Bil

Hur man stÀller in standard Vivaldi-kalendern för skrivÄtkomst

Jack Wallen upptÀcker varför Vivaldi 4.0 orsakade honom problem med e-post och hur man fÄr kalendern att fungera för honom. LÀs vidare för att ta reda pÄ vad som hÀnde och hur du kan komma runt problemen han upplevde.

Nyligen skrev jag om min första erfarenhet av webblÀsaren Vivaldi 4.0 (lÀs: Vivaldi gÄr tillbaka till framtiden med e-post- och kalenderfunktioner), en som inte var sÄ positiv som jag hade trott. Jag har alltid varit imponerad av Vivaldi; i5t Àr en webblÀsare med ett team av utvecklare som faktiskt lyssnar pÄ sina anvÀndare och producerar en högkvalitativ produkt.

Mobilitet mÄste lÀsas

Strax efter det stycket publicerades, nÄdde Vivaldi ut till mig, oroad över vad jag hade upplevt. De stora problemen var att e-postklienten var problematisk och kalendern verkade bara erbjuda lÀsÄtkomst till Google. Detta Àr inte direkt idealiskt, sÀrskilt nÀr du stÀndigt Àr pÄ sprÄng med din bÀrbara dator, försöker hÄlla reda pÄ dina schemalagda möten och hÄlla koll pÄ din inkorg.

Det visade sig att Vivaldi-uppdateringsprocessen var kĂ€rnan i e-postproblemen. Efter en fullstĂ€ndig rensning och ominstallation (ocksĂ„ att behöva ta bort ~/.config/vivaldi-katalogen), presenterade Vivaldi det konfigurerade e-postkontot korrekt. Faktum Ă€r att Vivaldis e-postklient (nĂ€r den har fungerat korrekt) Ă€r ganska bra, Ă€ven om jag kommer att hĂ„lla mig till Thunderbird tills vidare. Alla mina IMAP-mappar dök Ă€ntligen upp och inkorgen visade bara det olĂ€sta e-postmeddelandet – jag kunde gĂ„ till Alla meddelanden för att se allt.

Hur Ă€r det med kalenderfrĂ„gan? Är det möjligt att skapa hĂ€ndelser för en ansluten Google Kalender? Det visar sig att du kan. Även om det lĂ„ter enkelt att konfigurera Vivalidis kalender för att ta hand om det hĂ€r problemet, Ă€r det lite av en dold funktion. Det görs ocksĂ„ nĂ„got mer förvirrande av en begrĂ€nsad funktion för snabb tillĂ€gg, som bara kan anvĂ€ndas för standardkalendern.

Detta Àr en olycklig verklighet för dem som Àr beroende av flera kalendrar. För dem som tenderar att arbeta med en enda kalender Àr Vivaldis intÄg i detta utrymme ganska solid. FrÄgan Àr: hur stÀller du in den Google-kalendern som din standard och skriver hÀndelser till den kalendern? Du kan inte göra det under installationen, sÄ det mÄste finnas ett sÀtt, eller hur? Det finns. LÄt mig visa dig hur.

SER: Elektronisk kommunikationspolicy (TechRepublic Premium)

Vad du behöver

För att fÄ detta att fungera behöver du Vivaldi 4.0 installerat och ha det anslutet till din Google Kalender.

Hur man stÀller in standardkalendern

Öppna Vivaldi och gĂ„ sedan till kalenderfunktionen, dĂ€r du bör se knapparna Ny hĂ€ndelse, Ny uppgift och Kalendrar nĂ€ra det övre vĂ€nstra hörnet (Bild A).

Bild A

GrÀnssnittet Vivaldi Calendar Àr enkelt att anvÀnda.

Klicka pÄ knappen Kalendrar för att visa en rullgardinsmeny för varje kalender du har kopplat till Vivaldi. Om du Àr som jag och du har anslutit Google Kalender kan den listan bli ganska lÄng. LÀngst ner i den listan ser du en post för Standardkalender (Bild B).

Bild B

Rullgardinslistan med kalendrar kopplade till Vivaldi visar alla kalendrar jag har pÄ Google (vilket Àr pinsamt lÄng).

Klicka pÄ Standardkalender för att avslöja (igen) den lÄnga listan med kalendrar (Bild C).

Bild C

Listan över möjliga standardkalendrar visas.

FrĂ„n den nya listan vĂ€ljer du kalendern du vill anvĂ€nda som standard. NĂ€r du har stĂ€llt in det, gĂ„ tillbaka till Vivaldi-kalendern och skapa en ny hĂ€ndelse. Om du redan har gjort detta vet du att du inte kan vĂ€lja vilken kalender den nya hĂ€ndelsen ska sparas i. Du fĂ„r ett val och det Ă€r standard, varför du mĂ„ste stĂ€lla in din Google Kalender som standard. LĂ€gg till en ny hĂ€ndelse sĂ„ ser du den automatiskt – och mycket snabbt – synkroniserad med din Google Kalender.

Men det finns ett bÀttre sÀtt. För de som arbetar med flera kalendrar, kommer du att hoppa över knappen Ny hÀndelse helt och hÄllet och istÀllet klicka pÄ den plats (dag och tid) i kalendern som kommer att hysa den nya hÀndelsen. NÀr du skapar en hÀndelse pÄ detta sÀtt fÄr du möjlighet att vÀlja vilken kalender som ska anvÀndas (Bild D).

Bild D

Det finns ett sÀtt att fÄ detta att fungera för dig, genom det detaljerade alternativet att lÀgga till hÀndelser.

NĂ€r du lĂ€gger till en hĂ€ndelse pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet kan du vĂ€lja var hĂ€ndelsen hör hemma frĂ„n rullgardinsmenyn för kalendern. Om du arbetar med flera kalendrar Ă€r det hĂ€r vĂ€gen du alltid bör ta — om du inte har stĂ€llt in som standard till den kalender du litar mest pĂ„.

Vivaldi-utvecklarna bör övervÀga att lÀgga till rullgardinsmenyn för val av kalender till snabblÀggsfunktionen. Tills dess, kom bara ihÄg att alltid lÀgga till dina evenemang genom att ta den lÀngre vÀgen och du bör vara bra att gÄ.

Prenumerera pÄ TechRepublics How To Make Tech Work pÄ YouTube för alla de senaste tekniska rÄden för affÀrsproffs frÄn Jack Wallen.

Bild: Vivaldi

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK