Bil

Hur man kommer Ă„t Windows 10-startmappen

Windows 10 logotyp hjÀlte

Windows 10 flyttade mappen “Startup” ur rampljuset, men den kan fortfarande hittas om du vet var du ska leta. Den innehĂ„ller appar som körs nĂ€r du loggar in pĂ„ din dator.

Startmapp vs. InstÀllningar App

För att stoppa appar frÄn att starta nÀr du loggar in bör du förmodligen anvÀnda skÀrmen Startup Apps i Windows 10:s InstÀllningar-app. Det Àr hÀr du kan slÄ pÄ eller av appar som vill köras vid start. Det fungerar bra och visar nÄgra appar som inte visas i startmapparna, men du kan fortfarande komma Ät dem.

Om du till exempel vill fÄ ett program att starta varje gÄng du loggar in pÄ din dator kan du lÀgga till en genvÀg till det i Startup-mappen.

Windows 10:s startkonfigurationsskÀrm.

RELATERAD: Hur man hanterar startprogram i Windows 10s InstÀllningar-app

Hur man öppnar startmappen

Det finns tvĂ„ platser du behöver kĂ€nna till för att hitta mappen “Startup”. Den ena Ă€r för att bestĂ€mma vilka appar som startar pĂ„ ditt personliga konto, den andra Ă€r för alla anvĂ€ndare. Program som placeras i dessa mappar kommer att starta nĂ€r datorn startas. I allmĂ€nhet vill du lĂ€gga genvĂ€gar i den hĂ€r mappen, inte EXE-filer.

För att komma igĂ„ng, anvĂ€nd Windows + R-kortkommandot för att öppna Kör-menyn. Skriv nĂ„got av följande i rutan och tryck pĂ„ Enter eller klicka pĂ„ “OK”.

  • Personlig anvĂ€ndarvĂ€g: skal:startup
  • SökvĂ€g till alla anvĂ€ndare: shell:vanlig start

Startmappen öppnas omedelbart och du kommer sannolikt att se ett gÀng mappar och programgenvÀgar.

Dricks: Du kan skriva in sökvÀgarna ovan i Filutforskarens adressfÀlt istÀllet för att anvÀnda dialogrutan Kör, om du föredrar det.

Startmapp

Du kan dra och slÀppa programgenvÀgarna frÄn den hÀr mappen för att fÄ dem att starta vid start eller förhindra att de startas. Det Àr vÀldigt enkelt. Den nya metoden i InstÀllningar fungerar i de flesta fall, men den hÀr mappmetoden Àr mer flexibel eftersom du kan lÀgga till i stort sett vilken genvÀg som helst, vilket inte kan göras frÄn appen InstÀllningar.

RELATERAD: SÄ hÀr inaktiverar du Windows 10-startfördröjningen

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK