Bil

Hur man skapar en innehÄllsförteckning i Google Slides

Google Slides-logotyp mot en gul gradientbakgrund.

Du kanske inte tÀnker sÄ mycket pÄ att inkludera en innehÄllsförteckning i ett bildspel. Men detta kan vara ett praktiskt verktyg, sÀrskilt för lÄnga presentationer. Vi visar dig hur du skapar en innehÄllsförteckning i Google Presentationer.

Det fina med att göra en lÀnkad innehÄllsförteckning i Google Slides Àr att applikationen ger dig ett superenkelt sÀtt att göra det. Sedan, oavsett om du presenterar programmet eller delar det, kan du eller andra hoppa till en viss bild med ett klick.

RELATERAD: SÄ hÀr delar du dokument pÄ Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

LÀgg till och stÀll in innehÄllsförteckningen

Besök Google Presentationer, logga in och öppna presentationen. Du börjar med att lÀgga till en ny bild och flytta den till början av bildspelet sÄ att den Àr i början, precis som innehÄllsförteckningen i en bok eller ett dokument.

Du kan vÀlja en bild som har layouten för innehÄllsförteckningen som du vill lÀgga till, eller sÄ kan du Àndra layouten efterÄt. TÀnk bara pÄ att du behöver en textruta för att lÀgga till text och lÀnkar.

RELATERAD: Hur man skapar mallbilder med Theme Builder i Google Slides

GĂ„ till menyn och vĂ€lj antingen Infoga eller Bild och vĂ€lj “Ny bild.” Din bild infogas under den aktiva bilden.

VÀlj Ny bild frÄn menyn

Om du vÀljer att anvÀnda en tom bild, kan du sedan vÀlja textruta i verktygsfÀltet och klicka pÄ din bild för att infoga rutan.

Textruta infogat pÄ en bild

NĂ€r du har din bild och textruta flyttar du den till början av bildspelet. GĂ„ till Visa i menyn och vĂ€lj antingen “Visa filmremsa” för att visa miniatyrbilder till vĂ€nster eller “Gridvy” för att visa ett rutnĂ€t av dina bilder.

RutnÀtsvy och Visa filmremsa i menyn

Dra innehÄllsförteckningen till början av presentationen sÄ att den blir bild nummer 1. Du kan sedan ÄtergÄ till din bildvy genom att vÀlja bilden.

Dra bilden för att flytta den

Skapa en innehÄllsförteckning i Google Slides

Med din nya bild redo att anvÀnda Àr det enkelt att skapa innehÄllsförteckningen i Google Slides. Du kan anvÀnda bildrubriken eller ange din egen text och lÀnka den. LÄt oss titta pÄ bÄda alternativen för det du föredrar.

RELATERAD: Hur man lÀnkar till en annan bild i Google Slides

Alternativ 1: Infoga de lÀnkade bildrubriken

Placera markören i textrutan. VÀlj antingen knappen Infoga lÀnk i verktygsfÀltet eller Infoga > LÀnk frÄn menyn.

AnvÀnd lÀnkknappen i verktygsfÀltet

NĂ€r lĂ€nkrutan visas klickar du pĂ„ “Bildbilder i denna presentation” lĂ€ngst ned. VĂ€lj det första objektet i din innehĂ„llsförteckning.

VÀlj bilden frÄn listan

Du kommer dÄ att se bildnummer och titel dyka upp i textrutan med en lÀnk till den bilden. Du kan sedan justera texten om du vill. Du kanske till exempel vill ta bort bildnumret eller redigera titeln.

LĂ€nkad bildrubrik

FortsÀtt med samma process för att lÀgga till de ÄterstÄende lÀnkade bildtitlarna till din innehÄllsförteckning.

Alternativ 2: Infoga text och lÀnka den till bilderna

Om du har bilder utan titlar som du inte planerar att lÀgga till eller helt enkelt föredrar att anvÀnda annan text i din innehÄllsförteckning kan du göra detta ocksÄ. Sedan lÀnkar du helt enkelt texten till motsvarande bild.

Skriv in texten du vill anvÀnda för den första innehÄllsförteckningen och vÀlj den genom att dra markören genom den. Kom ihÄg att du kan vÀlja vilken text du vill för lÀnken; en mening, en fras eller ett ord.

Klicka sedan pÄ antingen knappen Infoga lÀnk i verktygsfÀltet eller Infoga > LÀnk frÄn menyn.

Med texten markerad, anvÀnd lÀnkknappen

NĂ€r lĂ€nkrutan visas klickar du pĂ„ “Bildbilder i den hĂ€r presentationen” lĂ€ngst ned eller hittar en viss bild med hjĂ€lp av sökrutan.

Hitta bilden för lÀnken

NÀr du ser den bild du vill ha vÀljer du den. LÀnken kommer att gÀlla för texten. För att kontrollera det, klicka pÄ den lÀnkade texten och du kommer att se popup-fönstret som visar bilden och lÀnken till den som du kan klicka pÄ.

LÀnkad text nÀr den klickas

Testa din innehÄllsförteckning

NÀr du har slutfört innehÄllsförteckningen kan du öva pÄ presentationen med hjÀlp av knappen Bildspel högst upp i Google Slides. NÀr du placerar markören över en lÀnk i tabellen förvandlas den till en handsymbol. Klicka pÄ lÀnken för att gÄ till bilden.

InnehÄllsförteckning i Google Slides

För ytterligare hjÀlp med dina presentationer, lÀr dig hur du anvÀnder talaranteckningarna i Google Presentationer ocksÄ!

RELATERAD: Hur man anvÀnder Speaker Notes i Google Slides

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK