Bil

Hur man stÀller in flera timer pÄ Apple Watch

Kvinna tittar pÄ smartwatch medan du anvÀnder en bÀrbar datorInna Artlife/Shutterstock.com

Det tog bara Ätta versioner av Apples smartwatch-mjukvara för att Apple Watch-Àgare skulle kunna stÀlla in flera timers pÄ handleden. Funktionen Àr Àntligen hÀr med releasen av watchOS 8, sÄ hÀr Àr hur du tar tid för alla saker (pÄ samma gÄng).

StÀlla in flera timer pÄ Apple Watch

Det enklaste sĂ€ttet att stĂ€lla in en timer i watchOS 8 Ă€r att anvĂ€nda Siri. Du kan aktivera Siri genom att höja din klocka mot ansiktet och tala (förutsatt att du har Raise to Speak aktiverat) eller genom att knacka och hĂ„lla den digitala kronan tills Siri-ikonen visas. Om du har “Hej, Siri” aktiverat, kommer det att fungera ocksĂ„.

LĂ€gg till timer till Apple Watch med Siri

SĂ€g bara till Siri att “stĂ€lla in en timer pĂ„ tio minuter som kallas ugn” och en ny timer med etiketten “Ugn” kommer att startas. Det gör du inte ha för att ge Siri en etikett att anvĂ€nda, men med flera timers igĂ„ng samtidigt rekommenderas det starkt. Du kan nu be Siri igen att “stĂ€lla in en timer pĂ„ 35 minuter som kallas fodervantar” för att fĂ„ en “matningsvantar”-timer till din lista.

Flera timers körs pÄ watchOS 8

Om du inte Ă€r alltför orolig för etiketter kan du stĂ€lla in timers direkt i Timer-appen istĂ€llet. Starta appen och tryck sedan pĂ„ en förutbestĂ€md timer eller anvĂ€nd knappen Anpassad för att stĂ€lla in din egen. NĂ€r du trycker pĂ„ “Start” kommer din timer att börja och visas högst upp pĂ„ skĂ€rmen i Timer-appen. Du kan nu stĂ€lla in andra timers som ocksĂ„ kommer att visas i listan.

StÀlla in en anpassad timer manuellt i watchOS 8

Det finns inget sĂ€tt att lĂ€gga till en etikett till dina timer om du gĂ„r den hĂ€r vĂ€gen (Ă„tminstone pĂ„ Ă€ldre Watch-modeller), sĂ„ alla nedrĂ€kningar du har stĂ€llt in kommer att mĂ€rkas som “35 min.” för en 35-minuters timer, till exempel.

Ta bort pÄgÄende timer i watchOS 8

Du kan trycka pĂ„ pausikonen bredvid en timer för att pausa den, eller svep Ă„t vĂ€nster för att visa det röda “X” och tryck pĂ„ den för att radera timern helt och hĂ„llet. Om du trycker pĂ„ en timer kommer den att ta upp hela skĂ€rmen och du kan anvĂ€nda den digitala kronan för att blĂ€ddra igenom hela listan över för nĂ€rvarande aktiva timers.

KrÀver watchOS 8 (och iOS 15) eller senare

Om du har provat stegen ovan och saker och ting inte fungerar som förvÀntat, bör du kontrollera att du har den programvara som krÀvs. Flera timers lades till i watchOS 8-uppdateringen, som Àr tillgÀnglig för Àgare av en Apple Watch Series 3 eller senare, inklusive Apple Watch SE.

Förutom en kompatibel klocka behöver du ocksÄ en iPhone som kan köra iOS 15 eller senare. Alla Apple-enheter, frÄn iPhone 6S och senare, kan installera iOS 15, inklusive bÄda generationerna av iPhone SE.

Nya funktioner i watchOS 8Äpple

Du kommer inte att kunna installera watchOS 8 förrÀn du har iOS 15 eller senare installerat, sÄ gÄ till InstÀllningar > AllmÀnt > Programuppdatering pÄ din iPhone för att hÀmta den senaste versionen, starta sedan Watch-appen pÄ din iPhone och gÄ till AllmÀnt > Programuppdatering för att uppdatera din klocka ocksÄ.

NÀr allt har installerats bör du kunna prova stegen ovan igen för att fÄ flera timers att fungera som Apple tÀnkt sig.

Gör mer med din Apple Watch

Trots att man vÀntat pÄ Ätta stora programvaruversioner för denna ganska grundlÀggande funktion Àr Apple Watch fortfarande en av de finaste bÀrbara produkterna pÄ marknaden. De senaste modellerna har alltid-pÄ-skÀrmar som lÄter dig skriva pÄ ett komplett tangentbord direkt pÄ handleden.

Även om du har haft din bĂ€rbara ett tag sĂ„ finns det förmodligen nĂ„gra bĂ€sta Apple Watch-tips och tricks som du Ă€nnu inte kĂ€nner till.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK