Bil

Hur man reser i tid i Google Street View

Google kartor

Google Street View Àr ett utmÀrkt sÀtt att se en karta frÄn ett förstapersonsperspektiv. Du kan anvÀnda detta för att hitta en adress, göra lite virtuell sightseeing eller anvÀnda historisk Street View-data för att resa tillbaka i tiden.

Hur man visar gamla Street View-bilder

Google kommer att uppdatera sina Street View-data med nÄgra Ärs mellanrum i mÄnga omrÄden, och du kan se Àldre Street View-bilder med hjÀlp av skrivbordsversionen av Google Maps. För att göra detta, gÄ till maps.google.com i en webblÀsare pÄ en dator (Detta fungerar inte pÄ en smartphone.).

Ta nu fram Street View genom att klicka och dra Street View-ikonen (bilden nedan) och sedan slÀppa den medan du hÄller musen över en gata eller vÀg. Du kan ocksÄ klicka pÄ en plats och sedan klicka igen pÄ Street View-miniatyren som visas lÀngst ned pÄ skÀrmen.

Om du vill se historiska Street View-bilder, titta i det övre högra hörnet av Google Maps. Om Àldre Street View-bilder Àr tillgÀngliga ser du en klockikon med en nedÄtpil i den hÀr rutan.

Visa gamla Street View-bilder

Klicka pÄ pilen för att se bilder tagna av Street View-team tidigare. Du kan klicka och dra skjutreglaget för att flytta bakÄt och framÄt genom tiden. Du kan flytta runt och Àndra perspektiv och vyn uppdateras i realtid. Klicka pÄ en tagen bild för att se den i helskÀrm.

Dra skjutreglaget för att se gamla eller nya Street View-bilder

För att komma tillbaka till dagens Street View, dra reglaget hela vÀgen till höger och klicka pÄ bilden igen.

Vissa omrÄden Àr bÀttre betjÀnade Àn andra

Google Maps som en tjÀnst har nÄgra av de bÀsta (om inte Det bÀsta) tÀckning i vÀrlden, med en stÀndigt vÀxande cache med Street View-data. Var du bor avgör i slutÀndan hur mycket historisk Street View-data du har tillgÀnglig för dig.

Gatorna runt Mountain View i Kalifornien, dÀr Google Àr baserat, har Street View-data som gÄr tillbaka till 2007 nÀr tjÀnsten lanserades för första gÄngen. MÄnga stÀder och rutter lades till under de följande Ären, Àven om mycket av bilderna frÄn slutet av 2000-talet Àr lÄgupplösta jÀmfört med modern Street View-data.

Om du inte ser klockikonen med en rullgardinspil nÀr du Àr i Street View, betyder det att du tittar pÄ det enda pass som Street View-teamet har gjort.

Inga historiska Street View-data tillgÀngliga

Gör mer med Google Maps

Google Maps Àr en fantastisk resurs, oavsett om du planerar en resa eller har trÄkigt pÄ din lunchrast. Du kan anvÀnda den för att skapa dina egna anpassade kartor eller planera en roadtrip med flera destinationer, och du kan komma Ät allt pÄ din smartphone.

Du kan till och med anvÀnda den för att hÄlla reda pÄ dina vÀnner och familj.

RELATERAD: Hur du hittar din familj och dina vÀnner med Google Maps

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK