Bil

Hur man laddar ner och installerar flera appar snabbt pÄ Mac

Mac-anvÀndare installerar automatiskt flera appar tillsammans frÄn terminal

NÀr du installerar en ny Mac vill du ladda ner alla dina favoritappar, men det kan vara en trÄkig process. Tack vare en gratistjÀnst som heter Macapps.link Àr det enkelt att automatiskt ladda ner och installera mÄnga appar samtidigt. HÀr Àr hur.

Hemligheten Àr Macapps.link

Om du flyttar till en Mac frĂ„n Windows kanske du kĂ€nner till ett snyggt verktyg som heter Ninite. Det Ă€r ett enkelt kommandoradsbaserat installationsprogram som lĂ„ter dig ladda ner flera appar med bara ett kommando. Även om Ninite inte Ă€r tillgĂ€ngligt för Mac, finns det ett liknande alternativ som heter Macapps.link.

För att komma igÄng, öppna webbplatsen Macapps.link i din favoritwebblÀsare. NÀr den laddas upp ser du en lista över alla appar som du kan installera med hjÀlp av webbplatsen. Det finns populÀra webblÀsare, meddelandeappar, produktivitetsverktyg och mer.

VÀlj bara de appar som du vill ladda ner genom att klicka pÄ dem. Varje objekt kommer att markeras nÀr det Àr valt.

VĂ€lj appar att ladda ner

NĂ€r du Ă€r klar klickar du pĂ„ knappen “Installera appar” högst upp pĂ„ sidan.

DÀrefter kommer du att se ett popup-fönster med en lÀnk för nedladdning av paketet med utvalda appar. VÀlj och kopiera helt enkelt den hÀr lÀnken med tangentbordsgenvÀgen Kommando+C.

Kopiera kommandolÀnk

Efter det mĂ„ste vi öppna Terminal. Även om det kan kĂ€nnas skrĂ€mmande att anvĂ€nda terminalen, finns det ingen anledning att oroa sig hĂ€r – allt vi gör Ă€r att klistra in en lĂ€nk.

Det finns mĂ„nga sĂ€tt att öppna Terminal pĂ„ en Mac. Det snabbaste Ă€r att anvĂ€nda Spotlight Search. Tryck pĂ„ Kommando+Mellanslag pĂ„ ditt tangentbord för att fĂ„ fram ett sökfĂ€lt, skriv in “Terminal” och nĂ€r du ser det markerat i resultaten, tryck pĂ„ Retur-tangenten.

RELATERAD: Hur man öppnar terminalen pÄ en Mac

Öppna Terminal frĂ„n Spotlight Search

NÀr terminalfönstret öppnas klickar du en gÄng i fönstret och trycker sedan pÄ Kommando+V pÄ tangentbordet för att klistra in lÀnken. Efter det, tryck pÄ returtangenten.

Klistra in kommandolÀnk i Terminal

Det var det enda svÄra. Nu behöver du bara vÀnta medan installatören gör sitt jobb. I terminalfönstret ser du liveuppdateringar om vilken app som laddas ner och installeras.

Macapps Installer Ladda ner och installera appar

Beroende pĂ„ hur mĂ„nga appar du valt kan den hĂ€r processen ta ett par minuter. NĂ€r processen Ă€r klar ser du meddelandet “Tack för att du anvĂ€nder macapps.link” lĂ€ngst ned pĂ„ skĂ€rmen.

Macapps installationsprocess Àr klar

NÀr det Àr klart, avsluta Terminal-appen med hjÀlp av menyraden högst upp pÄ skÀrmen (Terminal > Avsluta terminal).

Du kan kontrollera de installerade apparna med Launchpad. FrÄn Dock klickar du pÄ Launchpad-ikonen. Navigera till den sista sidan sÄ ser du dina nyligen nedladdade appikoner.

Installerade appar i Launchpad

För att starta en app som du just laddat ner, klicka pÄ den en gÄng i Launchpad. Och om du nÄgonsin behöver ladda ner fler appar snabbt igen, besök bara Macapps.link igen och upprepa processen som anges ovan.

RELATERAD: Vad Àr OS X:s Launchpad och hur fungerar det?

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK