Bil

Hur man skapar en spellista pÄ Spotify

Spotify logotyp pÄ blÄ bakgrund

Precis som med andra musikstreamingtjÀnster kan du skapa en spellista pÄ Spotify och lagra alla dina favoritlÄtar i den. Vi visar dig hur du gör detta i Spotifys webb-, Windows-, Mac-, iPhone-, iPad- och Android-versioner.

Skapa en spellista i Spotify pÄ skrivbordet

Spotifys webb-, Windows-, Mac- och Linux-versioner fungerar ungefÀr likadant, sÄ du kan följa samma steg för att skapa en musikspellista.

Börja med att starta Spotifys webbplats eller skrivbordsappen för Windows, Mac eller Linux. Logga in pÄ ditt konto om du inte redan Àr det.

I Spotify, frĂ„n sidofĂ€ltet till vĂ€nster, klicka pĂ„ “Skapa spellista.”

PĂ„ den högra rutan ser du en stor “Min spellista”-rubrik. Klicka pĂ„ den hĂ€r rubriken för att ge din spellista ett namn.

Ett fönster “Redigera detaljer” öppnas. I det hĂ€r fönstret, högst upp, klicka pĂ„ “Namn”-fĂ€ltet och skriv ett namn för din spellista.

LĂ€gg sedan till en beskrivning till din spellista genom att klicka pĂ„ rutan “Beskrivning”. LĂ€gg till en bild till din spellista genom att klicka pĂ„ bildikonen till vĂ€nster om rutan “Beskrivning”.

RELATERAD: Hur man lÀgger till anpassad omslagskonst till Spotify-spellistor

Slutligen, lĂ€ngst ned i fönstret “Redigera detaljer”, klicka pĂ„ “Spara”. Detta sparar din nyskapade spellista.

Fyll i spellistans detaljer i fönstret "Redigera detaljer" pÄ Spotify.

Du kan nu börja lĂ€gga till lĂ„tar till din nya spellista. För att göra det, vĂ€lj din nyskapade spellista frĂ„n sidofĂ€ltet till vĂ€nster om Spotify-grĂ€nssnittet. I rutan till höger klickar du pĂ„ fĂ€ltet “LĂ„t oss hitta nĂ„got för din spellista” och skriv namnet pĂ„ lĂ„ten du vill lĂ€gga till i din spellista.

I sökresultaten hittar du lĂ„ten du vill lĂ€gga till i din spellista. Klicka sedan pĂ„ “LĂ€gg till” bredvid lĂ„tens namn.

Och Spotify lÀgger till din valda lÄt till din spellista. Upprepa denna process för att lÀgga till alla dina favoritlÄtar till din spellista.

LĂ„ten har lagts till i en spellista i Spotify.

Skapa en spellista i Spotify för iPhone, iPad och Android

PÄ en handhÄllen enhet som iPhone, iPad eller Android-telefon anvÀnder du Spotify-appen för att skapa och hantera spellistor.

RELATERAD: Hur du organiserar ditt Spotify-bibliotek

Börja med att öppna Spotify-appen pÄ din telefon. Logga sedan in pÄ ditt Spotify-konto om du inte redan har gjort det.

I Spotify-appen, frĂ„n fĂ€ltet lĂ€ngst ned, vĂ€lj “Ditt bibliotek.”

Tryck pÄ "Ditt bibliotek" i Spotify-appen.

PĂ„ skĂ€rmen “Ditt bibliotek” som öppnas, i det övre högra hörnet, tryck pĂ„ “+” (plus-tecknet).

Tryck pÄ "+" pÄ skÀrmen "Ditt bibliotek" i Spotify-appen.

SkĂ€rmen “Ge din spellista ett namn” öppnas. HĂ€r skriver du ett namn för din spellista och trycker sedan pĂ„ “Skapa”.

Skriv ett namn för spellistan och tryck pÄ "Skapa" i Spotify-appen.

Din spellistas sida öppnas. HĂ€r, i mitten, tryck pĂ„ “LĂ€gg till lĂ„tar” för att börja lĂ€gga till musik till din spellista.

Tryck pÄ "LÀgg till lÄtar" pÄ spellistans skÀrm i Spotify-appen.

Spotify öppnar skĂ€rmen “LĂ€gg till lĂ„tar”. PĂ„ den hĂ€r skĂ€rmen, högst upp, tryck pĂ„ “Sök”-fĂ€ltet och skriv namnet pĂ„ lĂ„ten som du vill lĂ€gga till i din spellista. Kolla gĂ€rna in listan “Föreslagna” för att hitta lĂ€mpliga lĂ„tar till din spellista.

Tryck pÄ "Sök" pÄ sidan "LÀgg till lÄtar" i Spotify-appen.

Hitta din lĂ„t i sökresultaten. Tryck sedan pĂ„ “+” (plus) bredvid lĂ„tnamnet.

Tryck pÄ "+" bredvid en lÄt i Spotify-appen.

LĂ€ngst ned i Spotify-appen ser du meddelandet “Added to Playlist” (dĂ€r “Playlist” Ă€r namnet pĂ„ din nyskapade spellista). Detta indikerar att din valda lĂ„t har lagts till i din spellista.

LĂ„ten har lagts till i en spellista i Spotify-appen.

Och det Àr sÄ du skapar en Spotify-spellista och lÀgger till alla dina favoritlÄtar till den.

Hur man redigerar en Spotify-spellista

Du kan redigera dina Spotify-spellistor för att lÀgga till eller ta bort lÄtar frÄn dem. Det Àr i princip samma process oavsett om du Àr pÄ dator eller mobil.

För att lĂ€gga till en lĂ„t till din spellista, hitta den lĂ„ten pĂ„ Spotify. Sedan, bredvid lĂ„tnamnet, klicka pĂ„ de tre prickarna och vĂ€lj LĂ€gg till i spellista > Min spellista (dĂ€r “Min spellista” Ă€r namnet pĂ„ spellistan dĂ€r du vill lĂ€gga till lĂ„tar).

För att ta bort en lĂ„t frĂ„n din spellista, gĂ„ till din spellista i Spotify. Hitta lĂ„ten att ta bort, klicka pĂ„ de tre prickarna bredvid lĂ„ten och vĂ€lj “Ta bort frĂ„n den hĂ€r spellistan.”

Hur man tar bort en Spotify-spellista

Om du inte behöver en Spotify-spellista lÀngre kan du ta bort den frÄn ditt konto.

För att göra det i Spotify för webben, Windows, Mac eller Linux, starta Spotify. GĂ„ till din spellista, klicka pĂ„ de tre prickarna i samma rad dĂ€r du har den gröna uppspelningsknappen och vĂ€lj “Radera”. VĂ€lj sedan “Ta bort” i prompten som öppnas.

För att radera en spellista i Spotify för iPhone, iPad eller Android, tryck pĂ„ “Ditt bibliotek” i appen. Tryck och hĂ„ll pĂ„ spellistan för att ta bort och vĂ€lj “Ta bort spellista.” Tryck pĂ„ “Radera” i prompten och din spellista kommer att försvinna.

Tryck och hÄll pÄ en spellista och vÀlj "Ta bort spellista" i Spotify-appen.

Och du Àr klar.

Det Àr för mycket besvÀr att manuellt hitta dina favoritlÄtar varje gÄng du vill lyssna pÄ dem. Tack och lov, med Spotify-spellistor kan du ta med och behÄlla alla dina favoritlÄtar. Lycka till med att lyssna!


Visste du att du kan dela dina Spotify-spellistor med dina vÀnner eller vÀrlden? LÄt andra hitta din musiksmak med den hÀr funktionen!

RELATERAD: Hur du delar dina Spotify-spellistor med vÀnner (eller vÀrlden)

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK