Gardets

Hur man installerar och stÀller in VPN pÄ Android TV

Android TV Àr en portal till en mÀngd olika underhÄllningssviter. Du kan anvÀnda den för att surfa pÄ internet, streama dina favoritprogram pÄ olika OTT-plattformar (Netflix, Hulu, Prime Video, etc.), lyssna pÄ musik och till och med spela spel. Android TV Àr i huvudsak en version av Googles Android-operativsystem som driver Android-smarttelefoner, men med ett skrÀddarsytt anvÀndargrÀnssnitt för att erbjuda bÀttre innehÄllsupptÀckt, röstintegration, innehÄllsaggregation och en mÀngd andra funktioner för att förbÀttra upplevelsen pÄ en TV uppsÀttning.

vpn pÄ android tv

En av Android TV:s varianter Àr Android TV Box, som i grunden Àr en box (eller set-top box) som kör Android TV som omedelbart förvandlar din vanliga TV till en smart TV som kör Android operativsystem. SÄ om du har en gammal TV hemma kan du anvÀnda en Android TV Box för att fÄ smarta funktioner pÄ den.

PĂ„ tal om funktioner, du fĂ„r i stort sett allt – förutom nĂ„gra fĂ„ funktioner – med en Android TV Box som du fĂ„r pĂ„ en TV som kör Android TV inbyggt. Och baserat pĂ„ din boxtillverkare och hĂ„rdvaran som körs under huven kan din erfarenhet och körstrĂ€cka variera frĂ„n box till box.

VPN pÄ Android TV

Eftersom Android TV anvÀnder en internetanslutning för att erbjuda alla dess funktioner, Àr det nödvÀndigt att anvÀnda ett VPN för att sÀkra din anslutning frÄn omvÀrlden och skydda din integritet. Inte bara det, med ett VPN kan du ocksÄ öka dina underhÄllningsalternativ pÄ OTT-plattformar genom att komma runt geografiska begrÀnsningar för att avblockera innehÄll som Àr tillgÀngligt i andra regioner.

Installera och konfigurera ett VPN pÄ Android TV

Som vi redan har nÀmnt, oavsett om du har en Android TV eller en vanlig TV ansluten till en Android TV-box, fÄr du njuta av i stort sett alla funktionerna i Googles Android TV pÄ bÄda enheterna.

En av dessa funktioner Àr möjligheten att installera appar frÄn tredje part med hjÀlp av Google Play Butik. SÄ nu, i likhet med hur du installerar appar pÄ din Android-telefon, kan du göra detsamma med Play Butik pÄ din Android TV. Och det Àr precis vad vi kommer att anvÀnda för att installera en VPN-tjÀnst pÄ vÄr Android TV.

Steg 1. Med tanke pÄ att du planerar att anvÀnda en betald VPN-tjÀnst Àr det första du behöver en prenumeration pÄ den tjÀnsten. Om du redan har en, fortsÀtt till nÀsta steg. Men om du inte gör det, besök din favorit VPN-leverantörs webbplats och dÀrifrÄn, registrera dig för ett konto och fÄ en prenumeration.

Steg 2. PĂ„ din Android TV, öppna Play Butik och sök efter VPN-tjĂ€nsteleverantören – en du fick en prenumeration pĂ„ i föregĂ„ende steg.

installera vpn pÄ android tv

Steg 3. Klicka pÄ Installera för att ladda ner appen pÄ din Android TV.

installera vpn pÄ android tv

Steg-4. Öppna appen (VPN) du just installerade och logga in pĂ„ ditt konto.

installera vpn pÄ android tv

Steg-5. Din VPN-app kommer nu att be dig att konfigurera VPN pÄ din Android TV. Beroende pÄ vilken klient du anvÀnder kan stegen vara olika. SÄ följ instruktionerna pÄ skÀrmen för att navigera dig igenom konfigurationsprocessen.

konfigurera vpn pÄ android tv

AnvÀnda ett VPN pÄ Android TV

NÀr du har installerat och konfigurerat din föredragna VPN-klient pÄ din Android TV eller Android TV-box Àr du nu redo att anvÀnda den. I allmÀnhet har de flesta VPN-klienter en enkel anslutningsprocess: du öppnar appen och klickar pÄ anslut-knappen för att ansluta till en server automatiskt.

ansluter till en vpn-server automatiskt

Men som standard ansluter de flesta VPN dig till din nĂ€rmaste serverplats. Även om detta fungerar bra för vanliga anvĂ€ndningsfall, om du planerar att kringgĂ„ geografiska begrĂ€nsningar för att komma Ă„t innehĂ„ll i andra lĂ€nder, mĂ„ste du manuellt vĂ€lja en server som finns i den regionen. Du kan göra detta genom att gĂ„ till listan över servrar som din VPN-leverantör erbjuder och klicka pĂ„ den du vill ansluta till.

vÀlja en vpn-server manuellt

NÀr du Àr ansluten dirigeras din trafik sedan genom en krypterad tunnel för att skydda din information pÄ internet. PÄ sÄ sÀtt kan du surfa sÀkert pÄ internet och Àven komma Ät geografiskt begrÀnsat innehÄll (webbplatser, TV-program, filmer, etc.).

Slutligen, för att koppla frÄn VPN, tryck helt enkelt pÄ anslut-knappen, och du bör nu vara frÄnkopplad.

BÀsta VPN för Android TV

NÀr det kommer till att vÀlja en VPN-klient finns det gott om VPN-tjÀnster dÀr ute: var och en lovar att erbjuda vissa fördelar över den andra och hÀvdar att de Àr sÀkrare. Som en konsekvens av denna variation blir det en ganska stor uppgift att bestÀmma den bÀsta VPN-klienten för dina behov. LÀgg till detta sÀkerhets- och integritetsproblem som orsakas pÄ grund av de oklara integritetspolicyerna, sÄ blir processen Ànnu mer skrÀmmande.

SÄ för att hjÀlpa dig med urvalsprocessen och begrÀnsa dina alternativ, hÀr Àr nÄgra av vÄra val för de bÀsta VPN:erna för Android TV:

1. ExpressVPN

Höjdpunkter: 3000+ servrar i 90 lÀnder, snabba serverhastigheter, 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti och pÄstÄdda nollloggar.

2. NordVPN

Höjdpunkter: 5500 servrar, starkt skydd, 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti och pÄstÄdd integritet utan loggar.

3. Surfshark VPN

Höjdpunkter: 3200+ servrar i 65+ lÀnder, dubbel VPN, 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti och pÄstÄdd no-logs policy. [Learn more about Surfshark VPN]

4. TunnelBear

Höjdpunkter: 1800+ servrar i 25+ lÀnder, 500 MB gratis, anvÀndarvÀnlig och pÄstÄdd policy utan loggar.

5. Proton VPN

Höjdpunkter: 1050+ servrar i 54 lÀnder, stark kryptering, fri Ätkomst med begrÀnsade servrar och funktioner, 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti och no-logs policy.

6. Windscribe VPN

Höjdpunkter: 110+ servrar i 60 lÀnder, stark kryptering, generös fri Ätkomst med begrÀnsade servrar, obegrÀnsade samtidiga anslutningar och pÄstÄdd no-logg policy.

Sammanfattningsvis, om du har en Android TV eller en Android TV-box ansluten till din TV, mÄste du definitivt övervÀga att skaffa en VPN-tjÀnst för att sÀkra dina aktiviteter online och i sin tur skydda din identitet.

Dessutom, som redan nÀmnts, kan du ocksÄ fÄ ut mer av en VPN Àn att bara skydda din integritet, som att kringgÄ geo-begrÀnsade webbplatser och titta pÄ tv-program och filmer som inte Àr tillgÀngliga i din region. Och med vÄra rekommendationer för de bÀsta VPN-klienterna, tillsammans med stegen för hur du installerar och konfigurerar det, bör du snabbt kunna navigera dig igenom hela processen.

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK