Bil

Hur man kontrollerar skärmtid på Android

Android skärmtidsdiagram.

Alla har en skärm i fickan, men det är inte alltid bra. Vissa människor är oroliga över hur mycket de använder sina smartphones. Android-enheter inkluderar ett praktiskt verktyg som låter dig hålla koll på din skärmtid.

Android-enheter har en upps√§ttning verktyg som kallas “Digital Wellbeing”. Det √§r din one-stop shop f√∂r att se detaljerade uppdelningar av hur du anv√§nder din telefon. Du kan se vilka appar du anv√§nder mest och hur l√§nge du stirrar p√• sk√§rmen.

Notera: Vi visar stegen på en Samsung Galaxy- och Google Pixel-telefon, men Digital Wellbeing är tillgängligt på de flesta Android-enheter. Leta efter liknande namngivna inställningar på din enhet.

Hur man kontrollerar skärmtid på en Samsung Galaxy-telefon

På en Samsung Galaxy-telefon sveper du först ned en gång från toppen av skärmen för att visa snabbinställningarna. Tryck på kugghjulsikonen.

Rulla ned och v√§lj “Digitalt v√§lbefinnande och f√∂r√§ldrakontroll”.

Välj "Digitalt välbefinnande och föräldrakontroll".

Tryck nu på grafikonen i det övre högra hörnet.

Du kommer att se ett stapeldiagram som visar din skärmtid för varje dag i veckan. Du kan även se vilka appar du använt mest under grafen.

Skärmtidsdiagram och mest använda appar.

Hur man kontrollerar skärmtid på en Google Pixel-telefon

Om du använder en Google Pixel-telefon sveper du först nedåt två gånger från toppen av skärmen för att visa hela menyn Snabbinställningar och trycker sedan på kugghjulsikonen.

Rulla ned och v√§lj “Digitalt v√§lm√•ende och f√∂r√§ldrakontroll”.

Välj "Digitalt välbefinnande och föräldrakontroll".

Cirkeldiagrammet längst upp visar din skärmtid för den aktuella dagen. Appanvändning illustreras i färger runt cirkeln. För att se mer information, tryck på mitten av cirkeln.

Notera: Om det h√§r √§r f√∂rsta g√•ngen du √∂ppnar Digital Wellbeing kan du beh√∂va trycka p√• “Visa info” f√∂r att se din statistik.

Tryck på mitten av cirkeln.

Stapeldiagrammet visar din skärmtid för veckan. Du kan enkelt jämföra hur mycket du använder jämfört med andra dagar. Dina mest använda appar listas under diagrammet.

Skärmtidsdiagram och lista över mest använda appar.

Det är allt som finns. Skärmtid är en av de saker som kan vara riktigt överraskande för människor. Du kanske inte tror att du använder din telefon mycket, men skärmtid kan berätta en annan historia. Om du upptäcker att vissa appar suger upp hela din tid kan användningsgränser också hjälpa.

RELATERAD: Hur man ställer in apptidsgränser och blockerar appar på Android

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK