Bil

Hur man infogar och anpassar en signaturrad i Microsoft Excel

Excel-logotyp pÄ en grÄ bakgrund

Om du har ett Microsoft Excel-ark som du behöver nÄgon att verifiera, bekrÀfta eller godkÀnna kan du fÄ dem att signera det. HÀr visar vi dig hur du lÀgger till och anpassar en signaturrad i ditt Microsoft Excel-kalkylblad.

Vi tÀnker mest pÄ signaturlinjer nÀr det gÀller saker som kontrakt, juridiska dokument och fastighetsavtal. Du kan skapa dessa typer av dokument och begÀra signaturer med hjÀlp av Microsoft Word. Men med Excels anvÀndbarhet för att spÄra företagsekonomi, anstÀlldas tidrapporter, loggar och sÄdant, kan du behöva en signatur i ett kalkylblad ocksÄ.

Öppna din Microsoft Excel-arbetsbok i Windows 10 samt det ark du vill anvĂ€nda. NĂ€r detta skrivs Ă€r Signature Line-objektet inte tillgĂ€ngligt i Microsoft Excel online eller för Mac.

GĂ„ till fliken Infoga och klicka pĂ„ “Text” pĂ„ höger sida av bandet. I rullgardinsmenyn vĂ€ljer du “Signatur Line” och sedan “Microsoft Office Signature Line.”

Ett anpassningsfönster öppnas dĂ€r du kan stĂ€lla in signaturraden enligt dina önskemĂ„l. Även om varje objekt Ă€r valfritt, kan du hitta en eller flera fördelaktiga för dokumentet som krĂ€ver signatur.

  • Föreslagen undertecknare: Ange namnet pĂ„ den person som ska underteckna dokumentet.
  • Föreslagen undertecknares titel: Ange titeln eller positionen för den person du förvĂ€ntar dig att skriva under.
  • Föreslagen undertecknares e-postadress: Ange undertecknarens e-postadress.
  • Instruktioner till undertecknaren: Om du har sĂ€rskilda instruktioner kan du ange dem hĂ€r. Du kan ocksĂ„ inkludera detaljer för att verifiera informationen, sekretess eller nĂ„got liknande.
  • TillĂ„t undertecknaren att lĂ€gga till kommentarer i dialogrutan Signera: Markera rutan för att inkludera det hĂ€r alternativet om du vill tillĂ„ta anteckningar, eller sĂ„ kan du be dem att lĂ€mna nĂ„gra i omrĂ„det Instruktioner till undertecknare.
  • Visa signeringsdatum i signaturraden: Det Ă€r vanligt att ta med datumet dĂ„ du undertecknar ett dokument, sĂ„ du bör definitivt övervĂ€ga att markera rutan för att inkludera detta.

VÀlj alternativen för signaturen

NĂ€r du Ă€r klar med att justera dessa objekt klickar du pĂ„ “OK” för att infoga signaturraden. Du kan sedan flytta signaturlinjen genom att dra den omslutande rutan, eller sĂ„ kan du Ă€ndra storlek pĂ„ den genom att dra en kant eller ett hörn.

Signaturrad i Excel

Om du vill redigera signaturinstĂ€llningarna som listas ovan efter att du infogat signaturraden Ă€r det enkelt. Högerklicka pĂ„ signaturradrutan i arket och vĂ€lj “Signatur Setup”.

Nu nÀr du har signaturraden i ditt Microsoft Excel-ark kan du spara arbetsboken. Dela eller skriv ut för att fÄ signaturen.

RELATERAD: Hur man signerar PDF-dokument elektroniskt utan att skriva ut och skanna dem

Om du skriver ut arket visas inte föremÄl som instruktionerna till undertecknaren. Dessa (tillsammans med datumet dÄ de undertecknar det) Àr synliga nÀr mottagaren signerar dokumentet digitalt.

NÀsta gÄng du har ett Microsoft Excel-kalkylblad som behöver en signatur, kom ihÄg hur lÀtt det Àr att infoga en signaturrad.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK