Bil

Hur man inaktiverar och tar bort Chromecast i Google Chrome

chromecast-knapp pÄ youtube

Det kan vara praktiskt att skicka videor till en Chromecast-aktiverad enhet, men alla vill inte ha den hÀr funktionen. Det kan faktiskt vara ett stort irritationsmoment och orsaka problem. Vi visar dig hur du tar bort Chromecast-knappen frÄn webblÀsaren Google Chrome.

“Google Cast”-ikonen visas pĂ„ videor i Google Chrome om du har en Chromecast-aktiverad enhet i samma nĂ€tverk som din dators webblĂ€sare. Om den enheten inte Ă€r din kanske du aldrig vill casta till den av misstag. Tack och lov kan knappen inaktiveras.

RELATERAD: Vad Àr skillnaden mellan Chromecast och Android TV?

Vi kommer att anvĂ€nda tvĂ„ Chrome “flaggor” för att ta bort Chromecast-knappen frĂ„n webblĂ€saren. Flaggorna fungerade framgĂ„ngsrikt i vĂ„ra tester, men de verkar inte fungera för alla.

Varning: Funktioner bakom Chrome-flaggor finns dÀr av en anledning. De kan vara instabila, kan pÄverka webblÀsarens prestanda negativt och kan försvinna utan föregÄende meddelande. Aktivera flaggor pÄ egen risk.

Öppna först Google Chrome pĂ„ din Windows-, Mac- eller Linux-dator. Skriv sedan chrome://flags i adressfĂ€ltet och tryck pĂ„ Enter.

gÄ till sidan för kromflaggor

AnvĂ€nd sedan sökrutan för att hitta en flagga med titeln “Load Media Router Component Extension.”

ladda mediarouterkomponentflaggan

VĂ€lj rullgardinsmenyn för flaggan och vĂ€lj “Inaktiverad.”

vÀlj inaktiverad frÄn rullgardinsmenyn

AnvĂ€nd nu sökrutan igen för att hitta en flagga med titeln “Cast Media Route Provider” och inaktivera den pĂ„ samma sĂ€tt.

cast media rutt flagga

NĂ€r du har Ă€ndrat flaggstatus kommer Chrome att be dig starta om webblĂ€saren för att tillĂ€mpa Ă€ndringarna. Klicka pĂ„ knappen “Starta om” lĂ€ngst ned pĂ„ skĂ€rmen.

starta om krom

NĂ€r Chrome har startat om kommer du inte att se Chromecast-ikonen visas pĂ„ videor lĂ€ngre, Ă€ven om den kan dyka upp en kort stund och sedan försvinna. Återigen, den hĂ€r metoden verkar inte fungera för alla, men det Ă€r vĂ€rt ett försök.

RELATERAD: Hur man aktiverar Google Chrome-flaggor för att testa betafunktioner

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK