret vĂ€ljer du alternativet “LĂ€gg till tillĂ€gg” för att installera tillĂ€gget.

Du hittar nu bild-i-bild-ikonen i tillÀggsfÀltet.

DÀrefter öppnar du helt enkelt webbsidan som innehÄller videon du vill titta pÄ. TillÀgget stöder populÀra webbplatser som YouTube, Netflix, Vimeo och Twitch, men det Àr inte tillgÀngligt överallt, inklusive Hulu. Klicka sedan pÄ tillÀggsikonen Bild-i-bild i verktygsfÀltet.

Videon dyker upp direkt i det flytande fönstret. Klicka pÄ tillÀggsikonen igen för att stÀnga den flytande spelaren.

Avsluta bild-i-bild-lÀge frÄn tillÀgg


Microsoft Edge Àr fylld med smÄ produktivitetsfunktioner. Har du testat att anvÀnda de vertikala flikarna?

RELATERAD: Hur man anvÀnder vertikala flikar i Microsoft Edge

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK