Bil

Hur man skickar textmeddelanden med Google Assistant

google assistent med pratbubblor

Ibland Àr dina hÀnder fulla och kan inte ta tag i telefonen för att skriva ett textmeddelande. Tack och lov gör Google Assistant det enkelt att skicka SMS med bara din röst. Vi visar dig hur det fungerar pÄ telefoner och smarta högtalare.

Processen för att skicka ett textmeddelande med Google Assistant Àr faktiskt identisk pÄ alla enheter. Den enda skillnaden Àr hur du vÀcker Assistant för att börja lyssna.

Uppdatering: Det har kommit till vÄr kÀnnedom att skicka meddelanden via smarta högtalare och skÀrmar, som med Nest Mini och Nest Hub, kan krÀva ytterligare instÀllningar. Vi har tagit bort det hÀr avsnittet frÄn inlÀgget tills vi kan faststÀlla dessa steg.

RELATERAD: Vad Àr Google Assistant och vad kan det göra?

PĂ„ en Android-telefon eller surfplatta, starta Assistant genom att sĂ€ga “OK, Google” eller genom att svepa in frĂ„n det nedre vĂ€nstra eller -högra hörnet. Den kommer omedelbart att börja lyssna.

svep för att öppna Google Assistant

PĂ„ en iPhone eller iPad mĂ„ste du installera Google Assistant-appen och starta den frĂ„n startskĂ€rmen. NĂ€r du har öppnat appen sĂ€ger du “OK, Google” eller trycker pĂ„ mikrofonikonen sĂ„ börjar assistenten lyssna.

ios startar Google Assistant

NÀr Google Assistant har börjat lyssna pÄ din valda enhet Àr det bara att sÀga nÄgot av följande kommandon:

  • “Skicka ett meddelande till mamma.”
  • “Skicka ett meddelande.”

skicka ett meddelande med assistenten

Om du sĂ€ger “Skicka ett meddelande” utan ett kontaktnamn frĂ„gar Google vem du vill skicka meddelandet till. SĂ€g namnet pĂ„ nĂ„gon i dina kontakter.

vÀlj en kontakt

NÀr du har valt en person kommer Google att frÄga efter meddelandet som du vill skicka. SÀg bara vad du vill skicka till den personen.

sÀg meddelandet

Slutligen kommer Google att bekrÀfta meddelandet med dig och det kommer sedan att skickas. Du kommer att ha en möjlighet att Àndra det vid det hÀr laget om det inte Àr helt rÀtt.

meddelandet kommer att skickas

Det Àr allt som finns! Om ett textmeddelande inte fungerar för dig, finns det ocksÄ möjlighet att skicka ett ljudmeddelande med Google Assistant. Det fungerar pÄ ett vÀldigt liknande sÀtt.

RELATERAD: Hur man skickar ljudmeddelanden med Google Assistant

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK