Bil

Hur man skickar ljudmeddelanden med Google Assistant

google assistent ljudmeddelanden

Att skicka handsfreemeddelanden Àr en praktisk funktion i Google Assistant, men det behöver inte vara begrÀnsat till bara textmeddelanden. Du kan ocksÄ skicka ljudmeddelanden till dina kontakter. Vi visar dig hur det fungerar.

Om du har Google Nest- eller Home-högtalare Àr det möjligt att sÀnda ljudmeddelanden i hela hemmet. Konstigt nog, om du försöker anvÀnda den funktionen för att skicka ett meddelande till en person, kommer det bara att skicka ett sms. För att skicka ett ljudmeddelande med din röst behöver du ett annat kommando.

Den hĂ€r funktionen Ă€r endast tillgĂ€nglig pĂ„ Android-telefoner och surfplattor, men ljudmeddelandena kan skickas till vilken kontakt som helst, oavsett vilken typ av enhet de har. Börja med att starta Assistant genom att sĂ€ga “OK, Google” eller genom att svepa in frĂ„n det nedre vĂ€nstra eller -högra hörnet.

svep för att öppna Google Assistant

DĂ€refter Ă€r kommandot att sĂ€ga, “Skicka ljudmeddelande till [Name of Contact].” Du kan sĂ€ga meddelandet direkt efter personens namn, eller sĂ„ kan du pausa och vĂ€nta.

skicka ett ljudmeddelande

Google Assistant kan nu be dig förtydliga vilken kontakt du menade eller vÀlja ett telefonnummer.

vÀlj ett telefonnummer

Om du inte sa meddelandet med det första kommandot kommer Google Assistant nu att be dig att göra det. Tryck pÄ mikrofonikonen och börja tala.

spela in meddelandet

DÀrefter har du en chans att lyssna pÄ meddelandet eller ta bort det innan det skickas. Om du inte gör nÄgot skickas meddelandet efter att cirkeln runt bocken Àr full.

granska meddelande

Mottagaren kommer att fÄ ljudmeddelandet i sin valda SMS-app.

ljudmeddelandeLjudmeddelande mottaget via SMS

Det Àr allt! Ljudmeddelanden Àr ett roligt sÀtt att prata med nÄgon med lite mer personlighet Àn ett grundlÀggande sms förmedlar.

RELATERAD: Hur man sÀnder meddelanden pÄ Google Assistant-högtalare och skÀrmar

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK