Bil

Hur man tar bort “Cast to Device” frĂ„n File Explorer pĂ„ Windows 10

Windows 10 "Cast to Device" överstruken pÄ blÄ bakgrund

Som standard lĂ„ter Windows 10 dig projicera bilder och videor till en fjĂ€rrenhet med DLNA. Om att ha ett “Cast to Device”-alternativ pĂ„ din Windows 10-högerklicksmeny gör dig nervös, kan du ta bort alternativet helt genom att redigera Windows-registret. HĂ€r Ă€r hur.

Redigera registret sjÀlv

För att ta bort alternativet “Casta till enhet” frĂ„n snabbmenyn har du tvĂ„ val: Du kan redigera Windows-registret sjĂ€lv eller ladda ner vĂ„rt ettklickshack i avsnittet nedan.

HĂ€r Ă€r vĂ„r standardvarning: Registerredigeraren Ă€r ett kraftfullt verktyg. Missbruk av det kan göra ditt system instabilt eller till och med inoperabelt. ÄndĂ„ Ă€r detta ett enkelt hack, och om du följer instruktionerna helt bör du inte ha nĂ„gra problem. Om du inte har anvĂ€nt Registereditorn tidigare, övervĂ€g att lĂ€sa om hur du anvĂ€nder den innan du börjar. Vi rekommenderar ocksĂ„ att du sĂ€kerhetskopierar registret (och din dator) innan du gör nĂ„gra Ă€ndringar.

Om det lĂ„ter som för mycket krĂ„ngel, hoppa bara till avsnittet “One-Click Registry Hack” nedan. Annars sĂ€tter vi igĂ„ng.

Öppna först Start-menyn och skriv “regedit”, klicka sedan pĂ„ ikonen “Registerredigeraren” nĂ€r den visas (eller tryck bara pĂ„ Enter).

AnvÀnd sidofÀltet pÄ vÀnster sida av Registereditorns fönster, navigera till den hÀr nyckeln (eller sÄ kan du klistra in den i Registereditorns adressfÀlt för att snabbt gÄ dit):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\

I Regedit, blÀddra till rÀtt plats med hjÀlp av sidofÀltet.

Högerklicka sedan pĂ„ “Shell Extensions” i sidofĂ€ltet och vĂ€lj sedan Ny > Nyckel frĂ„n menyn för att lĂ€gga till en ny nyckel.

NĂ€r den nya nyckeln visas i sidofĂ€ltet under “Shell Extensions”, skriv in namnet “Blockerad” och tryck pĂ„ Retur.

Namnge den nya nyckeln "Blockerad".

VĂ€lj sedan “Blockerad”-tangenten och högerklicka i ett tomt omrĂ„de pĂ„ höger sida av Registereditorns fönster. VĂ€lj Nytt > StrĂ€ngvĂ€rde frĂ„n menyn.

LÀgg till ett nytt strÀngvÀrde i nyckeln "Blockerad".

NÀr det nya strÀngvÀrdet visas i listan, skriv eller kopiera och klistra in följande namn exakt:

{7AD84985-87B4-4a16-BE58-8B72A5B390F7}

Vad vi gör hĂ€r Ă€r att lĂ€gga till registervĂ€rdet för alternativet “Cast to Device” till en lista över blockerade skaltillĂ€gg. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer den inte att visas i snabbmenyn lĂ€ngre.

Namnge strÀngvÀrdet och tryck pÄ enter.

StÀng sedan Registereditorn. För att Àndringen ska trÀda i kraft mÄste du antingen logga ut och logga in igen eller starta om datorn. (Du kan ocksÄ försöka starta om Explorer.exe manuellt som ett alternativ.)

NĂ€r du har loggat in igen (eller startat om Explorer.exe) och högerklickar pĂ„ en mediefil kommer du att mĂ€rka att alternativet “Casta till enhet” har tagits bort frĂ„n snabbmenyn.

Om du nĂ„gonsin vill lĂ€gga till alternativet “Casta till enhet” igen, mĂ„ste du dyka tillbaka till Registereditorn och ta bort strĂ€ngen du just lade till i “Blockerad”-tangenten under HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell TillĂ€gg\.

RELATERAD: Hur du stÀdar upp din stökiga Windows-kontextmeny

Ladda ner vÄrt One-Click Registry Hack

Om du vill ta bort “Cast to Device” frĂ„n din snabbmeny utan att behöva gĂ„ igenom processen som anges ovan, kan du ladda ner en speciell registerĂ€ndringsfil som vi har förberett.

Ladda ner “Cast to Device”-borttagningshacket

NĂ€r du har laddat ner filen, packa upp den till valfri plats, och du kommer att ha tvĂ„ filer: “remove_cast_to_device.reg”, som utför hacket, och “undo_remove_cast_to_device.reg”, som tar bort hacket (om du skulle Ă€ndra dig) .

Du ska inte lita pĂ„ slumpmĂ€ssiga registerfiler som du hittar pĂ„ internet utan att kontrollera dem först, sĂ„ undersök gĂ€rna filen sjĂ€lv och bekrĂ€fta att den fungerar som vi sa. Du kan verifiera att den inte Ă€r skadlig genom att öppna filen med Anteckningar (högerklicka och vĂ€lj “Redigera”) och titta pĂ„ dess innehĂ„ll. Det kommer att se ut sĂ„ hĂ€r:

Ta bort "Cast to Device" registerfilinnehÄll

Filen “remove_cast_to_device.reg” innehĂ„ller en nyckel och ett strĂ€ngvĂ€rde som kommer att lĂ€ggas till i ditt register nĂ€r du har öppnat det. VĂ€ldigt enkelt.

NĂ€r du Ă€r klar dubbelklickar du bara pĂ„ .REG-filen sĂ„ öppnas Registereditorn. Du kommer att se en varning som sĂ€ger att lĂ€gga till information till registret potentiellt kan skada ditt system. Klicka pĂ„ “Ja” för att fortsĂ€tta.

Efter det kommer du att se ett annat popup-fönster som meddelar dig att informationen lades till i registret – och det var den. För att fĂ„ Ă€ndringen att trĂ€da i kraft, antingen logga ut och logga in igen eller starta om din dator. NĂ€sta gĂ„ng du högerklickar pĂ„ en mediefil ser du att “Cast to Device” saknas, vilket Ă€r precis vad vi ville ha. Grymt bra!

RELATERAD: Vad Àr en REG-fil (och hur öppnar jag en)?

Om du nĂ„gonsin Ă€ndrar dig och vill Ă„terstĂ€lla alternativet “Casta till enhet” till snabbmenyn, kör bara “undo_remove_cast_to_device.reg” och logga sedan ut eller starta om.

Som du sÄg ovan Àr detta registerhack bara nÄgra rader som lÀgger till en enkel nyckel till ditt register. Om tanken pÄ att ta kontroll över ditt Windows-system pÄ en lÄg nivÄ entusiasmerar dig, kanske du gillar att lÀsa om hur du skapar dina egna registerhack. Ha sÄ kul!

RELATERAD: Hur man gör dina egna Windows-registerhack

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK