Bil

Hur man stÀller in en e-postadress för vidarebefordran i Gmail

Gmail-logotyp

Vidarebefordran av e-post Àr en vanlig praxis inom inkorgshantering. Men vad hÀnder om du behöver vidarebefordra alla e-postmeddelanden till en annan adress? Du kan stÀlla in en e-postadress för vidarebefordran i Gmail för att göra detta automatiskt.

Kanske förbereder du dig för att byta frÄn en e-postadress till en annan, eller sÄ kanske du anvÀnder Gmail för företag och vill att andra pÄ ditt företag ocksÄ ska ta emot e-postmeddelandena. Du kan stÀlla in detta i nÄgra enkla steg.

Konfigurera vidarebefordran av e-post i Gmail

För att komma igÄng mÄste du aktivera vidarebefordran av e-post i Gmail. SÄ gÄ till Gmail-webbplatsen och logga in om det behövs.

Klicka pĂ„ kugghjulsikonen uppe till höger för att öppna instĂ€llningarna. Klicka sedan pĂ„ “Se alla instĂ€llningar” högst upp i sidofĂ€ltet.

VĂ€lj fliken “Vidarebefordran och POP/IMAP” i dina instĂ€llningar. Överst i det hĂ€r avsnittet, mĂ€rkt Vidarebefordran, Ă€r det omrĂ„de som du kommer att arbeta med. Klicka pĂ„ “LĂ€gg till en vidarekopplingsadress”.

Ange e-postadressen för vidarebefordran som du vill anvĂ€nda i popup-fönstret och klicka pĂ„ “NĂ€sta”.

Du kommer att se en bekrĂ€ftelse pĂ„ e-postadressen öppen. Kontrollera att e-postadressen ser korrekt ut och klicka pĂ„ “FortsĂ€tt”.

DĂ€refter fĂ„r du ett meddelande om att en bekrĂ€ftelsekod har skickats till e-postadressen som du angav. Klicka pĂ„ “OK”.

För att slutföra konfigureringen av vidarebefordran behöver du tillgÄng till e-postadressen eller personen som den tillhör. Den adressen bör fÄ ett e-postmeddelande frÄn Gmail-teamet med en direktlÀnk för att bekrÀfta begÀran, tillsammans med en bekrÀftelsekod.

Gmail Team e-post för vidarebefordran

Klicka antingen pĂ„ lĂ€nken och följ anvisningarna eller kopiera bekrĂ€ftelsekoden. Ange det sedan i avsnittet Vidarebefordran i dina Gmail-instĂ€llningar och klicka pĂ„ “Verifiera”.

Notera: Om e-postmeddelandet frĂ„n Gmail-teamet av nĂ„gon anledning inte kommer fram, klicka pĂ„ “Skicka e-post igen” bredvid verifieringen av bekrĂ€ftelsekoden för att försöka igen.

NĂ€r du har konfigurerat e-postadressen för vidarebefordran mĂ„ste du aktivera vidarebefordranfunktionen. För att göra det, vĂ€lj “Vidarebefordra en kopia av inkommande e-post till.”

Aktivera vidarebefordran till e-postadressen i Gmail

I den andra rullgardinsmenyn kan du bestÀmma vad du ska göra med e-postmeddelandena som kommer till den aktuella Gmail-inkorgen. Detta ger dig flexibiliteten att behÄlla dessa e-postmeddelanden i din inkorg, markera dem som lÀsta eller arkivera eller ta bort dem.

VÀlj vad du vill göra med e-postmeddelandena

NĂ€r du Ă€r klar klickar du pĂ„ “Spara Ă€ndringar” lĂ€ngst ned.

Att fĂ„ alla e-postmeddelanden som ditt Gmail-konto tar emot automatiskt vidarebefordrade nĂ„gon annanstans Ă€r en anvĂ€ndbar funktion i mĂ„nga situationer. Om du vill stĂ€nga av det senare, gĂ„ bara till avsnittet Vidarebefordran igen i dina Gmail-instĂ€llningar och klicka pĂ„ “Inaktivera vidarebefordran.”

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK