Bil

Hur man slÀpper en nÄl i Google Maps pÄ din dator eller telefon

Google Maps logotyp

Om du vill spara en ny plats som du hittade i Google Maps mÄste du sÀtta en nÄl pÄ den exakta platsen. Om du gör det hjÀlper dig att hitta den igen. HÀr Àr hur.

SlÀpp en nÄl i Google Maps pÄ Windows eller Mac

Det finns tvÄ sÀtt att slÀppa en nÄl pÄ en plats i Google Maps pÄ din Windows 10 PC eller Mac. Du kan anvÀnda sökfÀltet för att slÀppa en nÄl automatiskt, eller sÄ kan du slÀppa en nÄl pÄ valfri plats pÄ kartan manuellt.

Börja med att öppna webbplatsen Google Maps och, om du vill spara en plats, mÄste du logga in pÄ ditt konto. För att automatiskt slÀppa en nÄl, sök efter en plats med hjÀlp av sökfÀltet i det övre vÀnstra hörnet.

Sökförslag visas under sökfĂ€ltet – vĂ€lj ett av dessa för att sĂ€tta en nĂ„l pĂ„ den platsen.

Om du vill slÀppa en nÄl automatiskt öppnar du Google Maps och anvÀnder sökfÀltet uppe till vÀnster för att hitta en plats.

En informationspanel öppnas till vÀnster och erbjuder dig alternativ för att dela eller spara platsen eller hitta vÀgbeskrivningar till eller frÄn den. I kartvyn till höger kommer en röd nÄl att falla pÄ samma plats och peka ut den pÄ kartan sÄ att du snabbt kan identifiera den.

Ett exempel pÄ en tappad nÄl i Google Maps, med informationspanelen till vÀnster.

Du kan ocksÄ slÀppa en nÄl manuellt. För att göra detta, vÀlj valfri plats i kartvyn. En mindre nÄlikon visas pÄ kartan, med en ruta för snabba vÀgbeskrivningar lÀngst ned.

För att se den större röda nÄlen pÄ den platsen (tillsammans med informationspanelen till vÀnster), vÀlj kartkoordinaterna i snabbvÀgbeskrivningsrutan.

För att slÀppa en nÄl manuellt, tryck pÄ valfri plats pÄ kartan och vÀlj sedan kartkoordinaterna i den lilla informationsrutan nedan.

Den röda nÄlen och informationspanelen kommer att visas vid denna punkt, sÄ att du kan spara eller dela platsen. För att ta bort nÄlen, vÀlj kryssikonen i sökfÀltet eller vÀlj nÄgon annanstans pÄ sjÀlva kartan.

SlÀpp en nÄl i Google Maps pÄ Android, iPhone och iPad

Om du anvÀnder Google Maps-appen pÄ Android, iPhone eller iPad kan du ocksÄ sÀtta en nÄl pÄ valfri plats med hjÀlp av sökfÀltet eller kartvyn.

För att anvÀnda sökfÀltet, öppna appen och skriv in en plats i sökfÀltet högst upp. Tryck pÄ ett av sökförslagen som visas nedanför för att se den platsen.

För att slÀppa en nÄl automatiskt i Google Maps pÄ mobila enheter, sök efter en plats med sökfÀltet och tryck sedan pÄ ett av sökförslagen nedan.

En röd nÄl slÀpps automatiskt pÄ den plats du har sökt efter, med en mindre informationspanel lÀngst ner. Om du trycker pÄ den hÀr informationspanelen visas ytterligare alternativ och information, inklusive vÀgbeskrivningar, adress och kontaktuppgifter, företagsrecensioner och mer.

Om du söker efter en plats i Google Maps genereras en tappad nÄl pÄ samma plats. För att se mer information, tryck pÄ informationspanelen lÀngst ned.

Om du vill slÀppa en nÄl manuellt, flytta till omrÄdet pÄ kartan som du vill slÀppa nÄlen pÄ och tryck sedan och hÄll pÄ den platsen med fingret.

Efter nÄgra sekunder visas en röd nÄl pÄ den platsen.

För att slÀppa en nÄl manuellt, tryck och hÄll ned valfri plats i kartvyn i nÄgra sekunder.

Du kan sedan spara eller dela platsen med hjÀlp av den lilla informationspanelen lÀngst ned, hitta vÀgbeskrivningar eller mer.

För att ta bort den tappade nĂ„len, tryck pĂ„ “X”-ikonen i sökfĂ€ltet. Alternativt kan du trycka pĂ„ valfri annan plats i kartvyn.

Röda nÄlar Àr tillfÀlliga, sÄ om du gör detta tar du bort nÄlen frÄn kartan, sÄ att du kan söka efter andra platser.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK