Bil

Hur man kommenterar skärmdumpar med Windows 10:s Snip & Skiss

Snip & Sketch-logotyp på Windows 10

Du hittar flera verktyg för att ta skärmdumpar på Windows 10, men väldigt få för att kommentera dem. Snip & Sketch är ett funktionsrikt alternativ inbyggt i Windows som låter dig kommentera skärmbilderna förutom att ta dem.

Snip & Sketch är en förbättrad version av Snipping Tool och gör det enkelt att kommentera på skärmdumpar. Vi kommer att dyka in i detalj om hur man kommenterar skärmdumpar med Windows 10:s Snip & Sketch-verktyg.

RELATERAD: Hur man gör en skärmdump på Windows 10

Ta en skärmdump med Snip & Sketch

Du b√∂rjar med att ta en sk√§rmdump med verktyget Snip & Sketch i Windows 10. F√∂r att √∂ppna verktyget, tryck p√• Windows-tangenten och skriv “Snip and Sketch” i Windows-s√∂kningen. Fr√•n resultaten v√§ljer du “√Ėppna” eller trycker p√• Enter f√∂r att starta Snip & Sketch.

N√§r f√∂nstret Snip & Sketch √∂ppnas, v√§lj knappen “Ny” i det √∂vre h√∂gra h√∂rnet f√∂r att ta en ny sk√§rmdump (eller klipp, som Microsoft kallar det).

Ny knapp för att ta en bild

Klicka p√• ned√•tpilen f√∂r att v√§lja en timer eller ett alternativ f√∂r f√∂rdr√∂jd sk√§rmdump ‚Äď Klipp p√• 3 sekunder eller Klipp p√• 10 sekunder.

Klipptimeralternativ i Snip & Sketch

N√§r du √§r redo att ta en ny sk√§rmdump visas en klippf√§lt h√∂gst upp p√• sk√§rmen med fem knappar ‚Äď rektangul√§r, friform, f√∂nster, helsk√§rm och st√§ng.

Snipping Bar i Snip & Sketch-appen

Välj den relevanta knappen för att ta en skärmdump och klicka för att öppna den i ett Snip & Sketch-fönster.

Om du vill kommentera en skärmdump eller en bild som redan finns på din dator kan du dra och släppa den i fönstret Snip & Sketch.

Annotera skärmdumpar i Snip & Sketch

N√§r din sk√§rmdump eller bild √∂ppnas i Snip & Sketch-f√∂nstret kan du kommentera och skriva vad som helst ovanp√• den. Som standard paketerar Snip & Sketch tre olika annoteringsverktyg ‚Äď Penna, Penna och Highlighter √∂verst.

Klicka på kulspetspennan högst upp för att använda en penna för att skriva eller klottra på skärmdumpen. Välj kulspetspennan igen för att öppna dess meny för att ändra färgen på anteckningslinjen. Du kan också justera skjutreglaget för att öka eller minska slagets tjocklek.

Kulspetsanpassningsalternativ i snip & skiss

Om du vill ha ett kornigt streck (som om du använde en penna), välj pennikonen för att välja den. Klicka på den igen för att ändra streckfärgen och för att justera skjutreglaget för strecktjocklek.

Alternativ för anpassning av penna i Snip & Sketch

På skärmdumpen kan du markera texten eller specifika områden med markeringsverktyget. För det, klicka på överstrykningsikonen längst upp för att välja den. Välj ikonen igen för att välja mellan de sex tillgängliga färgerna och för att använda skjutreglaget för att justera markeringens tjocklek.

Markera alternativ i Snip & Sketch

Om du vill rita en helt rak linje på skärmbilderna kan du använda linjalverktyget. Välj linjalikonen högst upp så kommer en virtuell linjal att dyka upp på din skärmdump. Du kan rotera linjalen med hjälp av musens rullningshjul eller med två fingrar på styrplattan.

Linjal för anteckning i Snip & Sketch

På samma sätt finns det en gradskiva för att rita en cirkel eller halvcirkel på en skärmdump. Du kan minska eller öka storleken på gradskivan med hjälp av musens rullhjul.

Gradskiva för anteckning i Snip & Sketch

Du kan använda radergummiverktyget för att ta bort eventuella anteckningar genom att klicka på ikonen Eraser högst upp. När du har valt raderverktyget högerklickar du och väljer strecket som du vill ta bort från skärmdumpen. Alternativt kan du hålla högerklicket nedtryckt för att ta bort mer än en (eller alla kommentarer) åt gången.

Suddgummi för bläck i Snip & Sketch

Efter att ha kommenterat skärmdumpen kan du antingen spara den på din dators hårddisk, kopiera den till en annan app eller dela den direkt med andra.

RELATERAD: Hur man tar en skärmdump på nästan vilken enhet som helst

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK