Bil

Hur man kopierar text frÄn en bild pÄ iPhone

Smartphonekameror kan göra mycket mer Àn att bara ta foton och filma. Du kan ta ett foto med din iPhone och kopiera text frÄn den verkliga vÀrlden. Vi visar dig hur den hÀr praktiska funktionen fungerar.

iOS 15 introducerade ett par nya funktioner i appen Foton. “Visual Lookup” kan identifiera objekt, medan “Live Text” kan identifiera text. Texten kan sedan kopieras, översĂ€ttas eller anvĂ€ndas för en sökning. (Observera att den hĂ€r funktionen krĂ€ver en iPhone XR, iPhone XS eller nyare modell av iPhone.)

RELATERAD: Hur man identifierar objekt med din iPhone

Först mĂ„ste du ta ett foto av objektet med text. Gör det om du inte redan har gjort det. Öppna sedan appen “Foton” pĂ„ din iPhone.

Öppna appen "Foton".

VÀlj fotot som innehÄller texten du vill identifiera.

VÀlj ett foto frÄn galleriet.

Om appen Foton upptÀcker text ser du en liten skanningsikon i det nedre hörnet.

Den identifierade texten kommer att markeras. Du kan nu behandla det som nÀr du markerar text var som helst. Tryck och hÄll ned för att ta fram markeringsverktyget.

Tryck och hÄll ned den markerade texten.

Detta kommer att visa handtag sĂ„ att du kan dra för att markera mer text. Ett flytande verktygsfĂ€lt kommer ocksĂ„ att visas med ett antal alternativ, inklusive “Kopiera”.

"Kopiera" frÄn verktygsfÀltet.

NÀr du har kopierat texten kan den klistras in var som helst precis som du brukar göra. Det Àr allt som finns! Detta Àr en finfin liten funktion att veta om och det kan spara lite tid nÀr du överför text frÄn den verkliga vÀrlden.

RELATERAD: Hur man skannar dokument med iPhones Notes-app

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK