Bil

Hur man tar en skärmdump med en synlig muspekare på Mac

När du tar skärmdumpar på en Mac döljer Mac-skärmdumpsverktyget vanligtvis muspekaren så att den inte kommer i vägen. Men ibland måste du fånga pekaren för att illustrera något ordentligt. Lyckligtvis är det lätt att slå på med ett enkelt alternativ. Här är hur.

RELATERAD: Hur man skärmdumpar på en Mac

F√∂r att f√•nga muspekaren i sk√§rmdumpar m√•ste vi √§ndra ett alternativ i macOS:s inbyggda Screenshot-app. Tryck p√• Skift+Kommando+5 p√• tangentbordet och ett litet verktygsf√§lt visas. Klicka p√• “Alternativ”.

I menyn Alternativ som dyker upp, placera en bock bredvid “Visa muspekare.”

I menyn Alternativ för Mac-bilder väljer du "Visa muspekare".

Efter det, varje gång du tar en skärmdump med Skift+Kommando+3 eller Skift+Kommando+4, kommer du att fånga muspekaren i skärmdumpen.

Om du vill d√∂lja muspekaren i framtiden, aktivera bara Sk√§rmbildsverktygsf√§ltet med Skift+Kommando+5 igen och avmarkera ‚ÄúAlternativ‚ÄĚ > ‚ÄúVisa muspekare‚ÄĚ.

Intressant nog, från och med macOS 11.0 Big Sur, fångar inte macOS den exakta storleken på en pekare som har förstorats med hjälp av Macs tillgänglighetsfunktioner. Detta tyder på att pekarbilden läggs till skärmdumpen av skärmdumpsprogrammet snarare än genom att bara fånga en rå bitmapp av skärmen. Om det är ett problem kan du prova en skärmdumpsapp från tredje part.

Lycka till med att fånga!

RELATERAD: De bästa skärmdumpsapparna för macOS

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK