Bil

Hur man skapar en drop Cap i Google Docs

Google Docs logotyp

Du kan lĂ€gga till ett snyggt dekorativt element till ditt dokument med hjĂ€lp av en lock. Även om Google Docs inte erbjuder en drop-cap-funktion som Microsoft Word, kan du fortfarande skapa en pĂ„ bara nĂ„gra minuter.

En drop cap Àr den första bokstaven i ett ord i ett stycke eller ett textblock. Det Àr en stor bokstav som Àr större Àn resten av texten och kan strÀcka ut tvÄ eller fler rader. Du kommer oftast att se ett lock i en bok, men det har ocksÄ sin plats i vissa typer av dokument. Du kan skriva en uppsats eller annat kreativt arbete dÀr den lilla flÀcken ger precis rÀtt touch.

Skapa en Drop Cap i Google Dokument

GÄ till Google Docs-webbplatsen och logga in, öppna sedan ditt dokument eller skapa ett nytt. Placera markören i början av ordet i stycket eller textblocket dÀr du vill att din drop cap ska vara. Du kan ta bort den första bokstaven i ordet antingen före eller efter att du har skapat en öppning för det.

Klicka sedan pĂ„ Infoga > Rita frĂ„n menyn och vĂ€lj “Ny”.

NĂ€r ritfönstret öppnas, klicka pĂ„ rullgardinsmenyn “Actions” i det övre vĂ€nstra hörnet och vĂ€lj “Word Art”.

Ange bokstaven som du vill anvĂ€nda för drop cap i rutan som visas och tryck pĂ„ “Return” eller “Enter”-tangenten.

Ange bokstaven för drop cap

NÀr din bokstav visas i ritfönstret kan du anpassa den nÀstan hur du vill med hjÀlp av verktygsfÀltet högst upp. AnvÀnd rullgardinsmenyn för teckensnitt för att vÀlja en stil, göra bokstaven fet eller kursiv och vÀlja en ram och fyllningsfÀrg.

AnvÀnd teckensnittsverktygen för att anpassa bokstaven

Du kan Àndra storlek pÄ bokstaven genom att dra inÄt eller utÄt frÄn ett hörn. Detta kommer att hÄlla proportionerna pÄ bokstaven korrekta för den stil du vÀljer.

Ändra storlek pĂ„ ritningen genom att dra ett hörn

NĂ€r du Ă€r klar klickar du pĂ„ “Spara och stĂ€ng” högst upp för att poppa in bokstaven i ditt dokument.

Vira texten runt din dropplock

Du kommer att se listrutan i början av ditt Google Dokument-dokument. Du kan behöva ta bort den första bokstaven om du inte redan har gjort det. Som standard Àr drop cap i linje med texten, som du kan se pÄ skÀrmdumpen nedan. Du vill anvÀnda justeringen av Wrap Text för ett mer naturligt utseende.

SlÀpp locket innan du slÄr in text

VĂ€lj bokstaven och en liten verktygsfĂ€ltsmeny visas under den. Klicka pĂ„ mittinstĂ€llningsalternativet för “Wrap Text”.

Du kommer dÄ att se den omgivande texten justeras sÄ att den lindas runt din lock. Om du vill justera storleken pÄ din drop cap efter att ha slagit in texten, vÀlj bara bokstaven och dra den frÄn ett hörn. Du kan Àven klicka och flytta bokstaven om det behövs för utseendets skull.

Ändra storlek pĂ„ drop cap genom att dra ett hörn

Redigera Drop Cap-ritningen

Om du vill göra ytterligare Ă€ndringar av bokstaven som att Ă€ndra teckensnittsstil eller fĂ€rg, vĂ€lj bokstaven och klicka pĂ„ “Redigera” i verktygsfĂ€ltet.

Detta öppnar ritfönstret som du anvÀnde för att skapa drop cap igen. Gör dina Àndringar och spara ditt arbete, sÄ kommer du att se Àndringarna tillÀmpade pÄ ditt dokument.

Redigerat drop cap i Google Dokument

NÀr du har skapat din första drop cap i Google Dokument kommer du att se hur enkel processen Àr. Du kan skapa ett vackert utseende för ditt dokument utan att det blir distraherande eller överdrivet med hjÀlp av ett enkelt lock. Och om du föredrar att anvÀnda den inbyggda drop cap-funktionen i Word kan du enkelt konvertera ditt Google Docs-dokument till Microsoft Office-formatet, och du Àr klar.

RELATERAD: Hur man konverterar ett Google Docs-dokument till Microsoft Office-format

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK