Bil

Hur man stĂ€nger av pekplattan “Klicka för att klicka” i Windows 11

Som standard lĂ„ter de flesta styrplattor pĂ„ Windows 11-datorer dig “klicka” genom att mjukt knacka pĂ„ pekplattans yta. Om du inte gillar detta (och hellre vill anvĂ€nda en fysisk knapp för att klicka) kan du stĂ€nga av det i InstĂ€llningar. HĂ€r Ă€r hur.

Öppna först Windows-instĂ€llningar genom att trycka pĂ„ Windows+i pĂ„ tangentbordet. Eller sĂ„ kan du öppna Start-menyn, söka efter “InstĂ€llningar” och klicka sedan pĂ„ appikonen InstĂ€llningar.

NĂ€r InstĂ€llningar öppnas, klicka pĂ„ “Bluetooth & Devices” i sidofĂ€ltet och vĂ€lj sedan “Touchpad”.

I instĂ€llningarna för styrplattan blĂ€ddrar du ned till avsnittet “Knappar” och klickar pĂ„ det för att expandera menyn. Avmarkera sedan “Knacka med ett enda finger för att enkelklicka”, “Knacka med tvĂ„ fingrar för att högerklicka” och “Knacka tvĂ„ gĂ„nger och dra för att vĂ€lja flera.”

Avmarkera "tryck"-alternativen.

StÀng sedan InstÀllningar. Tryck-för-klicka har inaktiverats pÄ din Windows 11-pekplatta. FrÄn och med nu mÄste du göra pekarklick med din styrplatta genom att antingen trycka ned (och klicka pÄ) sjÀlva styrplattan eller genom att anvÀnda separata knappar nÀra styrplattan. Lycka till!

RELATERAD: Windows 11: Vad Àr nytt i Microsofts nya operativsystem

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK