Bil

Hur man tar bort telegrammeddelanden och chatthistorik

Telegram logotyp

Om du nyligen har lÀmnat WhatsApp för Telegram i ett försök att skydda din chattintegritet, vill du förmodligen veta hur du tar bort konversationer frÄn bÄde din enhet och Telegrams servrar. Det hÀr Àr inte riktigt sÄ enkelt som du kanske tror.

FörstÄ hur Telegram lagrar dina chattar

Det finns tvÄ huvudtyper av chattar pÄ Telegram: molnchattar och hemliga chattar. Molnchattar finns mellan dig och andra Telegram-anvÀndare (inklusive offentliga grupper eller kanaler) och Àr inte krypterade frÄn början till slut. Hemliga chattar laddas aldrig upp till en server och krypteras frÄn Ànda till Ànda mellan avsÀndaren och mottagaren.

Telegram Àr en privat meddelandeplattformTelegram

Telegram uppger att molnchattar “lagras kraftigt krypterade och krypteringsnycklarna i varje fall lagras i flera andra datacenter i olika jurisdiktioner” i ett försök att skydda din integritet. Utan end-to-end-kryptering (dĂ€r endast avsĂ€ndaren och mottagaren kan dekryptera meddelanden) kan dina chattar potentiellt fĂ„ngas upp, Ă€ven om de Ă€r krypterade pĂ„ en server eller i en app.

Utöver detta lagras molnchattar (som namnet antyder) i molnet. Detta gör det enkelt för dig att anvÀnda Telegram pÄ olika enheter, eftersom du enkelt kan ladda ner konversationer och meddelandehistorik.

Ta bort meddelanden frÄn Telegram

FrÄn och med Telegram 5.5 (slÀpptes i mars 2019) kan vem som helst radera ett meddelande frÄn en en-mot-en-chatt frÄn alla enheter. Detta inkluderar bÄde meddelanden som du har skickat och meddelanden som du har tagit emot. Det finns inga tidsgrÀnser, och meddelandet kommer att raderas frÄn alla enheter, inklusive Telegram-servern.

Molnchattar med flera deltagare fungerar annorlunda. Du kan bara radera meddelanden som du har skickat frÄn allas enheter inom 48 timmar efter att du skickat dem. Efter detta kan du fortfarande radera ett meddelande, men det finns kvar pÄ bÄde servern och mottagarnas enheter. Om mottagarna ocksÄ tar bort meddelandet Àr det borta för alltid.

För att radera ett meddelande, tryck och hÄll ned det och vÀlj sedan Ta bort.

Telegrammeddelande LÄngt tryck pÄ Meny

Du kan sedan vĂ€lja mellan “Radera för mig” och “Radera för alla”, eller vem det nu Ă€r du pratar med.

Ta bort meddelande i Telegram för iPhone

En lite förvirrande varning som Àr vÀrd att notera Àr denna: Om du eller en mottagare pÄ nÄgot sÀtt anvÀnder en version av Telegram före 5.5 i en en-mot-en-chatt, dÄ Àr du begrÀnsad till samma 48-timmarsfönster och regler som för nÀrvarande finns för molnchattar.

Om du vill radera alla kopior av ett sĂ„dant meddelande frĂ„n Telegrams servrar – Ă€ven mottagarens kopia – mĂ„ste du be mottagaren av meddelandet att radera det pĂ„ sin enhet ocksĂ„.

Ta bort hela konversationen i Telegram

För att radera hela konversationen, svep Ät höger pÄ den i konversationslistan och vÀlj Ta bort. Du kommer att tillfrÄgas om du vill ta bort meddelanden pÄ din sida eller för hela konversationen.

Ta bort för alla eller bara dig

Glöm inte push-meddelanden

Att kunna radera ett meddelande frÄn en mottagares enhet lÄter som en skÀnk frÄn gud som liknar Gmails funktion för att inte skicka, men det Àr inte riktigt den silverkula som mÄnga anvÀndare önskar att det var. Anledningen till detta Àr att pushnotiser hanteras olika.

Om du skickar ett meddelande till en vÀn som har push-aviseringar aktiverade för Telegram (en meddelandeapp Àr inte mycket anvÀndbar utan dem), kommer ditt meddelande fortfarande att visas i deras meddelanden. De flesta mobila enheter tar bort aviseringar nÀr de har tryckts pÄ, men de flesta innehÄller fortfarande huvuddelen av ett inkommande meddelande.

Telegrammeddelanden

SÄ Àven om inga uppgifter om ditt meddelande visas i Telegram, kan en anvÀndare ta en skÀrmdump av sina inkommande aviseringar och lagra meddelandet pÄ obestÀmd tid.

Hur man tar bort allt du nÄgonsin har skickat

Vill du radera allt du nÄgonsin har skickat? För ett nukleÀrt alternativ kan du ta bort hela ditt Telegram-konto. Men om du har skickat kÀnsliga meddelanden som innehÄller privata data till nÄgon, kan du behöva be dem att ta bort sina kopior av dessa meddelanden frÄn deras konto för att sÀkerstÀlla att alla kopior rensas frÄn Telegrams servrar.

RELATERAD: Hur man tar bort ditt Telegram-konto

Vill du ha integritet? AnvÀnd hemliga chattar

Molnchattar Àr bekvÀma, och för vardagliga chattar om vad du Àter till middag utgör de ett litet hot. Men om du menar allvar med att skydda din integritet bör du anvÀnda Telegrams privata chattar. För att göra detta, tryck pÄ en mottagares namn högst upp i en konversation, tryck pÄ Mer och vÀlj sedan Starta hemlig chatt.

Provat Telegram men Ànnu inte övertygad? Kolla in dessa alternativa integritetsfokuserade meddelandeappar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK