Bil

Hur man stÀnger av 5G pÄ Android (för att spara batteritid)

5g med vippströmbrytare

5G Àr den senaste funktionen som mobilnÀt sÀljer, men den Àr inte tillgÀnglig överallt. Om du kÀnner att din Android-telefon slösar bort batteriet pÄ att söka efter en obefintlig 5G-anslutning, kanske du kan stÀnga av den.

Vi sĂ€ger att “kan” kunna stĂ€nga av det eftersom det hĂ€r Ă€r lite av en situation i vilda vĂ€stern. Det verkar inte finnas nĂ„gon standardisering för hur man gör detta (om man överhuvudtaget fĂ„r göra det). Vissa operatörer och tillverkare har antingen inaktiverat alternativet eller dolt det.

Med det i Ätanke kommer vi att visa dig nÄgra av de vanliga metoderna som anvÀnds för att stÀnga av 5G. Metoderna nedan för Samsung- och Google Pixel-telefoner bör likna de som anvÀnds för andra Android-enheter.

RELATERAD: Vad Àr 5G och hur snabbt Àr det?

StÀng av 5G pÄ en Samsung Galaxy

Att stÀnga av 5G pÄ en Samsung-telefon Àr enkelt, men det finns en anstÀndig chans att du inte kommer att kunna göra det. I USA Àr det i skrivande stund endast T-Mobile Samsung Galaxy-smarttelefoner som har alternativet. Andra operatörer har tagit bort det.

Börja med att svepa nedÄt frÄn toppen av skÀrmen för att öppna meddelandepanelen och svepa sedan nedÄt en andra gÄng för att visa snabbinstÀllningarna. Tryck pÄ kugghjulsikonen för att öppna menyn InstÀllningar.

VĂ€lj sedan “Anslutningar”.

vÀlj anslutningar

GĂ„ nu till “Mobila nĂ€tverk.”

vÀlj mobilnÀt

Senast, vĂ€lj “NĂ€tverkslĂ€ge”.

vÀlj nÀtverkslÀge

HĂ€r kan du se om det Ă€r möjligt att stĂ€nga av 5G pĂ„ just din Samsung-telefon. Om du kan kommer “5G/LTE/3G/2G” att vĂ€ljas. För att stĂ€nga av 5G, vill du vĂ€lja “LTE/3G/2G.”

vÀlj alternativet pÄ 5G

Din telefon kommer nu att anvÀnda dessa nÀtverk istÀllet för 5G.

StÀng av 5G pÄ en Google Pixel

Precis som pÄ Samsung-telefoner kan operatörer Àndra saker pÄ Google Pixel-telefoner ocksÄ. Till exempel kan en 5G-utrustad Pixel pÄ Google Fi inte stÀnga av 5G frÄn instÀllningarna. Andra pixlar kan, och det fungerar sÄ hÀr.

Öppna först menyn InstĂ€llningar genom att svepa nedĂ„t frĂ„n toppen av skĂ€rmen tvĂ„ gĂ„nger. DĂ€rifrĂ„n trycker du pĂ„ kugghjulsikonen.

öppna enhetsinstÀllningarna

VĂ€lj sedan “NĂ€tverk och Internet” frĂ„n menyn InstĂ€llningar.

vÀlj nÀtverk och internet

VĂ€lj “Mobilt nĂ€tverk” (inte “+”-knappen). Ditt operatörsnamn kommer att listas hĂ€r.

vÀlj mobilnÀt

Tryck pĂ„ “Önskad nĂ€tverkstyp.”

önskad nÀtverkstyp

Slutligen, vĂ€lj “LTE” frĂ„n popup-menyn.

vÀlj LTE

Din Pixel kommer nu att vÀlja LTE framför 5G. NÀrhelst du Àr redo att ge 5G ett försök igen kan du gÄ tillbaka till dessa instÀllningar och ÄterstÀlla dina val.

RELATERAD: Hur orolig bör du vara för hÀlsoriskerna med 5G?

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK