Bil

Hur man stÀller in och anvÀnder barnlÀge i Microsoft Edge

microsoft edge logotypMicrosoft

Det Ă€r inte alltid möjligt att ge dina barn dedikerade enheter med strikt förĂ€ldrakontroll. Om du vill lĂ€mna ut din dator ett tag Ă€r Microsoft Edges “Kids Mode”-funktion super praktisk. LĂ„t oss dyka in.

Vad Àr Microsoft Edge Kids Mode?

barnlÀge ny fliksidaBarnlÀge Ny fliksida Microsoft

Precis som Google Chrome stöder Microsoft Edge flera anvĂ€ndarprofiler. “BarnlĂ€ge” Ă€r i princip bara en annan anvĂ€ndarprofil, men den har flera funktioner specifikt inriktade pĂ„ att göra webben sĂ€krare för barn.

Till att börja med blockerar Kids Mode mÄnga av de spÄrare som webbplatser anvÀnder för riktade annonser. Den har ocksÄ som standard Bing SafeSearch, som blockerar 18+ text, bilder och videor. Den största funktionen Àr dock begrÀnsad tillgÄng till internet som helhet.

Som standard begrÀnsar Kids Mode Ätkomsten till cirka 70 populÀra, barnfokuserade webbplatser. FörÀldrar har möjlighet att anpassa den hÀr listan och lÀgga till sina egna favoriter. Om ett barn försöker komma Ät en webbplats utanför den hÀr listan kommer Microsoft Edge att blockera dem.

barnlÀgestemanTeman för barnlÀge Microsoft

BarnlÀget har tvÄ Äldersalternativ: 5-8 eller 9-12. Den Àldre gruppen fÄr ett Äldersanpassat nyhetsflöde pÄ sidan Ny flik, som sammanstÀller artiklar frÄn MSN för barn.

Slutligen stöder Kids Mode flera roliga webblÀsarteman för barn att vÀlja mellan. Och kanske viktigast av allt, förÀldraautentisering krÀvs för att lÀmna barnlÀget.

RELATERAD: Hur man anvÀnder flera anvÀndarprofiler i Microsoft Edge

Hur man startar barnlÀget

Kids Mode Àr tillgÀngligt pÄ Microsoft Edge för Windows 10 och macOS. Det tar bara nÄgra fÄ klick att starta. Klicka först pÄ din profilikon i det övre högra hörnet av fönstret.

VĂ€lj sedan “BlĂ€ddra i barnlĂ€ge” frĂ„n menyn.

blÀddra i barnlÀge

Om det hĂ€r Ă€r första gĂ„ngen du startar Kids Mode, kommer du att hĂ€lsas med en introduktion. Klicka pĂ„ “Kom igĂ„ng” för att fortsĂ€tta.

Nu kommer du att bli ombedd att vĂ€lja Ă„ldersintervall för ditt barn. Alternativen Ă€r “5-8 Ă„r” och “9-12 Ă„r.” VĂ€lj endera för att fortsĂ€tta.

vÀlj ett Äldersintervall

Notera: Du behöver inte göra detta varje gĂ„ng du startar barnlĂ€get – om du inte vill (mer om det senare). FrĂ„n och med nu kommer profilen för barnlĂ€ge att öppnas direkt nĂ€r du vĂ€ljer “BlĂ€ddra i barnlĂ€ge.”

BarnlÀget öppnas i helskÀrm för att hindra barnet frÄn att lÀmna. Om du flyttar musen till toppen av skÀrmen visas flikarna och adressfÀltet. Som standard lÀggs vissa barnwebbplatser till genvÀgarna pÄ sidan Ny flik. Du eller ditt barn kan anpassa temat i det övre högra hörnet pÄ sidan Ny flik.

barnlÀge ny fliksida

Det Àr allt! Ditt barn kan nu surfa pÄ webben inom de sÀkra grÀnserna för barnlÀget.

RELATERAD: SÄ hÀr ersÀtter du Microsoft Edge-startsidan med nÄgot bÀttre

Hur man avslutar barnlÀget

För att avsluta barnlĂ€get, flytta musen till toppen av skĂ€rmen för att visa flikarna och adressfĂ€ltet. Klicka pĂ„ knappen “BarnlĂ€ge” och vĂ€lj “Avsluta fönstret för barnlĂ€ge”.

Du kommer att bli ombedd att ange lösenordet eller PIN-koden som du anvÀnder som din Windows- eller Mac PC-administratör.

ange PC-lösenord

Det Àr allt! Du kommer tillbaka till det vanliga Microsoft Edge-fönstret.

Hur man anpassar barnlÀgesinstÀllningar

Det finns flera saker du kan göra som förĂ€lder för att anpassa Kids Mode-upplevelsen. För att komma Ă„t dessa instĂ€llningar, klicka pĂ„ menyikonen med tre punkter i det övre högra hörnet av webblĂ€sarfönstret och vĂ€lj “InstĂ€llningar”.

gÄ till Edge-instÀllningarna

FrĂ„n sidan InstĂ€llningar, navigera till avsnittet “Familj”.

vÀlj avsnittet Familj

HÀr kan du Àndra vilken Äldersgrupp som Kids Mode startar i. Om du har flera barn kanske du vill att Edge alltid frÄgar vilken Äldersgrupp som ska anvÀndas nÀr du startar Kids Mode.

be alltid att vÀlja Äldersintervall

Klicka sedan pĂ„ “Hantera tillĂ„tna webbplatser i barnlĂ€ge” för att anpassa de godkĂ€nda webbplatserna.

hantera tillÄtna webbplatser

Klicka pĂ„ “X” bredvid en webbplats för att ta bort den frĂ„n listan.

ta bort en webbplats frÄn listan

VĂ€lj “LĂ€gg till webbplats” för att lĂ€gga till din egen webbplats i listan.

lÀgga till en webbplats

Ange webbadressen i textrutan och klicka pĂ„ “LĂ€gg till”.

Det Àr allt som finns! Kids Mode Àr en praktisk funktion för att ge dina barn en egen sÀker miljö i Microsoft Edge. Du behöver inte oroa dig (lika mycket) för att de ska komma Ät dina saker eller se nÄgot som de inte borde. Som alltid rekommenderas dock lite vuxenövervakning.

RELATERAD: Hur man synkroniserar Microsoft Edge-flikar över enheter

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK