Bil

Hur man installerar Signal for Desktop pÄ en Chromebook

En person som hÄller en Asus Chromebook under armen.

Signal, den sÀkra krypterade messenger-appen, erbjuder ingen app för Chromebooks. Android-versionen kommer inte heller att köras pÄ Chromebooks, men genom att anvÀnda Chrome OS Linux-undersystemet kan du enkelt installera och anvÀnda Signal. HÀr Àr hur.

Sekretess frÄn grunden

Signal Àr en gratis applikation med öppen kÀllkod publicerad av Signal Foundation och Signal Messenger LLC. Designen började med behovet av integritet och sÀkerhet som sin första och viktigaste princip. Signal Messenging Protocol (SMP) utvecklades för att ge den sÀkerheten.

KĂ€llkoden för protokollet har granskats av ett oberoende team frĂ„n tyska CISPA Helmholtz Center for Information Security, schweiziska ETH ZĂŒrich University, Cisco och Canadian University of Waterloo. De förklarade alla att krypteringen var i vĂ€rldsklass och att koden var fri frĂ„n bakdörrar och andra svagheter.

Protokollets sÀkerhet ger en typ av integritet. Ingen kan fÄnga upp ett signalmeddelande och lÀsa det. Signal innehÄller praktiskt taget ingen information om dig. Den lagrar smartphonenumret som du registrerade dig med, datumet dÄ du registrerade dig och det datum dÄ du senast anvÀnde tjÀnsten, och det Àr allt: ett telefonnummer och tvÄ tidsstÀmplar.

De behÄller ingenting om meddelandeinnehÄll, dina kontakter, din plats eller nÄgot annat. Och det lilla de vet delar de inte med nÄgon annan om inte en domstol krÀver det. Och om det hÀnde, skulle de fÄ informationsbitarna som Signal skulle tvingas avslöja inte avslöja nÄgot om din anvÀndning av systemet, förutom nÀr du först började anvÀnda det och nÀr du anvÀnde det senast.

Det har skett en enorm migration frĂ„n WhatsApp till Signal. WhatsApp Ă€ndrade sin integritetspolicy 2021 och har börjat dela information om sina anvĂ€ndare med Facebook. Det fanns en motreaktion till detta. NĂ€r Elon Musk twittrade “AnvĂ€nd signal” i början av 2021, passerade rushen av personer som registrerade sig hos Signal plattformens förmĂ„ga att snurra upp nya servrar för att möta efterfrĂ„gan.

Allt fungerade smidigt igen inom nÄgra dagar, men det visar pÄ den enorma tillvÀxt som Signal har genomgÄtt.

Linux till rÀddningen

Signal Ă€r frĂ€mst en smartphone-app, men det finns Signal-skrivbordsklienter tillgĂ€ngliga för Windows-, Mac- och Linux-datorer. Alla verkar anvĂ€nda Signal – förutom Chromebook-Ă€gare. Signal tillhandahĂ„ller inte en inbyggd Chromebook-app och Ă€ven om Chromebooks kör Android-appar, förklarar Signal Android sig vara inkompatibel med din enhet om du försöker installera den pĂ„ din Chromebook.

Moderna Chromebooks har ett Linux-undersystem som ger din Chromebook Ànnu mer kraft och flexibilitet. Du kan köra Chrome-appar, Google Dokument, onlinetjÀnster, Android-appar och Linux-appar. Vi kan anvÀnda undersystemet Linux för att installera Signal Linux-klienten och anvÀnda den pÄ din Chromebook.

Observera att du behöver ett Signal-konto för att aktivera ditt skrivbord. Det finns bara ett sÀtt att registrera sig för Signal, och det Àr genom din smartphone. SÄ, om du inte redan anvÀnder Signal, ladda ner Signal-appen pÄ din smartphone och registrera ett konto.

RELATERAD: Hur man stÀller in och anvÀnder Linux-appar pÄ Chromebooks

Aktivera Chrome OS Linux-undersystemet

Om du inte redan har aktiverat Chrome OS Linux-undersystemet mÄste du slÄ pÄ det. Det tar bara nÄgra fÄ klick. Klicka pÄ meddelandefÀltet (systemfÀltet) för att öppna menyn InstÀllningar och klicka pÄ kugghjulsikonen.

ChromeOS systemmeny

PĂ„ sidan InstĂ€llningar skriver du “linux” i sökfĂ€ltet.

Sökresultat som visar installationsalternativet för Linux-undersystemet

Klicka pĂ„ knappen “SlĂ„ pĂ„” bredvid posten “Linux Development Environment (Beta)”.

Ett bekrÀftelsefönster visas för att meddela dig att en nedladdning Àr pÄ vÀg att ske.

Nedladdningsmeddelandefönster i ChromeOS

Klicka pĂ„ knappen “NĂ€sta” för att gĂ„ till nĂ€sta sida.

Ange ett anvÀndarnamn i Linux-undersystemkonfigurationen pÄ ChromeOS

Ange ett anvĂ€ndarnamn och lĂ€mna diskstorleksalternativet pĂ„ standardinstĂ€llningen. Klicka pĂ„ knappen “Installera” för att starta installationsprocessen. Detta tar nĂ„gra minuter. NĂ€r installationen Ă€r klar ser du Linux-terminalfönstret och en kommandotolk med en blinkande markör.

Observera att kommandotolken innehĂ„ller anvĂ€ndarnamnet som du valde tidigare. I det hĂ€r exemplet var det “dave”.

Linux-undersystems kommandotolk i ChromeOS

Installera signal

Chrome OS Linux-undersystemet Àr en version av Debian Linux. Debian anvÀnder Advanced Packaging Tool (APT) för att installera programvara, och det Àr vad vi kommer att anvÀnda för att installera Signal.

Kopiera och klistra in det hĂ€r kommandot i terminalfönstret och tryck sedan pĂ„ “Enter”. Du mĂ„ste trycka pĂ„ “Enter” varje gĂ„ng du ger Linux ett kommando. Den sĂ€ger Ă„t terminalfönstret att utföra dina instruktioner.

wget -O- https://updates.signal.org/desktop/apt/keys.asc | sudo apt-key add -

Det spelar ingen roll att din inklistrade text lindas runt i ditt terminalfönster. Se till att du inkluderar det sista bindestrecket “-“. Observera att om du anvĂ€nder tangentbordet för att klistra in i terminalfönstret, Ă€r tangenttryckningarna “Ctrl+Skift+V”, inte “Ctrl+V”.

Detta kommando laddar ner en krypterad nyckel som anvÀnds för att verifiera att Signalpaketet Àr det officiella paketet och att det inte har manipulerats.

NĂ€r vi sĂ€ger Ă„t APT-systemet att installera ett paket Ă„t oss, söker det igenom flera platser för att försöka hitta paketet. NĂ€sta kommando stĂ€ller in en extra plats för APT att söka. Kopiera och klistra in detta i terminalfönstret och tryck pĂ„ “Enter”.

echo "deb [arch=amd64] https://updates.signal.org/desktop/apt xenial main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/signal-xenial.list

Nu kommer vi att berÀtta för vÄrt Linux-undersystem att leta efter uppdateringar.

sudo apt update

Nu Àr vi redo att installera Signal. Detta Àr kommandot att anvÀnda.

sudo apt install signal-desktop -y

Du kommer att se mycket text visas pÄ skÀrmen och en procentrÀknare pÄ den nedersta raden. NÀr installationsprocessen Àr klar kan du starta Signal.

Startsignal pÄ Chrome OS

“Finder”-tangenten finns pĂ„ vĂ€nster sida av tangentbordet. Den har en förstoringsglassymbol pĂ„ den. Tryck pĂ„ “Finder”-tangenten och skriv “signal” i sökrutan. Du kommer att se signalikonen visas i sökresultaten.

Söker efter "signal2 i ChromeOS-sökaren

Klicka pÄ ikonen för att starta Signal. Du mÄste lÀnka den hÀr skrivbordsklienten till ditt Signal-konto. Första gÄngen som Signal startar kommer den att visa en QR-kod.

Nedanför QR-koden finns nĂ„gra korta instruktioner för Android-telefoner och iPhones. Öppna Signal-appen pĂ„ din smartphone och tryck pĂ„ den prickade menyknappen uppe till höger.

Den prickade menyn i Signal mobil

Tryck pĂ„ “InstĂ€llningar” i menyn.

Alternativet InstÀllningar i Signal mobil

Tryck pĂ„ alternativet “LĂ€nkade enheter”.

Listan över lÀnkade enheter i Signal mobil

Signal kommer att lista de enheter som redan Àr lÀnkade till det hÀr kontot.

LÀgger till en ny lÀnkad enhet i Signal mobil

Tryck pĂ„ det vita “+” i den blĂ„ cirkeln för att lĂ€gga till en ny enhet. Signal QR-kodskannern visas.

Skanna QR-koden i skrivbordsklienten. NÀr QR-koden har lÀsts och avkodats kommer du att tillfrÄgas om du Àr sÀker pÄ att du vill lÀnka enheten till ditt Signalkonto.

LÀnkar en ny enhetsbekrÀftelseskÀrm i Signal mobil

Tryck pĂ„ den blĂ„ texten “Link Device”.

Skrivbordsklientens skÀrm kommer att uppmana dig att ange ett namn pÄ din Chromebook. Detta kommer att anvÀndas för att identifiera din Chromebook i listan över lÀnkade enheter. Det kommer inte att visas som en identifierare i meddelanden.

StÀlla in enhetsnamnet för Signal Desktop-klienten

Ange ett namn och klicka pĂ„ knappen “Slutför lĂ€nkning av telefon”.

Signal synkroniserar dina kontakter och meddelandegrupper frÄn din smartphone. Observera att det inte gÄr igenom befintliga chattar och meddelanden. Endast meddelanden som kommer efter att skrivbordsklienten har lÀnkats till ditt Signalkonto kommer att visas i klienten.

NÀr synkroniseringen Àr klar visar Signal sitt huvudfönster. Om du föredrar mörkt lÀge, klicka pÄ Arkiv > InstÀllningar > Mörk.

StÀller in mörkt lÀge i Signal desktop-klienten

I huvudsignalfönstret klickar du pÄ pennikonen för att börja anvÀnda Signal.

Dina signalkontakter och grupper kommer att listas Ă„t dig.

Signal skrivbordsklientens huvudfönster med kontakter listade

LĂ€gger till signal till hyllan

Du kommer antagligen att tycka att det Ă€r bekvĂ€mt att lĂ€gga till Signal till de fĂ€sta apparna pĂ„ din hylla. Med Signal igĂ„ng, högerklicka pĂ„ Signal-ikonen pĂ„ din hylla och vĂ€lj “FĂ€st” frĂ„n snabbmenyn.

LÀgger till signal pÄ ChromeOS-hyllan

SĂ€kerhet, integritet, men ingen kamera

Du Àr redo att anvÀnda Signal och njuta av sÀkerheten och integriteten den erbjuder. Signal pÄ smartphones Àr bra, men ibland vill du bara ha ett riktigt tangentbord.

Det finns bara en sak: Du kan inte ringa videosamtal. Chrome OS Linux-undersystemet har inte tillgÄng till din Chromebooks webbkamera, sÄ det alternativet fungerar inte.

Men sedan igen, vi mÄste lÀmna nÄgot för din smartphone att göra.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK