Teknologi

Hur man sÀkerhetskopierar och ÄterstÀller Windows 10-systemfiler

I dagens snabbrörliga vÀrld har ingen rÄd att förlora ens en liten bit av kritisk information. Och nÀr vi pratar om datorer Àr informationen som lagras pÄ dem ganska benÀgen att skadas pÄ grund av systemfel, hÄrddiskfel, plötsliga katastrofala fel, mÀnskliga fel och oavsiktliga raderingar.

DÀrför Àr en kopia av varje dokument, fil och mapp viktig. Detta hjÀlper till att undvika ovÀntade Äterverkningar. Detsamma gÀller för systemfiler. Men hur kan man ta sÀkerhetskopiering av Windows 10-filer?

Det Ă€r dĂ„ funktionen för sĂ€kerhetskopiering och Ă„terstĂ€llning som erbjuds av Advanced System Optimizer – det bĂ€sta PC-underhĂ„llsverktyget, kommer till spel.

Vad Àr systemfiler?

Filer som Àr nödvÀndiga för att alla operativsystem ska fungera kallas systemfiler, och en förlust av ens en kan orsaka allvarliga fel. DÀrför Àr det viktigt att ha en sÀkerhetskopia av alla systemfiler. Med andra ord kan vi sÀga att sÀkerhetskopieringen av systemfiler Àr Windows 10-filsÀkerhetskopiering.

Varför Àr det viktigt att ha en sÀkerhetskopia av Windows 10-filer?

För att alla operativsystem ska fungera krÀvs systemfiler. Dessa filer installeras tillsammans med operativsystemet. En kopia av var och en av dessa systemfiler bör behÄllas som en viktig del av alla system.

Det finns tillfÀllen dÄ installation och avinstallation av programvara orsakar skada pÄ systemet. I ett sÄdant scenario, för att reparera systemet utan att anvÀnda nÄgra dyra metoder, rekommenderas systemÄterstÀllning. Att göra det hjÀlper till att ÄterstÀlla till senast kÀnda bra konfiguration av systemfiler.

Hur kan sÀkerhetskopiering och ÄterstÀllning av systemfiler visa sig vara till hjÀlp?

ASO

I det aktuella scenariot Àr sÀkerhetskopiering och ÄterstÀllning av Windows 10-systemfiler oundvikligt. För en lekman Àr det inte lÀtt att spÄra systemfilerna och hantera en sÀkerhetskopia av varje fil. Dessutom Àr det en trÄkig och tidskrÀvande uppgift att sÀkerhetskopiera filer i Windows 10. Men med hjÀlp av sÀkerhetskopiering och ÄterstÀllning av systemfiler kan anvÀndare enkelt identifiera systemfilerna och ta sÀkerhetskopian av Windows 10 och andra viktiga filer pÄ ett organiserat sÀtt.

Modulen SÀkerhetskopiering och ÄterstÀllning av systemfiler som erbjuds av Advanced System Optimizer tar den fullstÀndiga sÀkerhetskopieringen av alla systemfiler som behövs för att Windows ska fungera. Dessutom underlÀttar det enkla ÄterstÀllningsalternativ vid systemfel. Dessutom har den ytterligare funktioner som hjÀlper till att importera sÀkerhetskopior som tagits tidigare eller sÀkerhetskopior som tagits av andra anvÀndare till sin egen sÀkerhetskopieringslista.

Hur anvÀnder jag sÀkerhetskopiering och ÄterstÀllning av systemfiler?

Med ett mycket enkelt anvĂ€ndargrĂ€nssnitt och de tre flikarna i applikationen sammanfattas hela System Files Backup and Restore. Fliken “SĂ€kerhetskopiering” hjĂ€lper till att ta en fullstĂ€ndig sĂ€kerhetskopia av systemfiler, medan fliken “ÅterstĂ€ll” Ă€r till för att stödja Ă„terstĂ€llningsaktiviteten, och “Importera sĂ€kerhetskopior” hjĂ€lper till att ladda upp systemsĂ€kerhetskopior som tagits tidigare.

ASO

Fliken Backup

Systemfiler SÀkerhetskopiering och ÄterstÀllning tar sÀkerhetskopieringen av alla systemfiler i tre enkla steg (se den vÀnstra panelen):

ASO System File Backup

1). VĂ€lkommen

2). SÀkerhetskopieringsförlopp

3). Avsluta

Steg 1: VĂ€lkommen

VĂ€lkomstskĂ€rmen visar en knapp “Ta sĂ€kerhetskopia nu” i mitten av skĂ€rmen som anger handlingen i sig. Genom att klicka pĂ„ den hĂ€r knappen initieras sĂ€kerhetskopieringen av systemfiler.

Den nedre halvan av skĂ€rmen visar Systemsammanfattning –

  • Datum för senaste sĂ€kerhetskopiering och
  • av befintliga sĂ€kerhetskopior

Klickar “Ta sĂ€kerhetskopia nu”, öppnar ett nytt fönster och frĂ„gar efter platsen för att spara sĂ€kerhetskopian. För att vĂ€lja en lĂ€mplig plats, klicka pĂ„ ikonen i rutans högra hörn och blĂ€ddra genom Utforskaren i Windows.

VĂ€lj Lcation

Tryck dĂ€refter pĂ„ “Starta sĂ€kerhetskopiering” knapp. SĂ€kerhetskopiering och Ă„terstĂ€llning av systemfiler startar sĂ€kerhetskopiering av Windows 10-filer. Om du vill stoppa processen klickar du pĂ„ “Avbryt” knapp. Detta kommer att avbryta processen och ta dig tillbaka till vĂ€lkomstskĂ€rmen.

ASO Backup framsteg

Steg 2: Framsteg för sÀkerhetskopiering

SÀkerhetskopiering och ÄterstÀllning av systemfiler tar nu en fullstÀndig sÀkerhetskopia av alla systemfiler. NÀr du sÀkerhetskopierar systemfilen kan systemet sakta ner, men det finns inget att oroa sig för. Eftersom systemet Àr i bruk hÀnder detta ibland. DÀrför rekommenderar vi sÀkerhetskopiering av Windows 10-filer (systemfiler) nÀr systemet Àr inaktivt.

Steg 3: Avsluta

Sammanfattning av sÀkerhetskopiering

sÀkerhetskopieringen lyckades

Det sista steget visar det framgĂ„ngsrika slutförandet av sĂ€kerhetskopieringen av systemfilen. HĂ€r visar den visade informationen – SĂ€kerhetskopieringstid och SĂ€kerhetskopieringsplats.

Du kan klicka pĂ„ knappen “Slutför” för att starta om processen.

Fliken ÅterstĂ€ll

ÄterstÀlla systemfilen

I hĂ€ndelse av systemfel eller infektion med skadlig programvara, eller problem orsakade pĂ„ grund av felaktig avinstallation av programvara med hjĂ€lp av fliken ÅterstĂ€ll, kan sĂ€kerhetskopiorna lĂ€ggas tillbaka

Systemet kan ÄterstÀllas till den senaste bÀsta kÀnda konfigurationen i tre enkla steg (se vÀnster panel):

1). VĂ€lkommen

2). ÅterstĂ€ll framsteg

3). Avsluta

Steg 1: VĂ€lkommen

ÅterstĂ€lla systemfiler

VĂ€lkomstskĂ€rmen visar en “ÅterstĂ€lla sĂ€kerhetskopia,” en knapp som du klickar pĂ„, vilket hjĂ€lper till att visa sĂ€kerhetskopieringslistan. Denna lista bestĂ„r av alla sĂ€kerhetskopior som tagits hittills med datum, tid och sökvĂ€g dĂ€r sĂ€kerhetskopiorna lagras.

Du kan vĂ€lja vilken sĂ€kerhetskopia du anser vara lĂ€mplig frĂ„n listan och Ă„terstĂ€lla systemet till den konfigurationen genom att klicka pĂ„ “Starta Ă„terstĂ€llning” knapp.

ÄterstÀlla sÀkerhetskopia

vÀlj backup

Notera: Om du tycker att vissa sĂ€kerhetskopior Ă€r för gamla kan du ta bort dem frĂ„n sĂ€kerhetskopieringslistan genom att klicka pĂ„ “Radera” knapp. Genom att klicka pĂ„ “Avbryt” knappen hjĂ€lper till att gĂ„ tillbaka till föregĂ„ende skĂ€rm.

Steg 2: ÅterstĂ€ll förlopp

systemfilen tillbaka och ÄterstÀll

För att Ă„terstĂ€lla det valda sĂ€kerhetskopieringssystemet krĂ€vs omstart; du kommer att se detta meddelande klicka “Ja” att fortsĂ€tta.

Steg 3: Avsluta

Efter att systemet startats om kommer ditt system att ÄterstÀllas.

Hur importerar jag sÀkerhetskopia?

Om sÀkerhetskopieringslistan i SÀkerhetskopiering och ÄterstÀllning av systemfiler inte innehÄller de systemsÀkerhetskopior som tagits, kan du anvÀnda det hÀr avsnittet.

importera sÀkerhetskopia

Förklaring: NÀr systemsÀkerhetskopior tas med hjÀlp av vissa andra applikationer kanske dessa sÀkerhetskopior inte syns under Systemfiler SÀkerhetskopiering och ÄterstÀllning. Men med det hÀr alternativet kan dessa sÀkerhetskopior importeras.

Notera: Man bör vara mycket försiktig nÀr man ÄterstÀller dessa importerade sÀkerhetskopior. Vissa sÀkerhetskopior kan ta dig till ohÀlsosamma systemkonfigurationer som kan vara ödesdigra för systemet. I extrema situationer kan operativsystemet behöva installeras om. Var dÀrför mycket försiktig nÀr du importerar och ÄterstÀller en sÀkerhetskopia.

lÀgga till sÀkerhetskopia

Denna operation Àr uppdelad i 2 steg (se den vÀnstra panelen):

1). VĂ€lkommen

2). Avsluta

Steg 1: VĂ€lkommen

ÅterstĂ€ll den tidigare sĂ€kerhetskopian

SĂ€kerhetskopiering och Ă„terstĂ€llning av systemfiler hjĂ€lper till att lĂ€gga till tidigare tagna sĂ€kerhetskopior pĂ„ samma system till den befintliga sĂ€kerhetskopieringslistan. För detta Ă€ndamĂ„l, klicka pĂ„ “ÅterstĂ€ll tidigare sĂ€kerhetskopia” knapp.

hitta och importera sÀkerhetskopia

VĂ€lj dĂ€refter platsen dĂ€r sĂ€kerhetskopior har lagrats > klicka pĂ„ “Start” knapp.

backup lista

Du kan se importförloppet i den nedre halvan av skÀrmen.

Under importprocessen kan tvÄ fall uppstÄ.

1). Om sÀkerhetskopian som ska importeras redan finns i sÀkerhetskopieringslistan kommer den inte att importeras.

2). Om sÀkerhetskopian som ska importeras inte finns i sÀkerhetskopieringslistan, kommer den att importeras och lÀggas till.

NÀr sÀkerhetskopior har importerats till sÀkerhetskopieringslistan kan dessa ÄterstÀllas om det anses nödvÀndigt. Men detta bör göras med full försiktighet. Att ÄterstÀlla okÀnda sÀkerhetskopior kan bli ödesdigert i den utstrÀckningen att Windows kan behöva installeras igen.

Steg 2: Avsluta

Importera sÀkerhetskopieringssammanfattning

Efter framgÄngsrik import av sÀkerhetskopior visar importsammanfattningen Importera detaljer och Importera plats.

För att Ă„tergĂ„ till vĂ€lkomstskĂ€rmen kan du klicka pĂ„ “Avsluta” knappen och upprepa processen.

Detta Àr det; med dessa enkla steg kan du sÀkerhetskopiera och ÄterstÀlla din Windows 10-filsÀkerhetskopiering. Vi hoppas att du tycker att informationen Àr anvÀndbar och kommer att försöka sÀkerhetskopiera dina systemfiler. Om du har nÄgra frÄgor om denna eller produkten, kontakta gÀrna vÄrt supportteam pÄ support@systweak.com.

Dela ocksÄ din feedback i kommentarsektionen.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK