Teknologi

Hur man laddar ner och installerar AMD SMBus-drivrutin

För att förhindra att systemet blir överhettat och skadat kommer PC:n med en uppsÀttning integrerade kretsar, eller chipset, kÀnd som SMBus Controller. Detta hjÀlper till att övervaka spÀnning, temperatur och skickar ett begrÀnsat antal felmeddelanden nÀr problem uppstÄr.

I allmÀnhet behöver anvÀndare inte oroa sig för den hÀr hÄrdvaruenheten. Men om det slutar fungera kan du fÄ funktionsproblem, systemspÀnningen kan gÄ upp vilket leder till systemskador. DÀrför, för att undvika problem och behÄlla dess prestanda intakt, rekommenderas att hÄlla SMBus Controller-drivrutinen uppdaterad för Windows 11/10/8.1/8/7/XP.

LÀs ocksÄ- Hur man laddar ner AMD Radeon Vega 8 grafikdrivrutin

Med detta i Ätanke, och för att undvika att detta hÀnder, kommer vi i det hÀr inlÀgget att förklara de bÀsta och beprövade sÀtten att uppdatera AMD SMBus-drivrutinen.

Men om du har ont om tid och letar efter ett sÀtt att uppdatera AMD SMBus prova Advanced Driver Updater. Genom att anvÀnda detta bÀsta verktyg för uppdatering av drivrutiner pÄ nolltid utan teknisk kunskap kan du uppdatera SMBus-drivrutinen. För att lÀra dig hur du anvÀnder verktyget, hoppa till avsnittet.

För att fÄ verktyget, klicka pÄ knappen Ladda ner nedan.

BÀsta sÀtten att uppdatera SMBus Controller-drivrutinen

Nedan förklarar vi olika sÀtt att uppdatera SMBus Controller-drivrutinen. Du behöver inte prova alla, bara gÄ igenom och hitta den lÀmpliga metoden för dig.

Metod 1: Uppdatera SMBus Controller Driver via Intel Download Center:

Du kan hÀmta den senaste versionen av drivrutinen för SMBus Controller frÄn Intel Download Center. Nedan delar vi hela processen för att göra det.

1. Besök Intels nedladdningscenter.2. VÀlj Chipset i listan med alternativ.

3. VÀlj chipsettyp, operativsystem och nedladdningstyp frÄn listan med alternativ.

4. FrÄn Download Type, vÀlj drivrutinen och klicka pÄ Ladda ner bredvid chipsetdrivrutinen.

5. NÀr .exe-filen har laddats ner dubbelklickar du pÄ den för att installera drivrutinen och följ instruktionerna pÄ skÀrmen.6. NÀr du har installerat SMBus Controller-drivrutinen startar du om din dator.

Metod 2: Uppdatera SMBus Controller-drivrutinen via Enhetshanteraren

Om du inte gillar att uppdatera SMBus Controller Driver via Intel Download Center kan du anvÀnda Enhetshanteraren, den internt verktyg för uppdatering av drivrutiner.

Följ dessa steg för att anvÀnda den och uppdatera SMBus Controller-drivrutinen:

1. Tryck pÄ Windows + X > Enhetshanteraren.

2. Dubbelklicka pÄ IDE ATA/ATAPI-kontroller och högerklicka pÄ SMBus Controller-drivrutinen.3. VÀlj Uppdatera drivrutin frÄn snabbmenyn.

4. VÀlj Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara.

5. VÀnta tills Windows har slutfört nedladdningen och installationen av SMBus Controller-drivrutinen.6. Starta om systemet för att uppdatera SMBus-drivrutinen.

Metod 3: Uppdatera SMBus Controller-drivrutinen automatiskt (rekommenderas):

Att uppdatera drivrutiner manuellt kan vara en svÄr, tidskrÀvande och tröttsam process. Det krÀver ocksÄ teknisk kunskap. DÀrför, om du har ont om tid eller inte har teknisk kunskap, rekommenderar vi att du anvÀnder Advanced Driver Updater. Med detta verktyg för uppdatering av drivrutiner kan du utföra uppgiften att uppdatera drivrutiner utan anstrÀngning med ett klick.

Förutom att uppdatera förĂ„ldrade drivrutiner med nĂ„gra fĂ„ klick, erbjuder Advanced Driver Updater ocksĂ„ olika funktioner –

  • Ta en sĂ€kerhetskopia av gamla drivrutiner innan du uppdaterar dem.
  • TillĂ„ter att Ă„terstĂ€lla drivrutiner om nĂ„got gĂ„r fel.
  • SchemalĂ€gg drivrutinsuppdatering.

LÀs ocksÄ- Hur man laddar ner och uppdaterar AMD GPIO-drivrutinen

Följ dessa steg för att anvÀnda Advanced Driver Updater och uppdatera SMBus Controller-drivrutinen:

1. Ladda ner och installera Advanced Driver Updater.

2. Starta drivrutinsuppdateringsverktyget.3. Klicka pÄ Starta skanna nu för att skanna systemet efter inaktuella drivrutiner. Advanced Driver Updater identifierar automatiskt alla nödvÀndiga detaljer.

ADU4. VÀnta tills skanningen Àr klar5. Granska skanningsresultat och klicka pÄ Uppdatera drivrutin bredvid chipsetdrivrutin. Du kan uppdatera drivrutinen med antingen testversionen eller betalversionen. Det finns dock en provversion med fÄngst, som tillÄter uppdatering av en drivrutin Ät gÄngen. NÀr du anvÀnder den betalda versionen kan du uppdatera alla förÄldrade drivrutiner pÄ en gÄng.

uppdatera alla6. NÀr drivrutinsinstallationen Àr klar, starta om systemet för att tillÀmpa Àndringarna.

Detta kommer att uppdatera de förÄldrade drivrutinerna pÄ din PC.

Sammanfatta – SMBus Controller Driver NedladdadDen hĂ€r artikeln förklarade olika metoder för att uppdatera SMBus Controller-drivrutinen. Du kan anvĂ€nda vilken metod som helst för att uppdatera drivrutinen. Men om du letar efter ett enkelt och effektivt sĂ€tt att ladda ner och uppdatera den senaste SMBus-drivrutinen, föreslĂ„r vi att du anvĂ€nder Advanced Driver Updater. Programvaran lĂ„ter dig uppdatera drivrutinen utan att spendera mycket tid och identifiera systemdetaljer manuellt. Vi hoppas att du tycker att informationen Ă€r anvĂ€ndbar och kan uppdatera SMBus Controller Driver.

LÀs ocksÄ- Hur man laddar ner AMD-drivrutin med Auto-Detect

Dela din feedback i kommentarsfÀltet nedan.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK