Bil

Hur man lÄser en bilds position i Google Dokument

Google Docs logotyp

Att lÀgga upp ett dokument med bÄde text och bilder kan ibland vara en utmaning. För att göra den hÀr uppgiften lite enklare kan du lÄsa en bild i en fast position i Google Dokument.

Du kan vÀlja en plats för bilden, justera den i förhÄllande till det övre vÀnstra hörnet pÄ sidan eller vÀlja en snabb layout. SÄ nÀr du lÀgger till, tar bort eller flyttar text kommer bilden att stanna precis dÀr du vill ha den.

StÀll in en fast position för en bild i Google Dokument

Med din bild i dokumentet bestÀmmer du först hur du ska stÀlla in den i linje med texten som omger den. Du kan vÀlja att linda texten, vilket kommer att placera den runt bilden, eller bryta texten, som placerar den ovanför och under.

VÀlj bilden för att visa verktygsfÀltet under den. Klicka sedan pÄ ikonen Radbryt text eller Bryt text enligt dina önskemÄl. För den hÀr instruktionen kommer vi att anvÀnda Break Text.

GĂ„ sedan över till rullgardinsmenyn Positionsalternativ i verktygsfĂ€ltet. Detta visas troligen som Flytta med text. Klicka pĂ„ rullgardinsmenyn och vĂ€lj “Fixa position pĂ„ sidan.”

VÀlj Fixa position pÄ sidan

Alternativt kan du justera bildmarginalen i verktygsfÀltet. Detta avgör hur mycket utrymme det Àr mellan bilden och den omgivande texten.

Justera bildmarginalen

Nu kan du testa din fasta bildposition. Om du redigerar texten runt den, lÀgger till ytterligare en rad eller flyttar texten uppÄt, kommer du att mÀrka att bilden stannar pÄ plats.

Bild lÄst pÄ sidan i Google Dokument

Placera bilden relativt högst upp till vÀnster

En justering som du kan göra för din bilds fasta position Àr dess avstÄnd frÄn den övre vÀnstra delen av sidan.

VĂ€lj bilden för att visa verktygsfĂ€ltet, klicka pĂ„ de tre prickarna lĂ€ngst till höger och vĂ€lj “Alla bildalternativ.”

NÀr sidofÀltet öppnas till höger klickar du för att expandera avsnittet Position. Justera X- och/eller Y-vÀrdena nedan i förhÄllande till den övre vÀnstra delen av sidan med hjÀlp av pilarna eller genom att ange mÄtten i tum. VÀrden för X flyttar bilden frÄn sida till sida och de för Y flyttar den uppÄt eller nedÄt.

StÀll in X och Y relativt uppe till vÀnster

Placera bilden med hjÀlp av en snabblayout

Ett annat sÀtt att stelna dÀr bilden lÄser sig Àr med en av Quick Layouts. I sidofÀltet Bildalternativ anvÀnder du pilarna för att flytta mellan de nio layoutalternativen.

Snabblayouter i Google Dokument

Detta lÄter dig placera bilden nÀra toppen, mitten eller botten av sidan, riktad till vÀnster, mitten eller höger. Klicka pÄ en av snabblayouterna för att tillÀmpa den pÄ din bild.

Snabblayout tillÀmpas pÄ bilden

NÀr du anvÀnder bÄde text och bilder och börjar flytta runt pÄ saker kan det vara svÄrt att hÄlla dokumentlayouten ren. Men genom att lÄsa din bild i ett fast lÀge kan du arbeta med dina ord medan dina bilder sitter kvar.


Se till att kolla in vÄr handledning för att lÀgga till bildtexter i Google Dokument för att Àven mÀrka dessa bilder.

RELATERAD: Hur man lÀgger till bildtexter till bilder i Google Dokument

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK