Bil

Hur man installerar och anvÀnder Safari-tillÀgg pÄ iPhone och iPad

Safari-tillÀgg pÄ iPadOS 15Kris Wouk / How-To Geek

Apple introducerade nÄgra intressanta funktioner med iOS och iPadOS 15, men en av de mest anvÀndbara Àr förlÀngningsstöd i Safari. Uppgraderingen jÀmnar det med sin skrivbordsmotsvarighet nÀr det gÀller kraft, och du kan dra nytta av den kraften nu.

Vad Àr Safari-tillÀgg pÄ iPhone och iPad?

Safari-tillÀgg pÄ din iPhone eller iPad fungerar mycket pÄ samma sÀtt som tillÀgg pÄ macOS-versionen av Safari. De har samma kraftnivÄ som skrivbordstillÀgg, vilket ger dig mycket mer kontroll över din webbupplevelse Àn vad som nÄgonsin varit möjligt i iOS eller iPadOS tidigare.

Apple introducerade stöd för dessa tillÀgg i iOS 15 och iPadOS 15, sÄ innan du börjar anvÀnda dem mÄste du uppdatera din enhet till iOS eller iPadOS 15 eller senare.

Hur man hittar och installerar Safari-tillÀgg pÄ iPhone och iPad

Att installera Safari-tillÀgg Àr en enkel process pÄ bÄde iPhone och iPad. Processen att faktiskt hitta dem kan vara lite knepig. Vissa tillÀgg, som tillÀgget 1Password, ingÄr i appen, medan andra Àr fristÄende tillÀgg.

Hur som helst, du hittar tillÀgg i App Store. FrÄn och med september 2021 finns det ingen separat sektion för tillÀgg, sÄ du mÄste titta pÄ en lista i App Store för att se om den innehÄller ett tillÀgg eller inte.

För att installera tillĂ€gget 1Password, till exempel, skulle du öppna App Store och sedan söka efter “1Password” i sökfĂ€ltet högst upp pĂ„ skĂ€rmen. Sedan trycker du pĂ„ appens lista och scrollar ner tills du ser avsnittet Supports.

Stöd för tillÀgg visas i applistor i App Store

Om en app antingen Ă€r en förlĂ€ngning eller innehĂ„ller en, kommer du att se “Safari Extension” listad under rubriken Supports. Installera appen och den installerar tillĂ€gget bredvid den.

För att blÀddra i ett urval av de tillgÀngliga tillÀggen kan du öppna instÀllningar, scrolla ner till Safari-instÀllningarna och sedan gÄ till TillÀgg. Rulla till botten av skÀrmen och tryck pÄ Fler tillÀgg för att se en lista över tillÀgg i App Store.

Fler tillÀgg visar nÄgra, men inte alla, tillgÀngliga tillÀgg i App Store

Det hÀr Àr inte en komplett lista över Safari-tillÀgg, men det Àr en bra utgÄngspunkt för att se vad som finns tillgÀngligt.

Hur man aktiverar Safari-tillÀgg pÄ iPhone och iPad

En knepig aspekt av Safari-tillÀgg pÄ bÄde iOS och iPadOS Àr att de inte Àr aktiverade som standard. Innan du faktiskt kan anvÀnda ett tillÀgg mÄste du aktivera det.

Processen Ă€r densamma pĂ„ bĂ„de iPhone och iPad. Öppna InstĂ€llningar, vĂ€lj Safari-instĂ€llningsmenyn och tryck sedan pĂ„ TillĂ€gg.

Tryck pÄ TillÀgg i Safari-instÀllningarna

Under TillÄt dessa tillÀgg ser du en lista över alla tillÀgg som du har installerat och om de Àr aktiverade eller inte. För att aktivera en tillÀgg, tryck pÄ den och aktivera sedan alternativreglaget lÀngst upp pÄ skÀrmen.

Tryck pÄ vÀxlingsknappen för att aktivera tillÀgget i Safari-instÀllningarna

Om det finns nÄgra behörighetsinstÀllningar för ett visst tillÀgg visas de lÀngst ned pÄ skÀrmen nÀr du har aktiverat det. För 1Password, till exempel, kommer du att se en lista över webbplatser du har tillÄtit tillÀgget pÄ samt alternativet att aktivera det pÄ alla webbplatser.

Hur man anvÀnder Safari-tillÀgg pÄ iPhone och iPad

Vissa tillÀgg som innehÄllsblockerare fungerar i bakgrunden, sÄ du behöver aldrig aktivt anvÀnda dem. Andra tillÀgg har alternativ eller funktionalitet som du vill anvÀnda inom Safari.

Lyckligtvis Àr det lika enkelt att anvÀnda dessa tillÀgg pÄ iPhone och iPad som pÄ Safari pÄ en Mac. Som sagt, processen skiljer sig nÄgot mellan iPhone och iPad.

AnvÀnda Safari-tillÀgg pÄ iPhone

FrÄn och med iOS 15 har Safari-navigeringsfÀltet flyttats till botten av skÀrmen, men du kan flytta tillbaka det till sitt ursprungliga hem om du föredrar det. Oavsett var navigeringsfÀltet Àr för dig, hitta det och tryck pÄ ikonen för webbplatsinstÀllningar (dubbel A).

Tryck pÄ Safaris webbplatsinstÀllningar pÄ iOS 15

I menyn som visas ser du Hantera tillÀgg högst upp. Under den ser du nÄgra av tillÀggen du har aktiverat. Tryck pÄ ett tillÀgg hÀr för att anvÀnda det.

VÀlj tillÀgget 1Password i Safari pÄ iOS 15

I fallet med 1Password, till exempel, om du trycker pÄ dess menypost kommer appen att uppmana dig att ange ditt huvudlösenord och sedan visa dig tillgÀngliga inloggningar för webbplatsen du för nÀrvarande surfar pÄ.

AnvÀnda Safari-tillÀgg pÄ iPad

Det Àr lÀttare att anvÀnda tillÀgg i Safari pÄ iPad. I navigeringsfÀltet högst upp pÄ skÀrmen ser du en pusselbitsikon som tar upp skÀrmen Hantera tillÀgg.

Safari-tillÀgg pÄ iPadOS 15

Du kommer ocksÄ att se ikoner för vissa tillÀgg, nÀstan som du skulle se i en stationÀr webblÀsare. Tryck pÄ en tillÀggsikon för att anvÀnda den eller för att komma Ät vissa instÀllningar.

Med dina tillÀgg konfigurerade kan du ocksÄ vara intresserad av att anvÀnda widgets pÄ din iPads startskÀrm.

RELATERAD: Hur man anvÀnder hemskÀrmswidgets pÄ iPad

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK